Ahoj ,chci se zeptat,kojila jsem cca dva týdny pak další dva odstříkávala ale začali jsme dokrmovat nutrilonem.....malému je pět týdnů - nyní má rýmu a je zahleněný a doktorka říkala že hleny se mohou tvořit i z mléka..najednou se ptala zda jsme s manželem alergici - manžel má sennou rýmu v létě a já sem tam ,,ob jeden rok´´ taky...ale je to opravdu jen chvilkové....Mudra na základě toho doporučila kupovat Nutrilon HA - mco ale nechápu zda to je opravdu tak potřeba...a hlavně jaký je v tom rozdíl..malý nutrilon před rýmou pil normálně a na hleny netrpěl...až teď jak je ,,zarýmovaný´´ .....jak byste to řešily vy? Mám počkat až rýma přejde a pozorovat zda má hleny po mléku nebo mám HA nutrilon koupit hnedka? Je to cenové podstatně na trochu jiné úrovni tak to asi trochu více řeším..samozřejmě na dítěti nechci šetřit -aby to nevyznělo špatně. Děkuji všem za odpovědi
za sebe bych přešla na HA, protože pokud by se mělo dítě osypat z normálního nutráče nestojí to za to, my jsme tak dopadli a dávala jsem ji dokupy 2 měsíce a je díky nutrilonu allergy care je už zase ok, už jsem jen na nutirlonu HA, jinak kupuji velké balení 3 pixlí po 800 gramech a vyjde tě pak jedna stejně jako normální nutrilon, tak cenový rozdíl nemusíš tolik řešit 😉 jinak ty 2 měsíce jsme si fakt užili - mazat 3 h denně je masakr, říkám cokoli, abyste předešli jakékoli alergické reakci, protože to je vážně na prd...
Noo já si myslím,že mu asi sedí
@marcicek84 ..jak dlouho vy jste pili ten klasickej nutrilon než se malej osypal?
@berunice12 - 2 měsíce
@marcicek84 A byl třeba víc zahleněnej? Nebo mělo to nějaký jiný příznaky? Já vím že se dá sehnat za dobrou cenu..to už vem čert...spíš prý chutná i jinak....nevím no....A můžu se ještě zeptat z jiného soudku....dávala jsi ze začátku i něco dalšího k pití miminku? Pač malý je plně na UM ale nechce mi pít vodu:-/ pozná jinou chut z lahve a prostě nechce....mám zkusit nějaký čaj? nebo prostě až bude mít žízeň tak si tu vodu dá?
@berunice12 - já jsem 2,5 měsíce ještě i částečně kojila a pak dokrmovala UM (1/3 MM a 2/3 UM), v této době nechtěla pít nic moc jiného, až mi přestalo mlíko úplně naučila se na fenyklový čaj, ten je i proti prdíkům...příznaky byly, že ji bolelo bříško při kojení, odtrhávala se od prsa i od UM, ale pořád jsem si myslela, že to jsou jen prdíky, na trochu nahořklou chut mléka si zvykla hned, prostě ve 2 týdnech si zvykne podle mě rychle, pak nejdřív měla novorozenecké akné se seboreou, nakonec byla červená po celém tělíčku a to už měla potravinovou alergii a tím vyvovaný atopický exem, k mléku berem i probiotika biopron a držíme se pře měasíc bez exemu, předtím jsme měsíc skoro nežily...
@marcicek84 Moc děkuju!!
@berunice12 maly mel taky obyc nutrilon a dr me tlacila do nutrilonu ha - z toho blinkal a pak dokonce nutrilon alergy care - potom mel hlad, manzel to komentoval slovy, to je furt kojit, kojit a kdyz to nejde tak davat nejdrazsi mliko co je
Ja bych nechala normalni nutrilon kdyz mu sedi