Zajímalo by mě, jestli je vhodná pro kojence i přefiltrovaná voda z Brity, místo kojenecké vody na přípravu UM? Vím, že se kojenecká voda více kontroluje, ale i tak stojí dlouho v těch pet lahvích. Doma máme celkem kvalitní vodu z kohoutku a na oficiálních stránkách Brity píší, že je vhodná pro kojence. Máte někdo zkušenost?
Používám taky vodu z kohoutku pouze přefiltrujeme, za mě maminka taky neprevarovala a žiju 😉
Není vhodná
@kahira
od narozeni byla mala na UM,nikdy jsem nepouzivala kojeneckou vodu a vsechno je v poradku.ono kojenecka voda je docela slusny byznys a na jeji kvalitu bych se nespolehala.nikdy nevis kde ty flasky byly uskladnene,jestli do nich nepralo nekde slunko i nekolik hodin...
@jancastromska
primo na UM se pise,ze mas vodu prevarit a udelat ho v horke vode.UM neni sterilni a horka voda zabije pripadne bakterie.Ja si teda neumim predstavit neprevarit diteti vodu na UM,to mi prijde podobna chutovka jako kdyz tady nekdo psal,ze dela UM z horke vody z kohoutku...
@zelenaesmolda tak umělé mléko taky dělám teplé a tedy s převařenou vodou( to jsem si nevšimla na cose přesně zakladatelka ptá) ale když má dcera žízeň tak jí dávám čistou přefiltrovanou vodu .. ma dva roky
Dáváme kohoutkovou přes filtračku od půl roka. Předtím měli oba kojeneckou. Kohoutková obsahuje velké množství dusičnanů, což je zátěž pro ledviny, a proto není vhodná pro tak malé miminka a nejsem si jistá, že to filtrační konvice vyřeší...
@jancastromska
tak dcera ma 15m,do roka jsem prevarovala i vodu na piti ale uz to nedelam,nastesti tu mame kvalitni vodu
tu vodu z kohoutku netřeba ani prohánět filtrem. zavolej si na vodárny pro ověření kvality vody.