Při pití UM se kroutí, pláče. Máme vyzkoušet jiné UM?

irena2426
6. črc 2015

Maminky potřebuji radu , mame holčičku starou 6tydnu. Kojila jsem zhruba tyden , nemela jsem moc mléka , malá mi nepribirala , tak jsme přešly na UM. V porodnici dominovali malou Bebou , my jsme doma tacky hned nutrilonem 1 klasickým , malá nam trpí na prdiky dost, dr.poradila vyzkoušet nutrilon anti-colic , tak jsme hej koupily a dáváme male tento , posledni tyden , mi začla mit jako kdyby začnu a ma problém s kakanim, takze jsme uz použily i trubicku , at ji pomůžeme kroutila se a plakala.. Vcera jsme se tedy rozhodly zkusit Bebu , prvni pití vypila krasne s flašky , a od druhého uz mela problém u každého jídla se mi kroutí , svírá, place a nikdy nedopije.. Na prdiky používáme espumizan a biogai , ale přijde mi ze bez výsledku . Malinka nam moc nespinka v noci :( jen snad prvni spani , budí se co 2,5-3h ale nekdy mi přijde ze treba ani nespi , porad mrnci a vydává zvláštní zvuky , nechám ji tak do doby než začne plakat jinak bychom se nevyspaly.. Přes den v kocarku spi ale ukázkové.. No takze ma prosba zní zda si myslíte vrátit se k anticoliku, nebo vyzkoušet jeďte neco jiného :(. Jen nevim jak často se UM muze měnit at ji nejak neublížim ..:( moc dekuji maminky za rady...

irena2426
autor
6. črc 2015

Nutrilonem jsme začaly , protoze pritel ma s tim dobre zkušenosti uz od prvni dcery... Nedal na nej dopustit..

alboo
6. črc 2015

Už jsem to sem psala do diskuzí ohledne UM několikrát, máme HIPP, teda cenově je dražší, obsahuje pro a prebiotika a nebyl žádnej problém, v porodnici nic jinýho neměli, když sem viděla tu cenu, hledala jsem jiný UM, četla složení, zkušenosti a dosti HIPP chválej i matky dětí, co maj problémy s bříškem
dokud byla jen na UM stolice velmi řídká a kakala denně, pak čím víc příkrmů tím tužší, ale zácpa ani jednou
jinak UM by se moc často měnit nemělo

keeshka
6. črc 2015

Od začátku dávám Hipp. To, že v 6ti týdnech se budí co 2-3hodiny je naprosto normální, prostě to k tomu začátku patří. Takhle malé miminko nedokáže toho vypít tolik, aby ho to nasytilo na celou noc. Co se týče koliky, tak s tou jsme bojovali první dva měsíce. Kolik nocí jsme prochodili, protože řvala a prostě nic nepomáhalo. Dávali jsme Espumisan, ale opravdu 10kapek do každého jídla a cvičili s nožičkami. Nakonec jsme zjistili, že pomáhá dávat na tygříka a fenyklový čaj. Nejprve jsem začala dávat 2-3 lžíce do každé láhve a pak už ho pila samotný a to fakt zabralo a od poloviny třetího měsíce nemá problém.
Tak ať je brzy lépe 😉

pernile2003
6. črc 2015

Dcerce pomohl fenyklovy nebo harmencekovy caj a az pate UM. Pak take bio gaia na podporu traveni celkem a cviceni s nozickami a masaz briska. Vse tohle spolu a dcerka je v poradku. Ted pro zmenu zacinaji zoubky 😎

evicka844
7. črc 2015

Já mám taky dobrou zkušenost s Hippem, dávám ho už druhému synovi a jsem moc spokojená, je to nejlepší mléko na trhu.

misimisi
7. črc 2015

Já dávala do UM Sab Simplex kapky (emulzi), mléko se tak nenapěnilo, když jsem jej dělala, tudíž malá nepolykala tolik vzduchu s mlékem. Ze začátku jsem dávala dlouho Nutrilon HA (hypoalergení). To procvičování nožiček je také dobrá věc,hodně nechávat mimčo prokopat - nej bez penky.