Zdravím, kvůli přetrvávajícímu ekzému a špatné stolici nám bylo doktorkou doporučeno vyzkoušet na 14dnů UM a předepsal nám Alfamino. Malé ale vůbec nechutná a odmítá ho pít. Má někdo podobné zkušenosti? Jak jste to řešili?
@aaxoxo a co ve stravě zůstalo? Není tam nějaký zkřížený alergen k tomu, co dětem nejčastěji vadí? Tedy nejčastěji celá kráva, sója, vejce, drůbež, lepek? A to mléčné je hlídáno opravdu striktně ve všem kupovaném?
Jinak lékaři a maminky doporučují přislazovat zpočátku Alfamino/Neocate glukopurem a postupně tu dávku ubírat, až se dostane mimčo jen na čisté UM. My u Neocate tento problém neměli, syn byl tak vyhladovělý (odmítal pít běžné UM i NAC, protože mu po tom bylo děsně zle), že Neocate vzal zcela bez problémů.
Mrkněte na eliminační dietu podle paní Matouškové. Dokola jen vyřazovat potraviny je kontraproduktivní, naopak se musí po vyřazení otestovat, jestli daná potravina opravdu vadí. Střevo trpí, když jste dlouhodobě jen na pár potravinách.
Syn má také ekzém, na týden jsem vysadila spoustu potravin a jednu po druhé testuju a zařazuju zpátky. Synovi se ukázaly nějaké alergie, ekzém opravdu mizí s tím, jak vracím potraviny zpátky. Vyčistil se třeba potom, co jsem mu zavedla BKM.
S přechodem na UM neporadím, ale kdybyste chtěla zkusit ještě zabojovat o kojení, nám tohle opravdu pomohlo.
@aaxoxo neprijal, ani Neocate, holt prisna dieta ja a exem se ztratil. Postupne zavadeni alergenu zpet a ted v 10mes jim uz vse krom vajec a veskerych vyrobku z mleka.
Doporucovala mi na tyden odjet a nechat ho vyhladovet s tatou a babi, ze nakonec to veme, ale to jsem odmitla, prijde mi jednodussi se omezit. Kdyz kojite, bohuzel z vas mleko citi a o to spis neprijme.
Ale chce vyradit opravdu vse, mozna si prectete o eliminacni diete.. pro lekare je snazsi dat umele, protoze efekt je rychly, rychle zlepseni, ale da se to pres MM udelat stejne. Jen doplnovat vitaminy a vapnik umele.