Mile maminky,
jdu si pro Vase zkusenosti ci radu. Male je temer 11 mesicu a stale kojim (snidane,odpo svacina,pred spanim a v noci). Protoze mam jiz dost bolestive znicene bradavky,uvazuji o UM,mozna by stacilo jedno,dve kojeni pres den nahradit UM,aby prsa mela cas se zahojit.
Dotazy: 1) Nazory na mleko Bebivita? 2) Muze se mleko podavat v lahvice s pitkem? S pitkem pije cajiky atd.,klasicky dudlik na lahvicky nikdy nemela.
Dekuji za vsechny reakce
@alzbeta_kubicek Dudliky nepouzivame a technika kojeni snad neni uplne spatna. Nemam bolave primo bradavky,ale dvorce kolem ze zoubku. Nemyslim si,ze me primo kouse pri piti,ale asi ji pri tom sani zoubky trochu prekazi a jak jsou tenke,jsou jak ziletky. Mam 3-4 mm “trzne” rany,kazde kojeni je bolestive. Nahore 4 a dole 2 zuby ma od 7 mesicu a az ted cca 3 tydny,mam tento problem.
Nicmene dobry tip zkusit vynechat i lahvicku s pitkem,z hrnecku to taky zkousime a myslim,ze se docela dari.
Ziletkovy zoubky znám..) syn je měl dost brzo (4m) a hodně rychle se s nimi naučil zacházet.. tak možná ve vašem případě by pomohla konzultace s laktacni poradkyní..? Já bych rada poradila, ale fakt nevím... jen myslím, ze přece i s těmi zuby se spoustu děti kojí, tak to jít musí.) držím palce.)
Já bych kolem roku už dítě na um neucila, není pro to důvod. Spis bych poresila tu bolest bradavek: spravne kojení nebolí. Hodně často se kazí technika sání dudlíky, lahvičkami a pítky.. a pak kojení bolí.
Takže bych spíš vyřadila dudlík a pítko a všechno, z čeho dítě saje a upravila techniku potí z prsu (podle mamila.sk), s 11 m dítětem už se dá dobre domluvit, ze má např. Víc otevřít pusinku. .. bolest poleví a vy můžete odstavit, až budete chtít, ne kvůli bolesti.)
Pokud odstavit chcete tak jak tak, volila bych domácí nezivocisne mléko (ovesne, mandlove..) a klidně do pítka. I um muže z pitka, ale fakt pro to nevidím důvod... jen je potřeba dbát na vyváženou stravu.
Já odstavovala kolem 15m a cíleně jsem nenahrazovala prs jakoukoliv lahvickou. Na hlad je jídlo, na žízeň voda ze sklenice a na tuleni i uspání je maminka, ne flaska.
Hodně zdaru.)