Odříhnutí po umělém mlíčku se nedaří. Jak polohovat miminko?

ditkaknizka
21. říj 2019

Dobry den, nebo ahoj. Uz podruhe si mi mala neodrihla po umělém mlicku, usnula mi. At delam co delam proste si neodrihne. Polozila jsem ji do postylky na pravy bok, ale bojim se usnout aby se mi mala treba nezadusila. Dekuji

hanulkaha
21. říj 2019

Někdo nenechava odrihnout temer vubec, hlavne v noci, pokud se ditka "koji samy" nebo maminky uspavaji u prsa...
Ja osobne obe deti po UM odrihnout davala a davam, mela bych taky strach, ze i presto, ze jej dam na bok, tak se prekuli a mohlo by si ublinknout 😯
A v noci monitor dechu, bez nej uz si to nedokážu vubec predstavit a jsem mnohem klidnější 😊
Takze ikdyz mi ditka usnuly, nebo ted aktualne 5mesicni mimi, snazim se ho nepolozit a nosit pres rameno dokud si nebrkne, a kdyz ne, tak ho holt probudim. Opravdu mam z toho respekt a porad si rikam, ze 100x se nic nemusí stat a jednou to vdechne a je vymalovano! To radeji budu dalsi hodku znovu uspavat 😉

sonikv
22. říj 2019

@ditkaknizka Moje miminko si po UM taky skoro nikdy neodrihlo a nicemu to nevadilo. První dva měsíce jsem ji teda v noci dost kontrolovala, ale pak už ne. Já ji v prvních týdnech vždycky nosila aby udělala krkouše. Ve dne to šlo, ale v noci jsem ji tím vzdycky akorát tak probudila, takže jsem se na to vykašlala.

slunecnice358
22. říj 2019

@ditkaknizka my jsme malou nedávali odrihnout vůbec 🤷🏻‍♀️

fiiif
22. říj 2019

Misa si odrihnul malokdy.. nemusíte mit strach, jen bych prcka asi nedavala hned po jidle na zada

linee
22. říj 2019

Nektere mimca to nedelaji, nektere maminky nenechavaji take....Zavisi i jak ti pije...odrihnout potrebuje, protoze se muze pri piti nasbirat vzduch, ktery pak drazdi a boli brisko. Mne si dite treba odrihlo jak kdy, nekdy treba v manduce po 20 minutach. Urcite vydrz treba 10 minut, jakoby prehodit pres rameno a jemne placat po zadickach. Muze se stat, ze si proste neodrihne....To, ze davas spat nabok, delas dobre.

irena1111
22. říj 2019

@ditkaknizka já jsem měla obě děti od narození na UM a nechávala jsem je odříhnout po každém krmení. Vždycky si děti odříhly max. do 10 minut a byla pohodička. Dávala jsem odříhnout na rameno a hladila jsem a poplácavala po zádíčkách a po zadečku.

maggiele
22. říj 2019

Ahojky, nam vzdycky pomohla k odrihnuti poloha na tygrika, zkuste 🙂

malytlustyhroch
22. říj 2019

Syn si odrihnul zridka, tak jsem ho hodne davala na bok... a par dni mi trvalo nez mi doslo, ze je potreba ty boky dusledne stridat, aby se vyvyjel rovnomerne, nevim jak strare mas mimi; u tech starsich to uz asi neni takove drama, ale nekolikadenni mimi si udela zasadni zkusenost ze vseho, i z toho, ze dvakrat spi na stejnem boku, tak doporucuju: pozor na to.

ditkaknizka
autor
22. říj 2019

@maggiele zkouším ale nekdy to prostě nejde ani tak