Dobrý den, jdu si k vám, zkušenějším, pro radu. Dcera má téměř 10 měsíců, ji už téměř vše a kojena je tak už jen ráno, před odpoledním spánkem, večer před spaním a v noci. Pracuji z domova, ale občas musím na nějakou schůzku a zrovna mi jeden den vychází tak, ze bych měla být pryč už od oběda až do doby, co už dcera spí. Proto potřebuji toto jedno odpoledne+večer vyřešit tak, aby to dcera zvládla i bez kojeni. Jaké by bylo, prosím, nejelegantnejsi řešení? Když bych dala um, musí mít nějakou speciální lahvičku, nebo se to pro ten jeden den nezblázni? A když dam um, bude se chtít i nadále kojit? Odstrikat mléko mi moc nejde, proto rovnou spekulují nad tím um. Je to takto výjimečně možné? Mate zkušenost?
Díky moc za rady 🙂
Normálně vypadni, při nejhorším najdeš doma řvoucí dítě, určitě nikdo neumře 😉 tatínek si poradí, při nejhorším ji udrnca v kočárku a přenese do postýlky...
UM potřeba není, stačí jídlo a pití 🙂 Já jsem šla od 9m miminka na plný úvazek na směny a kojenej byl do 20ti měsíců, UM nikdy neochutnal, prostě když nebyla máma, nebylo mlíko
Mé dítě má zatím pod 10 cm, tak tohle mám jen od příbuzných - ale proč by na UM musela být nějaká zvláštní lahvička? Pokud jí ho chceš dát (já tedy viděla, že prostě jako doplněk jídla bylo ještě mlíko - a ještě ne kravské, takže UM), tak proč ne klidně do hrnku? Jenom se ti to možná bude hůře rozmíchávat (v lahvičce se to dobře odměřuje a pak míchá, ale to je asi vše). Kupovat skoro ročnímu dítěti lahvičku mi přijde jako nesmysl.
@rosa106 Taky bych jak píšou holky neřešila UM. Nakoj ji než odejdeš, v 9 měsících to jeden den hold zvládne o příkrmech 🙂. Kdyby se ti povedlo něco odsát, tak do hrnečku - ale je pravděpodobné, že to stejně chtít nebude, pokud je dosud zvyklá se prostě u tebe kojit. Ale jednou to určitě vydrží, žádný stres 🙂
Malé bylo taky 9 měsíců, když jí poprvé hlídala babička přes noc a část dne. Já jí uspala s MM a pak po probuzení dostala UM a v pohodě to zvládla. Měla ho poprvé a v pohodě. Odsát se mi nepovedlo skoro nic.
Zkus odstrikat když máš malou na 1 prsu, jde to lépe...jinak si taky myslím že to odpolko zvládne o prikrmech, zvlášť pokud už je na pár lzicek občas zvykla. Z UM bych se akorát bála kvůli bolení briska
@rosa106 ja to ted resila taky a vyresilo se to samo 🙂 ona to poznala ze ja tam nejsem a ani nechtela a to jsem zvladla malicko odstrikat, nezajem. Dala si vetsi veceri nez obvykle a to se koji několikrát denne plus pred spanim. Na veceri 2hrnky vyvaru, maso a zeleninu a spala svuj dosavadní rekord az do 4 rano bez kojeni. No a kdyby to neslo, dala bych pít normálně z hrnecku jak je zvykla nez resit specialni lahev na um