Přechod z kojení na UM - bolesti břicha z UM?

rikatoka
4. čer 2017

Dobrý den,
nevím, jestli to patří zrovna do laktační poradny... Hledala jsem na netu podobné téma, ale nenašla jsem. Malému je 10 měsíců a pomalu chci přestat kojit (kojím a přikrmuju). Na lahvičku se už naučil, koupila jsem mu Bebu od 10 měsíců, vypije klidně i 200 ml na jeden zátah (z kojení už toho asi moc nemá), ale má potom strašné bolení břicha. Posledně po večerní dávce nám proplakal celou noc. Může to být tím, že jsem mu rovnou nasadila UM od 10 měsíců? Mám mu radši dát to první UM a postupně dávat třeba od 6 měsíců a pak až od 10 měsíců? Stále kojím, ale mlíka už moc nemám a tak mu chci postupně každé kojení nahrazovat UM. Máte někdo podobnou zkušenost...? Vůbec nevím, v okolí nikdo podobný problém neřešil a na netu jsem taky nic nenašla.

panickatlamicka
4. čer 2017

@rikatoka. a chtela bys prestat kojit, i kdybys nemela dojem, ze mas malo mm? Jinak nejprospesnejsi latky jsou pouze v um pro novorozence. Otazka je, proc odstavovat ani ne rocni dite a davat mu nahrazku. kor kdyz z toho prcka boli brisko.

nafuka
4. čer 2017

TO NENÍ PRAVDA, MM JE NEJ V JAKÉMKOLI VĚKU. NENÍ PRAVDA ŽE Z TOHO MOC NEMÁ.

izz76
4. čer 2017

@rikatoka Nechápu proč chceš přestata kojit,když místo toho dáváš dítěti um,proč místo mateřského mléka náhražku 😲 Není jediný rozumný důvod proč by mu MM nic nedávalo a taky neni důvod aby jsi ho měla málo,nabídka = poptávka.

letadlo13
4. čer 2017

A co raději kojit častěji? Třeba vždy mezi příkrmy. Syn teď má 8 a půl měsíce a krom pár lžiček jídla je kojený. Jelikož má skoro 8 a půl kila, určitě nestrádá. A to ani nepije moc často. Prostě mu nabídnu, i když jenom dvakrát potáhne. Starší se odstavil ve 14 měsících a ke konci to bylo jen s bídou 1 kojení denně, byla už jsem těhotná, ani tak um nikdy nedostal.
Co je důvod přechodu na um? Jen to, že si myslíš, že máš málo mlíka? Um určitě není lepší, v ničem a žádné.

kris1985
6. dub 2018

Obnovuji tema😉 tak koukam ze ti nikdo neodpovedel na tvou otazku ake vsichni jen soudí 😩😩 mam podobny problem, musela jsem zacit prikrmovat UM protoze malemu MM nestaci a nepribiral.. a zacal mit boleni a docela dost. Poradi mi nekdo co s tim ?? Co na to ? Zmenit znacku UM ? Ted mame Bebu .... diky za odpovedi

rikatoka
autor
12. dub 2018

Jo, proto už jsem tady na to nereagovala, protože to s některýma maminkama nemá smysl. Ale máš pravdu, několik komentářů ale ani jedna odpověď. Tak snad ti pomůže moje: nám pomohlo dávat zezačátku tu Bebu HA - hypoalergenní. Má snížený obsah laktozy myslím. A bylo to v pohodě, asi 3 týdny jsem mu dávala tuto a bez bolení břicha, pak jsem přešla už na normální Bebu a už to bylo v pohodě. Kamarádky mi ještě radily koupit třeba po malých baleních jiné značky a vyzkoušet jiné. Ale u nás teda pomohla ta Beba HA.