Dobrý den, chci se zeptat na přípravu um. Převarim vodu a mohu ji přímo vařící nalít do připravené kojenecké lahvičky dát do hrnku se studenou vodou počkat až vychladne na požadovaných cca 40 stupňů a namíchat s práškem um? Nebo převařená voda na schladnout třeba v konvici? Mohu ji přímo vařící nalít do kojenecké lahvičky? Děkuji za odpověď asi blbý dotaz ale jen jestli ti dělám správně. hezký den
@nnikkolletta Můžeš, také jsem to dělala, když jsem zrovna neměla do předu připravenou prevarenou vodu. 😊
Ja to delam tak, ze si.prevarim vodu, tu nechavam v. konvici a tu konvici pak uz jen zapnu na chvilicku a ohreju do pozadovane teploty..kdybych v noci mela cekat nez to vyhladne tak uz pak neusnu😁
@nnikkolletta Ne to urcite ne. Tim se zabije rada zivin v UM. Uplne nejlepsi lety osvedceny postup je nalit do lahvicky mix studene ( u novorozencu predtim prevarene vychladle a kojenecke vody) a horke vody( tu si uchovavej v termosce staci nejaka levna za 150Kc z Tesca napr.) V te rozmichat UM a dolit uz pozadovamy mnozstvi vody. Chce to trochu cviku, casem se naucis to odhadnput podle oka - urcite nelit horkou primo do UM. Uz si nepamatuju, jestli jde um rozmixovat ve studene, ale ve vlazne jde rozhodne lepe.
@nnikkolletta ahoj, klidně to může dělat takhle 😉 já tedy převařenou vodu přelila do čajové konvice a když pak byla studená tak jsem si jen odlila požadované množství vody do hrnečku a ohřála v mikrovlnce 😉 pak jsem jen prstem zkontrolovala teplotu a rozmíchala UM, celý proces nezabral ani dvě minuty takže pro mě nejrychlejší způsob 🙂
Díky díky šlo mi o to že se um má dělat čerstvé tak já si to vždycky uvařím vodu teda do té lahvičky a až to zchladne tak přidám um a zamíchat ať nezničím ty vitamíny. Jen mi šlo i to že ikdyz kupuji lahvičky bez BPA tak zdali to nevadí že tu vařící vodu nenechávám zchladnout v konvici ale preleji rovnou do kojenecké lahvičky zda se nemůžu nic z toho plastu vylučovat tím že to tam naleju vaříci? Nebo jestli to radši nechávat v té konvici jinak jasné v noci do nachystam do termosky jen přes den ji to dělám čerstvé.
@nnikkolletta Obě děti na UM a dávám na pár vteřin do mikrovlnky ohřát vodu přímo už ve flašce a pak jsem míchala. Jen když byli moc malí prcci cca půl roky jsme dávali kojeneckou.
@g_m @nnikkolletta U nás taky mikrovlnka 🙂 Já nevím, mě se to z tý konvice nikdy nelíbilo...ale u úplně prťavýho mimča jsem taky asi převařovala. Ale tak od 4 měsíců už jen nalít čistou vodu do lahvičky a 15 vteřin ohřát v mikrovlnce a hotovo. Cca do roka jsme používali kojeneckou, pak už normálně vodu z kohoutku.
@nnikkolletta ja měla ohřívač vody. Lahvičku s vodou jsem tam měla strcenou cely den a měla jsem tak k dispozici neustále teplou vodu o ideální teplotě.to bylo když jedla co dvě hodiny,když byla miminko.. Teď ma dítko mlíčko jen ráno a večer, to už ohřívame v mikrovlnce.. Ale mám přes noc ohřívač zapnutý u ložnice, abych nemusela jít v noci dolů a u toho mam rovnou v jiné flašce odmerene odměrky. V polospanku smíchám. Budí se už jen občas.
@nnikkolletta Ne to je v pohode, stejne lahvciky sterilujws, ne? t je voda take 100C. Ale je to docela dlouhy postup cekat nez voda vychladne, pokud teda nwkrmis v noci, miminko ti nebreci hladem a tak a jw mozno cekat na vychladnuti na speavnou teplotu, tak proc ne. Ja osobne doporucuju tu vodu na michat na speavnou teplotu a pak dat um, to mas za 10 sekund pripraveny. ale ja mela dceru na um od narozeni a krmola co 3 hodiny v noci. Kdyz bych melq jit do kuchyne a neco ohrivat, tak pak budu mit problem usnout, takhle jsem v polospanku namichala( vedle postylky jsem mela stolecek se vsim poteebnym, ale v dostatecne vzdalenosti, protoze clovek je rozwspaly, tak aby miminko neoparil) a spala dal, samozrejme snazsi je kojit, to si nemusis ani sedat, ale aspon, ze to slo takto.-) Dulezity pro me bylo co nejmene o michani premyslet, aby se mozek neprepnul ze spanku a rano jsem byla vyspala, casem se to zautomatizovalo, alw stejne jsem v roce prestala, uz jsem to nedavala no. Zlate kojenj.-)
Děkuji moc za rady už aspoň vím jak si to ulehčit a urychlit 🤗
Ano, muzete 🙂 ja si vzdycky navarim do termosky, pak cca pul hodiny pred jidlem naliju do lahvicky. Zatim mi to schladne anebo rovnou do flasky a do studeny vody, jak pisete 😉