Nutrilon - dítě rychle přibírá a má stále hlad. Máte zkušenost?

nikynikol25
23. říj 2019

Ahoj holky mám dotaz mám skoro 4 měsíční miminko.Ale je strašně velkej a má přes 7kg.
Narodil se skoro o měsíc predčasně měl 47cm a 2770kg.Kdyz jsme odchazeli z nemocnice mel 2690kg.Prvni 10dnu pil Hipp ale nevyhovoval mu,ale nepribral tak rychle měl 2860,tak jsem zkusila sunar jenže po tom rychle nabiral za 7 dnů měl 3180kg.Jenze po něm my vše vyzvracel,doktorka řekla že to mám ještě nechat no jenže 6 týdnů už měl 4970kg a to pil přes den 120ml a přes noc jsem mu už měla dávat 150ml a to dodržují do teď,ale od toho 6 mesice má nutrilon a ten mu sedí nezvraci my nic, jenže mu to už nestačí,brečí my že chce ještě.Ale nabírá strašně rychle někdy chce jist po 2hod.ale zase někdy spí a vydrží i 4hod.nejist a teď má 7600kg a 60cm.Nevim jak tomu pomoct aby rychle nenabiral.Mela ste to některá podobné.Bojim se aby v půl roce neměl 15kg.

zelenaesmolda
23. říj 2019

@nikynikol25
proc to neresis s pediatrem?jako fakt cekas diagnozu pres monitor?
btw pribira mi,breci mi.

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@zelenaesmolda říkala jsem ji to a řekla že pribira hezky jenže mě se to moc nelíbí

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@zelenaesmolda a u nás je strašně těžký sehnat jinou doktorku všude maj plno a nepribiraj

aklin
23. říj 2019

Mozna ma i zizen. Zkuste mu dat obvyklou davku a pak mu dat cajik nebo vodu. Uz ma ukonceny 4 mesic? Pomalu bych mu zacala davat prikrmy. To ho zasyti na delsi dobu. Holt mate jedlika. 🙂

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@aklin zkouším mu je dávat taky ale má furt hlad tak mu dodělám ještě mlíko,taky mu dávám tu vodičku ale to je řev že nevím co sním.Syrup na bolení bříška mám a dávám mi po každém jídle.Prdiky my a jaká jak má tak nevím no

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@aklin omlouvám se mobil si píše co chce prdiky má a kaka taky hezky

fouskovi
23. říj 2019

@nikynikol25 jestli jsem pochopila tak vám je půl roku a co třeba příkrmy začít dávat nikdy jsem neměla děti podle tabulek oba měli více a starší je teď jako tyčka tak třeba změna mléka by taky pomohla

fouskovi
23. říj 2019

@nikynikol25 teď jsem se dopidila věku vy dáváte už ve třech měsících mléko od půl roku

aklin
23. říj 2019

Davate UM 1 nebo 2? Co kdyz po kazdem jidle ma bolesti briska. Ono nemusi plakat z hladu, ale ze ho neco boli. Po jidle bych ho chvilku nosila.

aklin
23. říj 2019

Ted jsem si vsimla stari vaseho ditka. Prikrmy mu nedavejte nema jeste 4 mesice. Kazdopadne muze trpet na brisko. Nutrilon nemusi delat dobre na streva a muze byt pro nej hladove. Zkuste Hami. Je chutove dobre a dcera ho dobre snasela.

lenula4
23. říj 2019

Některé děti hold umí takto přibírat. Pokud pediatr říká že je to v pořádku, tak bych to neřešila, až bude starší tak to určitě vyběhá jestli máš pocit že je při těle. Spíš bych řešila proč tak pláče. Opravdu myslíš že má ještě hlad? když mu uděláš další dávku, tak to taky celé vypije?

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@aklin dávám 1ku a dávám mu podle návodu 2-3mesice má pít 135ml a výsledek 150ml a pak je 4-5mesicu 180ml a vysledek má být 200ml.Tak to dávám podle toho

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@lenula4 vypije to bezproblému úplně celé

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@aklin zkusím to koupit,za 14dnu mu bude 4 měsíce,doktorka vždy když jdeme na kontrolu tak říká že pokud má prdiky a jaká jak má ze je to v pořádku í vždycky ho prohlédne a bříško tvrdě nemá a dávám mu í právě kapičky po jídle na bolest bříška

fouskovi
23. říj 2019

@nikynikol25 u nás teda super Hipp Combiotik

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@fouskovi právě že to je mléko od 0-6 měsíců

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@fouskovi bude mu právě teprve za 14dnu 4 měsíce

fouskovi
23. říj 2019

@nikynikol25 ale v příspěvku píšete mléko od 6 měsíců

fouskovi
23. říj 2019

@nikynikol25 změnila bych určitě mlicko a nabízela čaj vodu

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@fouskovi jeeej teď jsem si toho všimla že jswm nahore napsala skoro 4 měsíční a dole my to v příspěvku napsalo 6 měsíců to se omlouvám.

nikynikol25
autor
23. říj 2019

@fouskovi vodu mu dávám čaj jsem zkusila feniklovy a ten my zvrací úplně pak ještě meduňkovy taky ho zvrací takže čaj nevím jaký mám dávat.

merope
24. říj 2019

Pozor, pro UM jsou lepší tabulky podle váhy dítěte než podle věku. Jen si to bohužel už z hlavy nepamatuji. My je používali jednu dobu dost, protože naopak mrňous přibíral málo (i z pohledu pediatričky).

fouskovi
24. říj 2019

@nikynikol25 v pohodě jen mě to právě zmatlo

handulkak
24. říj 2019

A co zkusit jiné? Malá byla po tomhle good sleep hladová snad ještě víc. Měla hlad i po hodině a půl/ po dvou. Přešla jsem na Profuturu a už problém nebyl.

zelenaesmolda
24. říj 2019

@handulkak
taky jsme pouzivali profuturu a spokojenost,jako jedno z mala UM neobsahuje palmovy olej

handulkak
24. říj 2019

@zelenaesmolda já musím říct, ze po Profuture zmizelo i bolení bříška. Za mě i chutnejsi, méně peni. A to ze jsme toho vyzkoušeli. Protože malá většinu vyzvracela, nebo proplakala v bolestech, po AR nesla i 8dni na stolici. A tak jsem šla a zkusila koupit právě Profuturu.

zelenaesmolda
24. říj 2019

@handulkak
jo,chutove je moc dobra a hlavne se vubec nehrudkuje,staci jenom protrepat,sunar ten se hrudkuje docela dost

handulkak
24. říj 2019

@zelenaesmolda to je pravda. 🙂 pokud bude potřeba u druhého ji pouziji také. Ale je pravda, ze třeba 3 už mizela tedy fakt velkou rychlosti. 🙂

zelenaesmolda
24. říj 2019

@handulkak
ja jsem pouzivala 1 a 2,pak kdyz zacala jist vice normalni jidlo tak jsem presla na levnejsi variantu,sunar nebo ted kupuju bebu protoze je v akci v DMku za 200

handulkak
24. říj 2019

@zelenaesmolda já jsem to měla v plánu taky, ale chtěla mlicko i v noci v době, kdy už jedla. Ale jiné ji proste nechutnalo. Takže nakonec ho nechtěla už vubec.