Maminky potřebuji radu , mame holčičku starou 6tydnu. Kojila jsem zhruba tyden , nemela jsem moc mléka , malá mi nepribirala , tak jsme přešly na UM. V porodnici dominovali malou Bebou , my jsme doma tacky hned nutrilonem 1 klasickým , malá nam trpí na prdiky dost, dr.poradila vyzkoušet nutrilon anti-colic , tak jsme hej koupily a dáváme male tento , posledni tyden , mi začla mit jako kdyby začnu a ma problém s kakanim, takze jsme uz použily i trubicku , at ji pomůžeme kroutila se a plakala.. Vcera jsme se tedy rozhodly zkusit Bebu , prvni pití vypila krasne s flašky , a od druhého uz mela problém u každého jídla se mi kroutí , svírá, place a nikdy nedopije.. Na prdiky používáme espumizan a biogai , ale přijde mi ze bez výsledku . Malinka nam moc nespinka v noci :( jen snad prvni spani , budí se co 2,5-3h ale nekdy mi přijde ze treba ani nespi , porad mrnci a vydává zvláštní zvuky , nechám ji tak do doby než začne plakat jinak bychom se nevyspaly.. Přes den v kocarku spi ale ukázkové.. No takze ma prosba zní zda si myslíte vrátit se k anticoliku, nebo vyzkoušet jeďte neco jiného :(. Jen nevim jak často se UM muze měnit at ji nejak neublížim ..:( moc dekuji maminky za rady...
Už jsem to sem psala do diskuzí ohledne UM několikrát, máme HIPP, teda cenově je dražší, obsahuje pro a prebiotika a nebyl žádnej problém, v porodnici nic jinýho neměli, když sem viděla tu cenu, hledala jsem jiný UM, četla složení, zkušenosti a dosti HIPP chválej i matky dětí, co maj problémy s bříškem
dokud byla jen na UM stolice velmi řídká a kakala denně, pak čím víc příkrmů tím tužší, ale zácpa ani jednou
jinak UM by se moc často měnit nemělo
Od začátku dávám Hipp. To, že v 6ti týdnech se budí co 2-3hodiny je naprosto normální, prostě to k tomu začátku patří. Takhle malé miminko nedokáže toho vypít tolik, aby ho to nasytilo na celou noc. Co se týče koliky, tak s tou jsme bojovali první dva měsíce. Kolik nocí jsme prochodili, protože řvala a prostě nic nepomáhalo. Dávali jsme Espumisan, ale opravdu 10kapek do každého jídla a cvičili s nožičkami. Nakonec jsme zjistili, že pomáhá dávat na tygříka a fenyklový čaj. Nejprve jsem začala dávat 2-3 lžíce do každé láhve a pak už ho pila samotný a to fakt zabralo a od poloviny třetího měsíce nemá problém.
Tak ať je brzy lépe 😉
Dcerce pomohl fenyklovy nebo harmencekovy caj a az pate UM. Pak take bio gaia na podporu traveni celkem a cviceni s nozickami a masaz briska. Vse tohle spolu a dcerka je v poradku. Ted pro zmenu zacinaji zoubky 😎
Já mám taky dobrou zkušenost s Hippem, dávám ho už druhému synovi a jsem moc spokojená, je to nejlepší mléko na trhu.
Já dávala do UM Sab Simplex kapky (emulzi), mléko se tak nenapěnilo, když jsem jej dělala, tudíž malá nepolykala tolik vzduchu s mlékem. Ze začátku jsem dávala dlouho Nutrilon HA (hypoalergení). To procvičování nožiček je také dobrá věc,hodně nechávat mimčo prokopat - nej bez penky.
Nutrilonem jsme začaly , protoze pritel ma s tim dobre zkušenosti uz od prvni dcery... Nedal na nej dopustit..