Papání miminka. Kolik mléka na jednu dávku a jak často?

eviku299
29. říj 2021

Ahoj maminky,
prosím o radu, mám synka, který má 6 týdnů, poslední 3 dny je u kojení hodně neklidnýa neumí se přisát, takže toho moc nevypije, max. 40-60ml, takže zbytek dokrmujem HiPP. Malý váží 4600g. Snažím se mu postupně po 6nedeli vytvořit nějaký režim, kolik by mělo mimi v jeho věku dostat mlicka na jednu dávku a jak často? Obvykle si žádá po 2-3 hodinách,v noci ho jenom kojim,to se ale budí někdy i každou hodinu, což je pro mně vyčerpávající. Nechci ho moc překrmovat. Ve kterém věku už spinkají miminka více? 🙂 Díky moc

tasimia
29. říj 2021

@eviku299 úplně bych tak malému miminku nedávala režim na jídlo, to mi přijde jako blbost. Já malé dávala co 3,5h, občas se stalo, že si vzala i po 2h třeba 30ml. Pokud nezvraci, že se přejedl, je to v pohodě. Jinak některé miminka i v roce vstávají na 🐐 co hodinu, dvě.

emillyhk
29. říj 2021

@eviku299 Celkový denní příjem mléka si snadno spočítáš: na každý kg váhy dítěte je to 150-180ml. Takže při váze 4,6kg by měl za den vypít 690-830ml. To vydělíš počtem krmení a máš jednu dávku. Někdy vypije mimčo víc, někdy míň 😊

eviku299
autor
29. říj 2021

@tasimia Díky moc za odpověď, znamená to, že pokaždé nemusí vypít stejnou dávku? Že mu někdy může stačit i 30ml?

nanyh
29. říj 2021

@eviku299 Určitě mu stačí i méně někdy. Přeci jen na žízeň a ne na hlad.🤗

jjasmina
29. říj 2021

@eviku299 momentálně se na nějaký režim vyprdnete, já kojila a malá spala i v roce max 1,5h v kuse

skarol
29. říj 2021

@eviku299 ber to čistě logicky. Předpokládám, že si také jídlo nevážíš a najíš se tak, já máš zrovna hlad. Někdy víc, někdy míň. Každý den jinak. Jo a s tím spánkem tě nepotěším. 17 měsíců a pořád je malá v noci vzhůru co 2-3 hodiny. Prikrmy bych přestala dávat. Není důležité, kolik toho sní při jednom krmení, ale jak průběžně přibírá a jestli má dostatek počůraných plen. Na nějaké vážení se vykašli. Respektivektive zvážit můžeš jednou za čas orientačně.

michaelarousova
29. říj 2021

@eviku299 syn vazil cca stejne a pije pres den 90-120ml kazde tri hodiny ale neni kojen☺️ V noci podle toho jak se vzbudi ..Prvni syn spal od 2 mesicu celou noc .druhy prcek to bohuzel asi v planu nema😂 kazdy dite je jine☺️

tasimia
29. říj 2021

@eviku299 přesně jak píšeš 🙂.

sirinfirst
29. říj 2021

@eviku299 hlavně se uklidni. Nevaž ho, koj na požádání, na režim se u miminka fakt vyprdni a dokrm nebude potřeba 😉.

andelka33
29. říj 2021

@eviku299 možná může mít spurt,proto je neklidny. Nebo nedostala jsi menses? Malemu moc nechutnalo a dost se mi trhal,kdyz jsem to dostala. Navíc hodně kluků je i linych,po 6nedeli se mění tok mléka a to mu může vadit. Hlavně klid,žádný režim nenastavuj,koj na pozadani. Pokud pribira na váze,tak bych nedokrmovala a radeji kojila klidne častěji. Ja jsem si v noci maleho brala do postele a tak jsme se vyspali oba. Já jsem si připadala jak dojná kráva a teď,když už nekojim vůbec,tak mi to chybí 🙂 ted je malemu pul roku, už je jen na UM a v noci je stejně 3x nebo 4x vzhuru, syn od kamarádky má 4 mesice,taky na UM a spí ji už 2 mesice celou noc,takže absolutne individuální 🙂