Ahoj maminky, poradí mi prosím některá s přechodem na UM ? Konkrétně od jaké značky mi můžete mléko doporučit, jak s dávkování apod. ?
Také zatím plně kojim ( 4 měsíční mimi) ale snažím se ho už pár dní naučit na lahvičku, potřebuji být někdy zastoupitelna ( jen postupně chviličku na začátku 1-2 kojení během Dne, pak klasicky dokojim) zatím se mi povedlo že po několika dnech konečně vypil 30 ml meho odsateho mléka. Dnes večer jsem zkusila místo mm dát trosku Sunaru ( neslo mi odsat zadne mm) ale byl to boj, vypil za 15 minut možná tak maX 10ml.. takže to bude ještě boj.😒
@semisovamys u nas to same asi proste kdyz nebude zbyti bude muset evat a rvat az si to um veme
Kojila jsem plně do 6 měsíců a do 14 měsíců ještě plnohodnotně večer, ráno a přes noc a přes den si občas cucnul. Ještě během kojení jsem ho naučila na lahvičku (calma systém Medela) - musel teda táta, ode mě chtěl totiž přímo od zdroje a ne z lahvičky, ale od táty si vzal i z lahvičky moje mléko. A pak jsem ze dne na den přestala kojit. Prostě jsem už nedala a hotovo. Stejně tak jsem utla i noční mlíko. Dostal večer a šmitec, pak až ráno. Přijal to kupodivu líp než já (trvalo než jsem přesvědčila prsa, že už nemusí tvořit mléko🙂. Trochu kňoural, když se sápal do výstřihu a máma nedala, ale odváděla jsem pozornost a během tří dnů už si mého výstřihu ani nevšiml. S nocí to bylo absolutně v klidu hned od začátku. Stačilo pochovat, vzít si ho k sobě do postele a zvládl to. Od 5. dne už si dával večer plnou dávku UM 250 ml a ráno to stejné a to je veškeré UM, které má. 🙂
Jinak jsme šli na Bebu PRO. Není tak sladká jako třeba Nutrilon a malej ji vzal bez problémů. Nejdřív vypil třeba jen 20 ml, ale pak se rozpil. Když nevypil, co měl, dělala jsem mu z ní mléčné kaše k večeři a hlady se v noci nebudil. 🙂
Bez problému. Tři měsíce plně kojena a ze dne na den na lahvi se sunarem a v pohodě. Po měsíci jsme přešli na Hipp kvůli prdíkům.... Bohužel jsem musela přestat kojit ze zdr.důvodů. Jinak dávkování je na každé krabici UM. 🙂
Ahoj, my jsme na UM od Sunaru Complex. Zřejmě jí sedlo, protože nemá zácpu ani mi nezvrací 🙂
Je mozne ze mala v nedeli vypila no spise tak poplivala vse ven 10 ml sunaru complex s jedte nekakala ze je to spojene s timhle? Jinak u kojeni vzdy stolice 2x denne
@tynka31 Značka je těžko poradit. Každému miminku sedne něco jiného. Ale třeba pomůže toto: http://www.emimino.cz/zkusenosti/vyziva/kojenec...
já učila po lžičkách a pak jsme postupně přešly k flaštičce..... Ale byl to běh na dlouhou trať - prakticky to trvalo na naučení cca 3 měsíce než vypil dávku z flašky. Ale já kojila 13 měsíců a pak jsme zůstali už jen na umělém mlíčku a to malému chutná doteď. A pije Hipp bio combiotic 🙂
Jak píší ostatní maminky, toto je opravdu individuální, protože každému miminku sedne něco jiného. My jsme vyzkoušeli bebu a nutrilon, ale po obou měla potíže s kakáním, takže jsem pak vyzkoušela sunar complex, který nám doporučila doktorka a do týdne se jí kakání hezky upravilo
Ja zatim plne kojim ale chci naucit na um mame trda koupeny sunar complex ale nevim jak donutit dite aby to jako pilo 😀😂