Ahoj..mam 9 tydenni holcickuba plne kojim ( po 3h. ) bohuzel potrebuji byt jeden den ze zdravotnich duvodu jinde a bude hlidat babicka. Jenze ze sebe asi nevymackam tolik mlika aby mela na cely den . Muze ten jeden den byt na UM ? Da se to s UM casove zvladnout jako to mam ted najete ? Ze mala ji v 6,9,12,15,18,21,00,03h. Nenarusi mi to nejak tento casovy harmonogram ktery mi vyhovuje. A nerozhodi mi to nejak kojeni ? Nebo skusim neco odsat tak ze by mela treba 2 krmeni odstrikane mliko a dalsi UM nevadi to ? Dekuji za rady 🙂
Ja bych se bala, ze si na tu flasku za cely den zvykne a prso nebude chtit...
@ahojcau Ahoj. No, je to riskantní podnik. Když bylo synovi 4 měsíce, byla jsem akutně hospitalizována a na den bylo nutné UM, syn ho celkem baštil. V jeho půlroce jsem opět byla v nemocnici -připravila se dopředu, manžel měl moje namražené MM, UM v pohotovosti a dopadlo to tak,že syn si jednou vzal dávku mého mléka a pak odmítal úplně všecko-trvalo to asi 16h, no hrozný. Moje prsníky se vrátily domů "za pět minut dvanáct". Co chci říct,že připrav do zásob svoje MM a zkuste alternativní metodu podávání (stříkačkou, supplementor), ono opravdu stačí i 1 den na lahvi a pak začne bojkot. Respektive může a nemusí. Zkuste si to nacvičit dopředu. 🙂
Pokud nic neodtrikate ( znám to moc dobre ) Tak vzhledem k tomu, ze musíte byt jeden den pryc , Vam stejne nic jiného nezbývá 🙂 myslim ze jeden den se nic neděje . Kdyz pak budete davat dal prso dite samo hlady nebude chtít umřít 🙂
Ja to zazila, dala jsem flasku dvakrat a pak byl bojkot prsa. Ono to totiz mnohem lip tece a je to tedy mene pracne.
Dobry den, tri tydny po porodu za plneho kojeni jsem musela na tyden do nemocnice, takze syn byl z hodiny na hodinu na UM. Po prichodu domu jsem mu vzala flasku a znovu jsme se rozkojili a kojili az do jeho 16m. Tak hlavu vzhuru!
@kacenka.pospi to jsem potřebovala slyšet..díky 🙂
Ahojky, ja do sestinedeli patnact minut kojila a zbytek mala bastila z lahvicky, mela nizkou porodni vahu a silnou zloutenku, takze si nevytahla co potrebovala. Ve trech mesicich jsem chtela prestat kojit a ani omylem, kdyz jsem ji zkusila dat lahvicku s umelym, tak totalni řev, takhle jeste nikdy neplakala, uz jsem nemela odvahu to zkusit znovu, takze asi ji budu kojit do 15ti😂 mimo jine nechce ani dudlik, proste nic plastoveho, a to jsem zprvu musela kojit pres kloboucky, jelikoz nechtela bradavku... podle me zalezi na dítěti, paklize dava oboji a máte vyzkouseno, nebala bych se toho. Mozna bych zkousela odstrikavat dopředu a davala zamrazit, zmrazeny mlicko vydrzi i tri mesice, pak staci ohrat ve vodni lazni.
Láhev bych nedávala. Rozhodně nejdříve vyzkoušet, zda umělé mléko vůbec sedne. Syn třeba dostal jednou v porodnici dokrm Hippem a celý ho vyzvracel. Ted mám v nouzi Hami a to nevadí. Dávám stříkačkou, ale i tak si vezme jen cca 40 ml a víc nechce (a přitom z kojení má kolem 150-200ml z obou prsou). Zkrátka mu to nechutná. A podobně jako u Ivusky1986 - syn taky nechce dudlík, kloboučky kdysi OK, ale od 2.m je už stejně neměl.
Já bych odstříkavala do zásoby, kdybych dopředu věděla, že budu tak dlouho pryč. Nebo odstříkávej v nemocnici, já teda v té době měla betony cca po 2-4h nekojení, nedovedu si představit nekojit den. Třeba by to mohl někdo vyzvednout a dovést malé 🙂 Hodně štěstí.
Ja statnicovala (dalkovka) s 4 mesicnim mimcem a musela asi 3 pred tim jeste na zkousky/vyuku na cely den do jineho mesta. Cestovat s miminem mi doktorka nedoporucila. Varianta A nasadit umely mliko (ale chce to vyzkouset, ci ho nebude blinkat/bude pit - to uz mate) varianta B odstrikat svoje. Ja si pujcila elektrickou ostrikavacku medelu a po 30 ml odstrikavala, cela davka mi trvala skoro cely den. Rucne bych nedala asi nic. Flasku jsem mela medelu a ten avent a v pohode. Bacha ale na to, ze si musite nejak odstrikat prsa. Po 6ti hodinach bez kojeni (i kdyz jsem odstrikala tou odsavackou) to nebylo nic moc. Po 8 se mi spoustelo dost mliko uz. To jen pro pripravuja to necekala.
Jinak ten jeden den mi nikdy nenarusil ani rezim, ani mimco nezlenivelo (kojila jsem ale co hodku a pul-2).
Tak jen info kdyby to někoho zajímalo 😃 🙂 dcera zvladla jeden den na UM naprosto v pohode..davalo se ji z lahvicky s avent savickou pro novorozence ( aby musela hodne sat ) kdyz jsem prisla ja dostala prso a zadny problem i se drzi stejne casove🙂 takze parada 🙂 vsem diky za rady a vlastni zkusenosti 🙂
@leki normalne kdyz v noci spi 6h. Uz me pak taky zacinaji prsa bolet. Ale nevim jak je to mozny jak jsem byla mimo domov porad se mi prsa nezdala tolik nalita ani nebolela..zaclo to az po 12h. Pak jsem teprv odsala..tak snad sem tim neco nepodelala ze se tak dlouho ,,neodsalo" 🙂
Tam je spíš otázka, zda bude vůbec um chtít, případně zda umí pít z láhve, pokud je jen kojena. Vyzkoušela bych to dopředu.