Dobrý den, dámy.
Prosím touto cestou o rady.
Můj druhý syn, 3 měsíce, po mém MM silně blinká. Pozoruji to od 2 týdne jeho života. Nejdřív jsem si říkala, že se prostě přebaštil, pak ale nastalo období skoro sucha a i to min množství MM vyblindil. Tak jsem musela (neměla jsem spíš už nervy) dát UM. No a světe div se, on najednou neblindil. A mimo jiné se i sám bez pomoci rourky vykakal (jooo s tim taky zápasíme. Nekaká sám, jen za pomoci rourky a stolice je příšerně vodnatá. Dle pediatričky se to upraví).
Jelikož prvni syn byl silný alergik na BKM, soju, vejce, ořechy, kokos a lepek, okamžite jsem zavedla eliminačni dietu na ořechy kokos soju vejce a začala si psát jídelníček. Z tohoto testu vyšly pozitivně ořechy ale nic jiného. ABKM to taky neni, to jsem si zase otestovala přes UM. Jsem z toho taková bezradná. Zažila to některá z vás? Co ste s tím dělaly?
Kdyby syn prospival a byl spokojené leč velmi blinkající miminko, neřešila bych to. Jemu je ale viditelně po mém mléce zle, krouti se, blindi, škyta,. Po UM je sluníčko. (Pediatrička: To je divný, hlen krev ve stolici? Né? No tak to neřešte. Krev i moč má dobrou, on z toho vyroste)
To je tak strašně frustrující! :,-(
Blindit je nejake nove ceske sloveso?
Zkoušela jsi vynechávat i jiné potraviny? Blinká po každém kojení? Pokračovala bych v hledání, něco z toho, co jíš, mu zřejmě vadí. Co maso, zelenina? Jinak nevím, jestli jsi věděla, ale prý to, co jíš, se dostane do mléka až za 16-24h, u mě je to těch cca 20h. Takže když třeba něco sním k obědu, prcek to dostane v mléce další den dopoledne. Jako zdroj informací doporučuji Lídu Jiříčkovou, podle mě alergiím u kojenců dobře rozumí (sama si tím prošla u 4 dětí). Má web, skupinu na fb, placený kurz.
Zkusila jsi dát mm lahvičkou? Jestli třeba není problém ve způsobu pití...
Ještě jsem slyšela variantu MM zahušťovat přidáním UM... Že některé děti prostě potřebují to mléko hustší (myslím, že to měla i moje neteř, ale byla narozená výrazně předčasně).
@marrat pokud mu vyhovuje um neřešte, mě zase po um malá blila jak šakal