Ahoj,
používáte ho někdo, jaké máte zkušenosti? Opravdu víc zasytí nebo je to blbost?
Já ho dávám asi od 8. měsíce. Teď je malé rok a už měsíc a půl se budí v noci, doteď jsem ale nepřišla na to proč, jestli zuby, sny, hlad...
Na noc vypije 180-210 (zrovna včera), ale po 4h je schopná se vzbudit s kňouráním. Připadá mi, že čím víc toho na noc vypije, tím dřív se vzbudí ☹
Zkoušíme všechno možné, ale uklidní jí jen další mlíko (normální Nutrilon) a dál spí.. Ale dřív jak za 4h se mi ho opravdu dávat nechce. Ale když mlíko nedám, spí dál, ale hrozně nekvalitně a neklidně, no spíš skoro nespí a já s ní 😖
Tak si říkám, jestli vůbec má cenu dávat ten noční?
pipisek: Taky myslím, že od hladu to být po 4h nemůže.. Třeba nás taky čeká nespavost. Ale kdyby se aspoň uklidnila a spala, když si s ní lehnu, ale ona je schopná se 3-4h jen motat po posteli a div mi nesedá na hlavu a za krk ☹ Už taky nevím, co s tím, radši jí to mlíko dám, aby se vyspala kvalitně, ale nevím, jestli je to řešení ☹
to já dobře znám, míváme takový období...třeba 2 noci za sebou prostě v 1h konec se spaním a šaškuje do 3-4h a pak zase usne...vezmu si jí sice k sobě, ale jak píšeš, leze mi po hlavě atd. Když byla malá jako je ta tvoje, tak jsem vždycky vyměkla a mléko jsem jí dala, třeba jen 90ml, ale ona se u toho sání unavila a vytuhla. Teď už má smůlu, dostane maximálně napít vody. Fakt se těším, až se po více než dvou letech vyspím aspoň 6 hodin najednou. Soucítím s tebou 😀 😝
ahoj, s nutrilonem GN mám jen pozitivní zkušenost, malý byl kojený a okolo 5M se začal v noci budit hladem co 1, 1,5h, zatla jsem zuby, vydržela do 6M a začla s tímhle nutrilonem. No a spal celou noc (resp. se budil, ale ne hladem). Okolo 8M jsem zkusila nedat na noc GN, ale normální, a úplně v pohodě. Jinak mě se taky budí v noci, ale ne hladem, spíš se mu nechce spát, nebo chce k nám do postele, atd, ale o hladu to není, a myslím že opravdu děti okolo roku už by se hladem budit neměly....a nebo zkus malé dát třeba hodinu před mlíkem kousek chleba ze sýrem, prostě večeři, a pak před spaním mlíčko, to by ji mělo ještě víc zasytit..
ia.: Zkoušela jsem jí dát na véču i kaši nebo třeba Brumíka a pak noční mlíko a žádný moc efekt to nemělo ☹
pipisek: A jak to bylo se spaním ve dne? To máme taky špatný ☹ Dneska dopol 40 minut a pláč a odpol 30 minut a taky pláč, následné uspání nepomohlo ani na 5 minut! Ještě nedávno spala dopol aspoň 1,5h a odpol 2h s přehledem, div jsem ji nemusela budit a teď je to čímdál horší. Myslela jsem, že je zralá už na jedno spaní denně, párkrát jsme to zkusily po obědě, ale spala za celý jen hodinu a to je fakt málo 😖 Nevím, tohle už je jak, když spát nepotřebuje nebo se toho bojí.. Ve dne je ale v pohodě 😖 Nerozumím tomu..
no u nás bylo do toho cca roka spaní 2x denně a tak jako u vás, dopol kolem 10h tak 20-40 minut a odpol kolem 14.30-15h také tak do té hodinky maximálně...pak jsme o prázdninách najeli na spaní 1x denně (to jí byl rok) a spí mi tak doteď...pravda, někdy už nespí, ale to vyjíměčně a pak má kolem 16h krizi a večer vytuhne na koberci u mléka v 19h 😉
teď to máme takhle - ráno vstává kolem 6.30-7h (myslím tím, že už chce z postýlky, že je 2-3x v noci vzhůru, to nepočítám), spát jde kolem 12.30-13h a spí tak hodinu, někdy hodinu a půl a večer jde kolem 20h...jinak to, že ti spí jen hodinku za celý den, když jí dáš spát jen jednou je podle mě normální..ona na ten rytmus musí najet, u nás to bylo také tak, ten týden to trvalo a pak už spala v poledne tu 1,5-2h
holky u nás přes den taky hrůza spaní. Dopol i odpol spí tak 40 min. Ale vypozorovala jsem, že když spí celou noc a nevzbudí se, tak spí dopol i odpol i 2 hodinky. Takže nevím...
nutrilon good night u nás neměl vůbec žádný účinek-rsp. žádný rozdíl mezi normálním a GN, možná spíš naopak.
ia.: Ono se říká, že když spí přes den dobře, tak i v noci a asi to platí i naopak!
garfie: Taky řeším, jestli to u nás není spíš naopak, jestli má ještě cenu jí ho dávat, asi to zkusím s normálním, třeba s odměrkou kaše.. A jak dlouho to trvalo vypozorovat u vás? U nás to totiž bylo doteď v pohodě, proto vůbec nevím, kde je zakopanej pes.. 😖
Ahoj,
já jsem si také slibovala, že bude malá líp spát, ale bohužel, ani Good Night nepomohl ☹ Malá ale nespí celou noc doteď, a to je jí víc než 2 roky. Stejně se aspoň 2x za noc vzbudí. Myslím, že u nás to časté buzení se v noci rozhodně nebylo od hladu, je prostě nespavec 😝