Přechod z MM na UM, jak jste postupovaly?

evikhv
4. pro 2017

Ahoj. Bohužel už moje tělo pomalu přestává zvládat krmit (kojit) dva hladové krky. Kluci (3,5 měsíce) zatím nestrádají, mlíčko je. Ale já hubnu a jsem hrozně unavená. A to jím furt. Takže budu muset přikrmovat UM. Jak jste postupovaly při přechodu? A byly jste schopné pak ještě kojit? Nebo jakmile se dá flaška, tak musím počítat s koncem kojení? A krmily jste UM přes den, MM v noci? Nebo každý druhý krmení 🍼?

j.a.n.i
4. pro 2017

@evikhv No, u nás to spíš vypadalo tak, že flaška nebyla problém - dokud z ní teklo MM, jak se tam objevilo UM, tak letěla velkým obloukem. Ale je fakt, že byly starší, takže se to vyřešilo nasazením příkrmů. Plus to teda nebyla dvojčata, ale to asi v popsaném nehraje roli 😉

jitka0a
4. pro 2017

Já jsem dávala nejdříve prso a když nestačilo, tak jsem přidělala trochu um, pak jsem to střídala, že jednou jsem dala prso, podruhé láhev, ať se mléko doplní 🙂, pak jsme přešli úplně na láhev, ale to už jsme byli v plném proudu příkrmů. Pokud nechceš úplně přijít o mléko, tak bych noční kojení se snažila udržet. 🙂

bohumilakupkova
4. pro 2017

Nahrazovala jsem postupně jednotlivá kojení přes den UM a asi po měsíci i v noci. Mléko se mi postupně přestávalo tvořit, odstříkávat jsem nemusela a mám ho pořád - kojím jednou až dvakrát denně, množství tomu odpovídá... Syn si kojení pořád užívá víc než pití z lahvičky, takže si myslím, že flaška nemusí nutně znamenat konec kojení.

radecka1
4. pro 2017

Já jsem kojila dvojčata do 19m. Od 4m byli částečně kojeni a částečně na UM. Vždy nejdřív kojení a potom na dojedení lahvička cca 30-60ml, když měli zájem. Ze začátku jsme používala savičku od Medely, dokud vydržela, a potom cca od 8m už obyčejnou savičku z lékárny. Když jsme začali s příkrmy, tak jsem postupně přestávala s UM a po příkrmu se vždy dokojili, jen po večeři jim před spaním zůstala lahvička (120 ml). Nejdéle jim vydrželo kojení ráno. Noční kojení na udržení doporučuji - cca do 7-8 měsíců jsem je kojila v 11 v noci a budila jsem je ještě cca ve 4 ráno.