Dobrý den, dostala jsem od dětské recept na Nutriln nenatal 0, pro nedonošence do 2,5 kg. Co vím, sice se doplácí ale ne plná cena ale v lékárně (dr.max) i bylo řečeno že NN 0 se nehradí a platí se plná cena a recept mi vrátili. Setkal se s tím někdo? Nechápu pointu toho receptu, k čemu mi to pak je?
Záleží jak brzo se mala narodila... pokud nekojite a mimco je zvyklé na UM z porodnice, tak bych pokračovala na co je zvyklé. Já kupovala nenatal 1 bez receptu, stalo to dost peněz, ale vyplatilo se.
Ono v ideálním případě se nenatal dává do 4 az 5 kil. Navic se docela spatne shaní. Prakticka lékařka ho pro syna nepredepsala- nevedela, ze to existuje 😊Nevím, jak v jiných nemocnicích, v Mostě nekojene nedonosence prevadeli na obyč nutrilon 1.
Popravdě nevím, jestli ho predepisujou. Zažila jsem situaci, ze i když byl predepsanej, stejne se platila plna cena. A jiná kamarádka říkala, ze ji predepsali jen málo balení. Bylo to před dvěma roky, co jsem to řešila. V ty době nešel sehnat a objednávali jsem přes lékárnu. Cena byla dost vysoká- 400g za 400 Kč -+ a balení vydrželo na par dni...
A jinak,zalezi na lekari. Nam psali na lekarsky predpis,ale mohou jen do 3,5 kg a proplaci pojistovna cast ceny. Zalezi take na lekarne,je treba sI zjistit,kde bude doplatek nejnizsi 🙂
Aha,tak nám třeba nikdo ani recept nenabídl,a to zítra opouštím porodnici s naším předčasňátkem :(
Ale vidím,že to je starší příspěvek,tak jak jste to pak řešila?Jen volným prodejem?