Novorozenec nepije. Jak do něj to mléko dostat?

21. dub 2024

Prosím o radu, jsem zoufalá. Laktační poradkyni jsem kontaktovala a několikrát u mě i byla. Z prsou mi vyteče max kapka čehosi a malý jen žužlal. Po tom co nepřibíral a spíše ztrácel, jsme museli přistoupit k UM.
Jenže je velký problém, že malý cucá a tahá z lahvičky o 106 ale neubyde z ní snad ani 1 ml!!
Jakto? V pusince mlíčko má, i mu teče po bradičce.
Vždy flaštičku uplně hltá, ale nic si nevezme. Už se i často vzteká, jakmile mu lahvičku vezmu a zkontroluju zda něco vůbec vypil, za chvíli chce znova a opět nic… neustále dokola.
Mám vyzkoušet jinou lahvičku? Nebo jak do něj to mléko dostat?

zmrzlinka
21. dub 2024

A kolik teda vypije za den?Jestli nepije ,tak je to docela problém.Novorozenec se může rychle dehydtrovat.
Můžeš zkusit vyměnit savičku.Nebinv nejhorším dát mlíko ze stříkačky po prstu.A v porodnici pil jak?A přibíral?

gats
21. dub 2024

Ze začátku jsem krmila stříkačkou, nešlo mu sát, a bylo to nejlepší. Pak jsme dlouho vychytávali velikost savičky, museli jsme dávat na jeho věk větší, jinak mu to teklo opravdu pomalu.

Píšeš, že neubyde snad ani mililitr. Zvážila jsi někdy ten rozdíl? Některý děti pijou pomalu, tak se ti to může jen zdát.

lenerka1
21. dub 2024

Kontroloval někdo uzdičku? Polkne a vypije dost ze stříkačky, kádinkou nebo cévkou po prsu?

autor
21. dub 2024

Za den vypije třeba 30 ml celkem. Po kouskách. Několikrát lahvičku vylévám celou. Zabrečí si, že má hlad, dám lahvičku a on nic nevypije. Už jsem utrápená. Máme lahvičky Avent s air free ventilem. V savičkách se nevyznám, nevím jakou bych měla koupit, aby malý opravdu to mléko do sebe dostal :(

autor
21. dub 2024

Uzdička by měla být dle poradkyně v pohodě. Neumím si představit krmit ho stříkačkou. To si dáváte z té lahvičky do střikačky a pak mu to davate do pusinky pomalu ?

zmrzlinka
21. dub 2024

Jestli vypije za 24 hodin 30 ml tak si zábal tašku a jed rovnou na pohotovost.Tohle ho ohrožuje na životě.Musi proste pít....

zmrzlinka
21. dub 2024

Jak Tě mohli propustit z porodnice když Ti dítě nepije?Kde si rodila?

zmrzlinka
21. dub 2024

Jo a další věc ....jestli nepije několik dní,tak nemůže už mít ani sílu pít.Tohle je fakt na hospitalizaci.

veronikalam
21. dub 2024

Taky bych to zacala okamzite resit. Tak male deti maji pit co 3 hodiny, prave i proto ze pak nemaji silu sat. Volala bych ihned do nemocnice a domluvila se s nimi.

klokanka31
21. dub 2024

Tohle neřeš tady na koníku ale fofruj s malým do nemocnice. Může mu jít o život proboha 🤦‍♀️

xnikax1
21. dub 2024

Okamžitě na pohotovost. 30ml za den.. 🙏

merope
21. dub 2024

Nechápu, proč tě ta laktační neposlala do porodnice. Nevím, kolik je dítěti - ale jak tu píšou holky - pokud nepije, tak nemocnice. Oni tam mají možnosti - můžou mu dát sondičku do žaludku, pak se mu většina mlíka dá "přímo do bříška" a zbytek se postupně učí flaškou. Resp. teda my to měli přesně tak, že něco vypil sám, něco případně dala sestřička, co to líp uměla - a zbytek se nacpal sondičkou. Postupně se pak sondička zrušila.

Jinak pokud třeba teď náhodou pil i jak tě propustí:
a) sežeň si váhu a važ dítě před pitím a po pití - uvidíš, kolik skutečně vypil (váží se tak jak je, pokud přebaluješ, tak po přebalení) - některé děti to stresuje, ale pokud ty z toho nejsi ve stresu, děláš u toho blbinky a mluvíš na dítě, tak si ani nevšimne. Nejde ti o to zvážit, kolik dítě váží, ale kolik vypilo - takže není třeba svlékání ani nic podobného, prostě potřebuješ zvážit skutečný přírůstek při kojení / pití
b) z toho pak máš statistiky - a tady pak máš i pro doktory, kolik dítě skutečně pije

Držím palce

slunea
21. dub 2024

Strikackou se krmi tak, ze das malému do pusinky malicek, na horni patro, spusti se mu saci reflex. A druhou rukou mu pomalicku z te strikacky davas mleko do pusinky. Je dobre si mimco vypodlozit, at neni uplne nalezato, muzes si jej treba polozit do klina a oprit o kolena.

k2792017
21. dub 2024

Presne s touto lahvi dcera taky vypila tak ten jeden mililtr, chce to jinou lahev. Nemas doma jinou (my mame nakonec z DM), ze bys to jeste zkusila s jinou lahvi? Chce to zkusit ruzne lahve a savicky. Strikackou po prste se krmi tak, ze vsunes malicek briskem na patro do pusinky, miminko zacne sat a ty prilozis konec strikacky k prstu a pomalu stlacujes… Ta laktacni poradkyne taky nebyla asi moc kvalitni, kdyz Ti to neukazala a odesla, kdyz videla, ze mimco nejde krmit. O propusteni z porodnice s miminkem, ktere nepije, ani nemluvim. Pokud ma tak maly prijem, taky bych v tomto pripade jela radsi na pohotovost. Vem si propousteci zpravu z porodnice, doklady, to UM, lahev, prebalovaci veci, teplomer, zakladni obleceni pro tebe a miminko. Drz se, chapu, ze to jsou nervy a musis zazivat velky stres. Mam tri deti, se vsemi to byl s krmenim boj. Nakonec to krmeni vylaborujes, pokud se Ti to ale nedari, bude to chtit jet bohuzel do te nemocnice, zvlast jestli je miminko uz hodne spave, malo cura…

mia_von_prag
21. dub 2024

Nemá moc huste mlieko a malý otvor v savičke? Že mu to nejde? Pozri aké je číslo na savičke. 30 ml za deň je hrozne maloo 😮 ihneď treba riešiť

nelly_strokova
21. dub 2024

Zkus jinou lahvičku, ty philips avent jsou dělané tak, ze musí dítě sát, jinak samy netečou vůbec a možná na to nemá sílu. Každopádně 30 ml je opravdu málo, to už chce řešit u lékaře nebo v nemocnici.

martulka88
21. dub 2024

Máme zkušenost s dehydratací v porodnici (kráva sestra mu dávala polovinu UM, než měl dostávat - prý aby se mi spustilo mléko 🙈 neměla jsem mléko po CS - spustilo se mi až 10.den). V den propuštění z nemocnice (malý měl 3dny) jsme odpoledne jeli na pohotovost (už v porodnici jsem upozorňovala na klrpání nožičky malého a neustále mi dr.říkala, že je to z magnezia z těhotenství. Nakonec mi volala domů, když jsme dojeli akorát z porodnice a že máme jet na pohotovost, že o nás ví - prý aby se nejednalo o nádor - to chceš slyšet po telefonu)...Na pohotovosti jim nešlo odebrat krev - chudáčka rozpíchali. No a zjistili, že je dehydratovaný. Dr.mi dal soupis, kolik toho má vypít který den, aby se dostal na správnou hodnotu příjmu UM. Není to sranda. A neváhala bych a jela hned na pohotovost.

pavca1982
21. dub 2024

Tak doufám, že už Vás přijali do nemocnice.🙏

menni
23. dub 2024

Jak je daří miminku?

autor
24. dub 2024

Miminko je v pořádku, nyní zase opět pije hodně. Měli jsme náročný a dlouhý porod a tak malinký dlouho “dospával a odpočíval”. Vyměnili jsme i savičku. Protože z této co jsme měli, nevycucal nic