Nutrilon AR, máte zkušenost?

zelenaesmolda
29. kvě 2018

Ahoj,jake mate zkusenosti s Nutrilonem AR?Mala ublinkava,ma reflux tak nam pani doktorka doporucila ho koupit.Pomohl vam?

axuram1
29. kvě 2018

za mě teda spokojenost prcek přestal blinkat a nemáme žádné problémy

jikov
29. kvě 2018

Ahoj, my používáme Hipp AR a naprostá spokojenost. Dle vysvětlení lékařky - složení je stejné jako obyč., jen je AR mléko do žaludku těžší, klesne níž a miminko neublinkává. Od té doby i lépe, příp. déle spí. 🙂

zelenaesmolda
autor
29. kvě 2018

@axuram1

@jikov
a krmite stejne velke porce?

axuram1
29. kvě 2018

@zelenaesmolda jj jsou to stejné jako u sunaru je tam i tabulka kolik máš dávat jen sunar můžeš dávat hned ale u té kaše musíš ještě 7 minut počkat a až pak můžeš krmit

jikov
29. kvě 2018

ano, také jsme krmili stále stejně. Jak je psáno výše - nechat v otevřené lahvičce 7 min odstát, ono to trochu nabobtná, protřepat a hurá krmit. Už se nepamatuji na rozestupy, ale myslím, že jsme dávali cca po 3 hodinách.

gembula
29. kvě 2018

Těch 7 minut bylo nekonečných... máme teď už pár měsíců Sunar AR a s ním jsme spokojení nejvíc 🙂

zelenaesmolda
autor
29. kvě 2018

@gembula no uz se toho desim protoze mala kdyz se vzbudi a nema behem 10s cumel v puse tak to u nas vypada jako u vrazdeni nevinatek tak si neumim predstavit tech 7 minut :D

ladulinka87
29. kvě 2018

Malému naštěstí pomohl, takže za nás spokojenost!

martyina
29. kvě 2018

@zelenaesmolda taky používáme Ar a odost lepší a chutná

martyina
29. kvě 2018

A mi necekali 7 minut teda zhoustlo to jak pila...

sonacha
29. kvě 2018

U nás Nutrilon AR sice pomohl na ublinkávání, ale dcerka se po něm vůbec nemohla vykakat. Nakonec jsme měli AR Bebu, ta má jiné zahušťovadlo a snášela mnohem lépe. Navíc jsem řešila, jakou savičku vůbec dát na lahev - klasickou to prostě neproteklo, jak to bylo husté a napěněné, nakonec jsme kvůli Nutrilonu pořídili MAM, Bebu pak pila z Aventu s variabilním průtokem.

zelenaesmolda
autor
29. kvě 2018

@sonacha ty jo diky za rady,to by me nenapadlo treba s tema lahvickama,taky mam avent.ty s variabilnim prutokem jsou od narozeni?

pavla555
29. kvě 2018

My máme od narození Nutrlilon a později jsme přešli na Nutrilon Alergy Care. S Nutrilonem jsme spokojeni. Vím že se ptáš na jinej, ale jen mě napadlo, že i ten Tvůj možná proplatí pojišťovna. Nám každý měsíc zaplatí 5bal., tak se popř. zeptej své doktorky a nebo na stránkách Nutrilonu (tam jsem se to dozvěděla já) - je tam online poradna.

zelenaesmolda
autor
29. kvě 2018

@pavla555 ptala jsem se na to u doktorky,pry se to vyrizuje na socialce ten prispevek

pavla555
29. kvě 2018

@zelenaesmolda tak my, jako že máme mlíko pro alergika, tak mi doktorka napíše recept na těch 5bal./měsíc a jdu k nám do lekárny a tam si ho vyzvednu a buď neplatím nic nebo max. do 10.- (za těch 5 bal.). Zkus se ještě zeptat v té online poradně co to vaše mlíčko.

zelenaesmolda
autor
30. kvě 2018

@pavla555 aha tak to je asi jiny prispevek nez jsem mela na mysli ja,kazdopadne dobre vedet kdyby se u male treba vyvinula intolerance na laktozu po priteli

axuram1
30. kvě 2018

AR neproplácí

zelenaesmolda
autor
30. kvě 2018

@axuram1 tak to je blbe :( mliko by mela pojistovna proplacet pokud matka nemuze kojit protoze to dite opravdu nic jineho jist nemuze...

axuram1
30. kvě 2018

@zelenaesmolda já se na to v té poradně ptala ale paní mi řekla že ar se bohužel v čr neproplácí

zelenaesmolda
autor
30. kvě 2018

@axuram1 klasika,odvody platime ale kdyz maji neco platit oni tak to uz je horsi

sonacha
30. kvě 2018

@zelenaesmolda ty jsou uváděné od 3 měsíců, ale malá to zvládala docela dobře už někdy v tom 1 měsíci.

zelenaesmolda
autor
30. kvě 2018

@sonacha no uvidim jestli bude vubec treba ten nutrilon kupovat protoze jsem ji snizila davky a je to lepsi tak uvidime

ladulinka87
31. kvě 2018

@pavla555 Teda...mužů se zeptat u jaké jste pojišťovny?

pavla555
31. kvě 2018

@ladulinka87 211 (která teda moc proplácet prej teď nechce) 🙂, ale taky to je asi o lékárně. Když mi to psala paní na té online poradně na stránkách Nutrilonu, tak vůbec pojišťovnu neřešila.

zelenaesmolda
autor
31. kvě 2018

@pavla555 211 je ktera?

pavla555
31. kvě 2018

@zelenaesmolda ministerstva vnitra

zelenaesmolda
autor
31. kvě 2018

@pavla555 me se pojistovna stejne tedka netyka,jsem na materske ale zamestnana v zahranici...

bambullkaa
31. kvě 2018

@zelenaesmolda ano, pomohl nám hodně... Ale samotným mlíčkem to není. Je to i o přístupu k miminku (správně ho chovat, pořádně ho nechat krknout... Žádné houpací lehátka a do autosedačky jsme šli vždy 2h po krmení). K večeru místo prdíků nás trápilo pálení žáhy. Výrazně se to zlepšilo v 5m kdy přišel příkrm a úplně vymizel v 8m. Malý byl statečný. První 2m nám v noci nespal a jen plakal. Potom se to v něm celé "zlomilo" a od 2m spí do teď celou noc v kuse a klidně. Je pravda, že jsem měla 3 dny po porodu podezření na reflux tak ho prohnali sonem a prý OK, ale nakonec po dvou týdnech šíleného zvracení a první pomoci nás přijali do nemocnice s podezřením na alergii MM a nakonec z toho vylezl onen nešťastný reflux. Takže držím palce a pevné nervy. Ono to UM zabere a miminko bude spokojenější.

bambullkaa
31. kvě 2018

... Nečetla jsem celou diskusi, ale pokud někdo při refluxu trvá na kojení, může kojit a své mléko zahustit svatojánským chlebem (to je vlastně ono zahušťovadlo v Nutrilon AR.

zelenaesmolda
autor
1. čer 2018

@bambullkaa nekojim bohuzel ☹