Odmítání UM. Jak to řešit?

hodane
18. lis 2024

Ahoj maminky,
prosím o vaši zkušenost. Mám ročního prcka a ráda bych přestala kojit. UM mléko ale odmítá. Jak na lžičce tak v láhvi. Kdyby mléko nepřijala vůbec, jak řešit jídlo před spaním a hlavně třeba v půl 5 ráno, kdy je zvyklá se nakojit a spát dál?🙈

chybadel
18. lis 2024

@hodane tady se pripnu, protože se snazim přestat kojit už tak půl roku 🤪 uměle mleko nechce a navíc usina u prsa

ina10
18. lis 2024

@hodane

@chybadel
My dávali kaši, např.pohanková, ovesná, jáhlová... a právě s tím UM + do toho ovocnou přesnídávku (domácí nebo hello kapsička), ať to má nějakou chuť a v pohodě to jedly. S tím usínáním u prsu to bylo stejné, ony ty děti to tak mívají, ale je to krásné, když si na to vzpomenu ❤️

chybadel
18. lis 2024

@ina10 bohužel u nás neklaplo ani kašička ☹️😂

konidana
18. lis 2024

Obe deti jsem odstavila kolem roku a nikdy um nevzaly. Ani jakekoli jine mleko v tekute podobe. Pouze v kasi nebo s lupinkama(cornflakes). Proste od roka jedly nornalni pestre jidlo a pily vodu. Druhy teda uz i domaci stavu. Mleko zacly pit az ve forme kakaa rano k snidani kdyz zacly po 3.roce chodit do skolky.

dejvitka
18. lis 2024

@hodane Ja kojila obe deti pres rok, pak UM. Ani jeden ho nechtel ze zacatku, chce to trpelivost a taky zkusit treba jinou znacku. Syn chtel jen Kendamil, dcera zas Sunar 🙂, vystridali jsme jich mnoho. Syn byl a dodnes je dost nejedlik, takze mel UM docela dlouho, jedl velmi malo a omezene potraviny. Dcera tak v roce a pul uz vubec mleko nechtela, ale jedla vzdycky pekne, pestre, jogurty na kila, tak ho nepotrebovala. Ted nedavno teprve vzala na milost kravske a da si obcas s brachou kakao. Prestavala jsem, ze jsem nechavala jen kojeni vecer pred spanim, to trvalo tak mesic, pak uz jim vic vyhovovala flaska, asi uz u me mleka moc nebylo. Ja uz to dele jak ten rok a kousek nezvladala, takze jsem byla presvedcena, ze kojit prestavam a nejel pres to vlak. Dcera spala vzdycky dobre, tam nebylo co resit. Syn se ale budil kazdou hodinu, byla jsem uz uplne vycerpana, mel me miato dudliku. Takze jsem v noci nejdriv davala flasku, ale po tydnu ci dvou uz zvladal bez a prestal se tak casto budit. Pomohl mi manzel, ze k nemu vstaval on, od nej mleko necekal. Bylo to teda drsny par prvnich dnu, ale nakonec to pomohlo hlavne tomu spanku nam vsem.

drtatko4
18. lis 2024

Když mléko odmítá v tomto věku, tak to podle mě není až takový problém. Roční dítě už nemusí mít umělé mléko. Chce to sytější večeři, dát napít vody, čaje, když se v noci vzbudí. Případně to ráno zkusit dát něco spapat a uvidíš, ať už ti zůstane vzhůru, nebo se podaří ještě usnout.

edddie
18. lis 2024

Ano, když už máte roční dítě, jíst už může v podstatě i normální stravu, takže v tomhle problém rozhodně nevidím. 🙂 Kaše jsou super hlavně v tom, že je můžeš dělat furt na jiný způsob.

ina10
18. lis 2024

@chybadel tak my i dávali jogurty, pomazánky, sýry, cereálie s mlékem, časem kakao...tak uvidíte, co začne jíst

chybadel
19. lis 2024

@ina10 Jo to papa hezky jogurty a všechno ostatni taky