Nutrilon 2 Alergy Care Syneo - u alergie na mléko. Zkušenosti?

priefi
1. čer 2020

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat:

1) zda některá z Vás má zkušenosti s tímto mlékem u svého dítěte a jak ho snáší Vaše dítě?

2) Dále bych se chtěla zeptat, jak vysokou hodnotu alergie má Vaše dítko?

3) Jaký je za toto mléko doplatek, když je na recept + v jaké lékárně kupujete?

priefi
autor
1. čer 2020

Předem moc všem děkuji za odpovědi. S mlíkem nemám zkušenosti. Syn má hodnotu abkm okolo 5, starší měl ze začátku okolo 9 a dostal UM Neocate Junior. Mladšímu dala Dr. Nutrilon CA. Trošku mám obavy, jak ho zvládne. Prozatím kojím, malý má 17m.

zizkmi
1. čer 2020

@priefi syn na nej presel uplne v pohode. Pil Sunar a tak jsem se dost bala, jake to bude. Je hořký a ridky, ale malemu to nevadi. Aktualne doplacim cca 80,- na plechovku, bez Rp. stoji jak kde, prumerne 380,-. Detska pise max 3 kusy na mesic, protoze uz ma 21 mesicu a mel by to byt spise " doplnek" stravy. Ale kdyz mu ted nedavno rostly zuby pil jen Nutrilon, takze zasoby pekne vyletely a museli jsme dokupovat. Co se tyka te alergicke hodnoty, netusim. Odbery jsem si vyzadala, protoze mel porad ekzem i s pekelne osekanou stravou a BKM bylo to posledni co zbylo. Lekarka neverila, ze se alergie v odberech vazne prokazala. Maly totiz krome ekzemu zadne dalsi priznaky nemel ( za coz jsem.moc rada).

priefi
autor
1. čer 2020

@zizkmi a v jaké lékárně kupuješ? Já budu zítra obvolavat okolní lékárny. Dnes mi v jedné řekli 130kc (ze sítě Moje lékárna). Starší syn třeba má Neocate a tam nedoplácím nic.

zizkmi
1. čer 2020

@priefi Dr.Max a pojistovna 205, je mozne, ze se zase zmenily doplatky. V prosinci 2019 byl na Rp bez doplatku a v lednu 2020 uz s doplatkem. A proc mladsimu taky nedas Neocate🤔Dr. Nechce napsat?

priefi
autor
1. čer 2020

@zizkmi nás starší byl na tom mnohem hůře, než mladší a my mysleli, že je víceméně ok. Jako novorozeně ho bolelo bříško, občas zácpa, párkrát zelená stolice, jednou i krev ve stolici. Pak nic. Hlenovitou stoličku spíše řidší občas měl, ale dr.řekla, že není hlenovitá. Často blinkal a měl věčně zahleněný nosík. Pak se to zlepšilo. Když jsme zkusili vajíčko, objevil se ekzém na zádíčkach a později i na tvářích. Vysadilo se vejce a lepší. Když jsme dali staršímu jogurt, hrozně se zhoršil, mladší beze změny (jogurt jsme dávali dříve než žloutek). Chtěla jsem testy na vejce, ale s ohledem na období nemluvněte jsem chtěla i mléko, tak se udělalo vejce, mléko a lepek. Nakonec mléko dopadlo nejhůře, bílek a žloutek taky měl pozitivní, lepek naštěstí ne

priefi
autor
1. čer 2020

@zizkmi aha, takže to zase změnili na pojišťovně... Hmm.. a já měla pocit, že před tím, jak se uvažovalo, že se staršímu změní mléko, tak mi sestřička říkala, že to je taky bez doplatků, ale nakonec kvůli jiným zdrav.problemům se zůstalo u Neocate. Doktorka řekla Nutrilon, já nečekala, že bude mít abkm, takže mě nenapadlo se ptát proč Nutrilon a ne Neocate. Navíc jsem měla za to, že i Nutrilon je bez doplatku. Když jsem zjišťovala před tím, co a jak, tak jsem zjistila, že Neocate se předepisuje až po určité hranici hodnoty alergenů, protože tam už není žádná bkm, kdežto v Nutrilonu BKM je, ale hodně naštěpená. Pokud by špatně snášel Nutrilon, další krok by bylo Neocate. Starší už bude mít 4, takže jeho Neocate nemůžu mladšímu dávat, má totiž mlíčka na knap a musíme žádat revizního lékaře o další dávky a vždy máme strach, zda nám něco dovolí. Ale on je na tom podstatně hůř než mladší. Sice bkm má k dnešnímu dni nižší než mladší, ale začínal mnohem výš, než mladší, mladší má okolo 5, starší teď má přes 3, ale měl skoro 9. Normálně by měl už taky Nutrilon, ale jak jsem psala už dřív, ze zdrav.důvodů a dalším alergiím musí zůstat na Neocate.

zizkmi
2. čer 2020

@priefi tak mas teda komplikovane. V dnesni dobe se mama musi umet orientovat v uhradove vyhlasce, zvysene uhrade, vysledcich testu a kdo vi v cem jeste. Tak snad mladsi bude s naset Nutrilon v pohode

priefi
autor
2. čer 2020

@zizkmi to jo 🙈 jen když si vzpomenu na to, jak jsem obvolavala lékárny kvůli Neocate. Volala jsem do 14! lékáren, protože mléko mělo být bez doplatků a všude je měli, sice různé, ale měli... Až 14. lékárna mi řekla, že mají bez doplatků. Teď mě čeká kolečko s Nutrilonem, ale tady je problém, že nevím, co hledám. Koukala jsem na lékárny, co mají e-shop, některé to mléko nabízely, některé ne, asi jen na objednávku přes recept to u nich jde. U těch, co ho mely i na e-shopu cenové rozestupy šílené. Koukala jsem, kolik by měla ZP proplácet, ale nevím, jak moc to bylo aktuální a byla to všeobecná informace a vím, že každá ZP to má jinak.