Novorozenec pije větší množství UM než je doporučeno. Máte zkušenost?

kaja2016
22. čer 2020

Nemel jste to nekdo podobne? Dcera byla me ted snist asi 650ml denne a zdlabne tak 750ml denne. Navic je drobna ( porodni vaha 3kg) a neni ani ted nikterak obtloustla. Trochu me to znepokojuje, jestli nema treba nejaky obtize s travenim, stitnou zlazou, nevim...Davam jednoi denne i matersky mliko odstrikany a pry by ji (podle laktacni poradkyne) melo stacit 70ml v jedne davce - a ona ma po tom jeste hlad a vyzunkne jeste treba 30ml UM. Diky za jakoukoliv zkusenost....

klokanka31
22. čer 2020

@kaja2016 Tak proč jí dáváš tolik? Třeba nemá hlad ale jen chce dudlat savičku, nebo má žízeň, zkus dát místo toho UM co má navíc vodu nebo čaj...

kaja2016
autor
23. čer 2020

@klokanka31 No ona hlad ma. Mam druhy dite na lahvi a poznam to bezpecne. A ani netloustne. Takze me peijdw, ze to fakr poteebuje. Me spis slo o to, jestli to mnozsrvi muze byt nejak individualni nebo je to striktnw dany. Vodu a caj? Dr me rikal, ze by se nemely deti dopijet, ze voda v mlece staci... Jsi si jista?

somalicats
23. čer 2020

Bud uplne v klidu, ono se to casem srovna. Vsechny moje deti pily ze zacatku vic, pak se kolem toho 3. mesice srovnaly a tluste rozhodne nejsou, ani nemaji zadne poruchy. Holt nejsme vsichni tabulkovi.

hanulkaha
23. čer 2020

@kaja2016 Mnozstvi UM na krabici je orientacni a vubec bych se jim neridila, dulezite je miminko, ne krabice 😉
Me obe deti ve 3 tydnech vypili 90ml UM a tvarily se jako "hele matko, to bylo vsechno?" Davek tolik, kolik miminko chce 😊 vsechny deti nejsou stejne, nektere vypije stezi 60 a nektere vycucne 120... Ty si taky das k obedu napr. 2 knedliky a jina by jich v pohode zdlabla klidne 5 😀
Naslouchej miminku a ne recem ostatnich 😊

hanulkaha
23. čer 2020

@kaja2016 a urcite nedavat tekutiny navic, tim spis ne takhle malemu mimcu! Zbytecne by se zatezovaly ledviny

kaja2016
autor
23. čer 2020

@somalicats
@hanulkaha Diky, ja si prave rikam selskym rozumem, ze by to tak melo byt, jak pisete. Ale clovek vsude narazi na reci, jak "netabulkove" deti jsou jen ty kojene, ze jo. Kazdopadne tolik ona chce ji davat fakt nemuzu. Jeden den jsem to delala a mela takovy bricho, ze se vubec uz nedala davat na brisko. To jsem pravd zbystrila.Tak se ted snazim to nejak odhadnout - kolik kdy dat - protoze clovek zase nema vesteckou kouli a kdyz ji dam rano 3 x 125ml, tak pak odpo, kdyz na me hladove kouka a honi, tak jo dam aspon tech 60ml. Ale mate pravdu, chce to nejak dle intuice a s citem...

somalicats
23. čer 2020

@kaja2016 Podle intuice a pokud by se moc prepijela a zvracela z toho, tak Nutriton a zahustit. Taky jsem zahustovala u druhorozene, ta se prepijela neskutecne. Treti mi v tydnu veku vytahla z lahve 120 ml, ta byla extremne hladova. Ted jeste castecne kojim, ale podil UM je vetsi nez to, co nakojim, a taky pije dost. Ale jak jsem psala, ono se to srovna.

zmrzlinka
23. čer 2020

Ja jsem se nikdy neřídila krabici,ale dítětem.Kdyz měli hlad,tak dostali víc.Ale nikdy neměli problémy ani s kakanim a ani se zvracením.Tekutiny navíc jsem dávala až s prvními příkrmy.

barulina
23. čer 2020

Moje dite uz v porodnici vypilo vic nez by melo. Vlastne obe me deti. Dat ted synovi mnozstvi odpovidajici dvoum mesicum, tak mi asi urve savicku, jak by mu to nestacilo.

klokanka31
23. čer 2020

@kaja2016 Me zas doktor rikal ze pokud je dite kojene, pak neni nutne davat vodu a caj. Ale pokud je na UM, tak pak predevsim v lete to chce dodavat tekutiny...

kaja2016
autor
23. čer 2020

@klokanka31 Netusim. Me v porodnici tvrdili, ze kojeny dite muzes v noci nechat spat, protoze to hlady neumre, ale na um musis budit, pac ty jsou nejak postizeny asi a umreli by hlady. Prijde me to stejny princip nesmyslny, ale nevim samozrejme.-)

kaja2016
autor
23. čer 2020

@barulina A jakou mela porodni vahu? Ja dcerku dneska vazila. Narozena 3020g, z porodnice 2800g a dneska po 3 nedelich 3400g.

somalicats
23. čer 2020

@kaja2016 To je nesmysl, i deti na UM se budi samy 😀 . Vahovy prirustek ma pekny.

kaja2016
autor
23. čer 2020

@somalicats Taky si to myslim, to ja jen jako priklad, jak se porad vyskytujou i mezi odborniky takove reci ohledne rozdilu mezi kojenymi a nekojenymi detmi v ledascems.

kaja2016
autor
23. čer 2020

@somalicats Na jakem oddeleni jsi byla? Ja uz jsem se potom neozvala...

barulina
24. čer 2020

@kaja2016 on byl velky, ale to meni jen o tom. Dej ji tolik kolik si vrekne. U mm bys to taky neresila. Jen zkus v horku nabidnout vodu, jestli nema jen zizen

somalicats
24. čer 2020

@kaja2016 P4, sly jsme nastesti brzo domu, desne me tam bolela zada z te postele.

kaja2016
autor
24. čer 2020

@somalicats Tak to je dobry, ja byla taky na P4.-)

somalicats
24. čer 2020

@kaja2016 A ktery pokoj?