Cetla jsem, ze vodu na UM je mozne ohrat v ciste mikrovlnce. Jenze protoze muj muz se v zivote nenauci pouzivat poklop, neni mozne ji cistou udrzet a je vevnitr neustale jako prase 🙄 chci se tedy zeptat, kdyz koupim cisty poklop, ktery budu pouzivat jen na ohrev vody na UM, je mozne ji takto ohrivat i v zasrane mikrovlnce nebo hrozi nejake potize? Ted ohrivam ve vodni lazni a v noci je to docela ocistec. Rada bych si ten proces urychlila. Nebo nemate nejake dalsi tipy? Diky moc.
Ohřívám buď v vodní lázni nebo v mikrovlnce, doktorka mi říkala, že naprosto v pořádku, že ohřívání vody v mikrovlnce zdraví neublíží 🙂
@spiny jo sorry, samozrejme ze muzes. Nic se te vode nestane. Ale s tou termoskou to fakt zkus. Tri noci a pak to vychytas. Ta teplota je v te termosce stabilni celou noc. Ja treba davala mliko furt ve stejnou dobu a uz jsem presne vedela, ze mam dat 120ml studene a 30ml horke a bylo to cajk. To dite stupinek sem nebo tam nepozna. A kdyz jsem to treba nekdy neodhadla a bylo to teplejsi, tak jsem tam prilila treba 20ml studene nebo teple, aby to bylo ok. Ale to fakt vychytas, vzdyt je to furt to same dokola.
@evika_1105 Jo, ja vim, ze se v mikrovlnce muze, ale nekde jsem cetla, ze musi byt naprosto cista. A to u nas neni realne, kdyz si tam manzel ohriva ruzna prskaci masa a parky. Na toto mi bohuzel odkaz neodpovida :/
@spiny
ja jsem to delala tak,ze jsem mela prevarenou vodu v termosce,vzdycky jsem si cast nalila do flasky at vychladne a pak dolila tou horkou.
Od začátku ohřívám v mikrovlnce.
Měla jsem ohřívač prikrmů. Vždycky jsem si dala do lahvičky vodu a dala to do ohřívače. Pak jsem jen vstala a nasypala um. A dala hřát další lahvičku. Ohrivacku seženeš levně po bazarkach. Já tu svojí prodávám za 200,- a je jak nová ( neprodávám tedy tady). Takže ty ceny jsou přijatelné.
@spiny ani my nemáme každý den čistou mikrovlnku a každý den ji od pár prskancu necistim a malé nic není. Ono stejně ty výpary z jídla cucha celý den. Pokud nejsi nějaká ' fajnovka ' tak bych to nějak neresila.
@spiny nevim jak u jiných, ale u NUK lahvicek je navíc taková krytka, takže to můžeš zakrýt, dát do mikrovlnky.
@denisahlavicova Fajnovka ne, ale prave mikrovlnku celkem zanedbavam co se tyka uklidu. Kor ted s mimcem na ni prdim uz uplne. Jsem uchyl spis na cisty zachod 😂. Pouzivam MAM a k tomu krytka bohuzel neni. Ale treba by stacilo pres tu lahvicku polozit treba jakoukoliv sklenicku. Tim se k tomu nedostanou vlastne ani ty smrady a nic.
@evika_1105 jo, jak pan doktor pise, skryty var pri ohrevu tekutin v mikrovlnce je docela sila, zazila jsem to jednou (ne s UM) a byl to fakt adrenalin
@malytlustyhroch jaký skrytý var?
@spiny nebo přikrýt talirkem,tackem
@denisahlavicova jsme asi vyresily problem se špinavou mikrovlnkou 😁 tak moc díky, super.
Mám plecháček, ve kterém mám předem převařenou vodu než jdu spát a pak ji jen v noci přihřeju, je to během chviličky. Já mám proti mikrovlnkám nějaký skrytý odbor a nechci malé v tom ohřívat vůbec nic 😀
@spiny Ja davala kojeneckou vodu s petlahve ktera se prevarovat nemusi. Na sporaku jsem mela jeden hrnec s ruckou ktery byl jen male na vodu. Vecer pred spanim jsem odmerila x odmerek do flasky, x ml do hrnce a prikryla plastovym talirkem at se tam neprasi. V noci vstala, zapla plyn, strcila cisty prst a az se mi to zdalo ok vypla, zalila, zamichala a slo se papat. Cca 45 sekund
@tasimia Skryty var. No, to uz se netyka cistoty mikrovlnky, ale nastrah ohrevu vody v mikrovlnce. Nevim jestli to popisu dobre a jestli mam vsechny terminy spravne. Ale jde o to, ze se tekutina v mikrovlnce ohreje nad 100°C ale vlivem ruznych okolnosti, nezacne bublat, takze neni videt, ze uz je varici. Pak to vezmes do ruky a bud v tu chvili, nebo treba, kdyz to polozis na kuchynskou linku, tak to dostane ten chybejici impuls a nejednou to cele vypeni, nebo vyprskne - samozrejme varici. Mimo mikrovlnku to vznika snad jen, kdyz varis destilovanou vodu v super cisty kadince, ale proste v ty mikrovlnce to vznika snaz. Ohrivam ruzne veci casto, a stalo se mi to jednou, myslim ze to bylo s rozputenym maslem, nebo mozna s mandlovym mlikem... Kazdopadne to byla docela sila.
Ohřívala jsem vždy trochu vody v rychlovarný konvici a ředila studenou, už jsem věděla po pár flaštičkách, kolik mám dát poměr na potřebnou teplotu.
@malytlustyhroch no to se mi ještě nikdy nestalo, ty jo 🙂
@spiny prevarenou vodu na noc do termosky a zredit studenou kojeneckou.. Tak jsem dělavala mléko malé, když jsem dělala chuvu..