Tak po x pokusech mi malá 13m vzala na milost um,vypadá,že ho bude pít 😉,včera i dnes vypila 100ml(budu zkoušet množství navyšovat) a teď prosím jak poskládat jídelníček?do teď jsme měli takto:
Ráno -kojeni,cca za 1,5h kaše
Dopo sv. Ovoce,přesnídávka
Oběd
Odpo.svaca -jogurt, pečivo
Večer kaše,zbytek oběda, polévka,poté kojení
Napadá mě dávat um rano a večer,ale nevím zda není nesmysl dát um a poté kaši na snídani nebo naopak po večerní kaši🤷
Holky poraďte,popř kolik těch mlíko za den ?
Dáváme UM ráno po probuzení a večer před spaním, případně v noci (malá má rok)
Jo a večer to máme tak, že dostane kaši a pak třeba za půl hodky nebo hodinu, podle toho, kdy jde spát, dostane i mléko
@jako_mala_holka no my to měli právě tak,že většinou kaši a potom kojení a teď jsem nevěděla,zda to není blbost kaše a pak um,dáváte kaši normal mléčnou?a stejnou značku jako to um?
@lady742 jak kdy, někdy mléčnou, někdy nemlecnou třeba se zbytkem přesnídávky, na začátku jsem dávala stejnou značku jako máme UM, ale teď posledni měsíc nebo dva to střídáme
@lady742 v tomhle věku bylo mléko hlavně nachystané ráno po probuzení, před denním spánkem a před večerním usnutím. Občas si "řekl" i mimo. Ale u nás bylo čistě um od 3měsíců a i tak mi ho nepil dle tabulek(a přes to byl dle mudr obézní)To začal až v roce,kdy se má dávka snižovat. Kaši jsem dávala k svačině po večeři, ale fakt málo. Jinak ráno mléko jako součást snídaně, svačina, oběd, mléko, spánek, svačina,kaše/jogurt ,mléko
@amazonkajanik můžu se zeptat, jak to myslíš s tím 'nachystané'? Um dávám teprve asi dva měsíce a žila jsem v tom, že po dvou hod cca se to musí vylít, tak nevím, jak to chystat předem, I když by se nám to taky někdy hodilo. Pokud ho máš normálně u postele, kolik hodin ho tam máš max a jak ho uchováváš? Předem děkuji za odpověď a doufám, že to není hloupý dotaz 😀
@inkheart no myslela jsem to tak, že jsem musela být rychlejší, než se syn stihl rozkoukat, jinak by na mě řval, dokud to nepřipravím a pak po dobu chlazení na správnou teplotu. Takže jsem měla dávku připravenou v zásobníku a v termosce vodu o správné teplotě, abych rovnou nalila,nasypala, zamíchala a předala. Dnes si řekne, jestli ho chce,nebo ne. Takže jsou rána, kdy si dá jen čaj a večer ho buď vypije celé, nebo hold vyliji.
@amazonkajanik super nápad, děkuji
Dávám UM před poledním spánek (pouze UM bez svačiny) a večer před spaním (večeře a pak UM).