Odmítá UM. Může to být kvůli zubům?

misamisamar
2. srp 2021

Dobrý den, 11 měsíční klučík z ničeho nic nechce lahvičku s UM. Pije Sunar už od 3 měsíců. Je možné že je to kvůli zubům? UM nechce ani že lžičky ani z ničeho jiného..... Snažíme se do něj dostat alespoň nějaké tekutiny ale zdá se mi že toho vypijte hrozně málo. Je mi divné že dudlík dudá asi má jiný tvar jak savička. Děkuji za rady 🙂

janinasm
2. srp 2021

@misamisamar Já bych mu ho nenutila. Určitě už jí mléčné výrobky. Pokud ji za den sní dost, mléko nepotřebuje. Tak mi to řekl i pediatr.

jako_mala_holka
2. srp 2021

Pokud pije vodu/čaj, má mléčné výrobky přes den, jogurt, sýr, atd... Tak bych ho nenutila, třeba zas začne chtít, třeba ne... Zubama to asi nebude, dcera má 13 měsíců a právě když nějaké zuby rostou, tak kolikrát chce právě jen mléko... Některé děti přestanou chtít mléko ze dne na den a jsou i pak v pohodě 🙂 tak uvidíš

konidana
2. srp 2021

@misamisamar ma aspon 3 pocurane pleny za den? Nebi v nocniku je moc svetla? Pak pije dostatecne. Pokud by pocural.mene plen nebo moc v nocniku byla hodne tmava az oranzova, tak by bylo.potreba dodat vice tekutin. Treba i v podobe polevek, redenych presnidavek a kasi okurky ci melounu.. co je hrozne malo? Dcera mi v roce po odstaveni vypila max 0.5L vody za cely den, mleko odmitala, curala rano a vecer. Vic ani tuk. Pije malo uz skoro 14 let🙄

klokanka31
2. srp 2021

@misamisamar Nám doktor říkal že některé děti kolem jednoho roku přestanou pít mléko, tak pak je nutné dávat mléčné výrobky.

merope
3. srp 2021

Vybavuji si, že jsem taky tak nějak řešila, že malý "zlobí s mlíkem". V podstatě se mi v roce a kousek takto odstavil - mě nebavilo odsávat a vylívat to, on rázem kupu jiné zábavy než nějaké mámino prso. Období asi 2(??) měsíce - a teď dá přes půl litru mlíka denně (ve 2 letech). Moc si to nepamatuji, jen vím, že jsem řešila, jak do něj dostat dost mléčných výrobků, to si pamatuji. Ale jogurty od té doby taky miluje.

leniczka23
3. srp 2021

Bude to k zubům podle mě, Matýsek taky měl tohle období, nenutila jsem ale nabízela, trvalo to skoro měsíc.