Zdravím maminky,
Snad můj dotaz nebude úplně hloupý. Mam 4,5 měsíční miminko, které na 4 měsících přešlo ma UM, mame Bebu Comfort.
S míčkem problém nemáme naštěstí, ale nevím co si počít v noci. Malého ukládám kolem 19 hod, předtím má k večeři kaši z lahve (cca 150 ml, víc nevypije) a před spaním vypije ještě tak 150 ml mléka. Pak dokáže spát max 3 hodiny. Standardně se mi budí za noc co 2,5 max 3 hodiny, na dnešek častěji. To mi až tak nevadi.
Problém je, že řve jak tur, dokud nedostane flašku, nevypije ani půlku a usne u ní. Jak mu dám dudlik nebo ho zkusím jen pohoupat tak se rozječí. A já to rychle vzdám, protože mi vedle spí starší syn s manželem a frknu mu do pusy lahev (starší byl plně kojený tak nemám srovnání). Přes den už má masozeleninový oběd a většinou i pár lžiček přesnidavky dopo i odpo. Zapiji mlékem, vím že na jeho věk toho jí hodně, ale on je hrozný žrout a reálně mi trhá jidlo od pusy a cpe si ho sám.
Je reálné že má v noci opravdu hlad nebo je to nějaký zvyk? Spíme spolu, možná ještě cítí i zbytky MM... tuším že mu rostou zuby, ale to není důvod aby se přecpával.Diky
Je ještě malej a má nárok na mlíko v noci.Nevidim důvod proč by flašku neměl dostat.
@zmrzlinka Nejde o to, źe tu lahev nechci dát, jen nechci aby mu pak bylo těžko. Samozji dostane pokaždé když se vzvudí pokud nezabere dudlík. Hlady ho křičet opravdu nenechám. Na dnešek bypil mezi 19 hod a 6.30 celkem 4 lahve mléka. Plus dalších tak 5 dá přes den
@verunnaj To si právě nemyslím, prdíky jsme měli, tak si to hlídám, prdí úplně bez problémů. Kaši měl včera večer poprvé, ale děje se to vlastně každou noc
Tyjo. Syn teda taky vydržel dva až tři hodiny max a musel zase dostat flašku.🙂 že měl v sobě budíček.:D pokud ho to uklidní a uspí, tak v tom problém nevidím (respektive jsme měli to samý) a tohle mu vydrželo dlouho (jako noční mliko) 🙂 ale samozřejmě, aby ho nebolelo bříško, ale pokud se napije mlíka a spí, předpokládám, že má hlad.)
4 měsíční miminko přece může mít v noci hlad. Jestli vypije jen půlku toho, co mu dáš tak mu toho dělej míň... 🤷♀️ moje teda spala třeba 8 hodin v kuse, ale tak ve 4 ráno se vždy vzbudila na mléko.
@pampeliska1313 super, díky moc. Já právě nejsem nadšená z konce kojení, ale bohužel to nešlo a po 4 měsíčním boji jsem to vzdala. A z UM jsem popravdě dost nervózní.
Dlouho jsme bojovali s kolikami do toho poslouchám jak všem děti po UM spí celou noc, tak jsem si jen chtěla být jistá, že mu nějak neublížim.
Ale ano, uklidní se a uspí tím 😊 díky
@junomcgaff je mi jasné, že může mít hlad, jen pořád poslouchám jak děti na UM se budí jednou max 2x, tak jsem z toho nervózní. UM je pro mě nové a nepřirozené oproti kojení👍❤️
@petkaterin moje miminko na UM se budí stejně jako na kojení a dokonce pije spíše častěji a menší dávky. Taky si někdy jen potřebuje cucnout. Absolutně nesplňuje, kolik by měl vypít na dávku v ml a ani počty krmení na obale od UM 🙈 nevím, jestli je to tím, že byl také kojený a dal si jede svůj režim UM neUM. Možná ho může bolet i bříško, že se potřebuje napít jen trochu. To pozoruji u bolení bříška taky a nebo prostě v noci pije méně - prý to tak děti mají dle laktační
@petkaterin takže to vychází na 8-9 krmení za 24 hodin.Co je u takhle starého miminka normální.
Uplne v poho, co 3h mliko v noci. Jen mu dej. Muj syn je taky hladovec a co 3h mel mliko v noci az do cca 7mesicu. Ted v noci uz jen 1-2x mliko
@misha31 díky 👍
@petkaterin ma hlad… vzdyt je malinkej. Potrebuje se trosicku napit/najist… jako to ze pije co 2.5h je uplny luxus, nektera mimca jsou schopna vyset na prsu/lahvi porad nez se uspokoji… spat celou noc vam nebude ani 9 mesicni mimino, ba mozna hur bude se budit skrz bolave ziby ato bude teprve show
@petkaterin úplně normální. První syn taky dokud nedostal flašku s mlíkem v noci tak ječel. V roce nechtěl, dala sem akorát vodu a hotovo...teď se málokdy v noci napije. Druhý syn se od narození budí v noci 1-2 na mléko. Některé děti se zase kojí celou noc a hsou přicucnuté jenom na prsu
@martina1317 Ano to já vím, jedno dítě už mám a na prsu mi vyselo do odstavu i po 20 min 😅 ale jak říkám, s UM zkušenosti nemám a nechala jsem se znejistit řečmi ostatními, jak děti na UM v noci spí a nemají hlad... na dnešek se vzvudil asi 6x a pokaždé požadoval lahev, ale vypadá to, že bříško ho nebolí 😊 takže mu stejně dám tak, jak si řekne
@petkaterin jo ja mam dve deti kojene a treti na UM … ale uz poznam, co je hlad, co jsou prdy, co je nejaky diskomfort (mokra plinka, zima)… a krmim cca 23.00, 2.00, 4.00, 6.00. Kdyz je lepsi noc, tak vynecha ve 2.00 a krmim 23.00-4.00…. Coz si myslim, ze mit 5h spanku v kuse s malym mimcem je absoluti luxus
Ženy, co máte miminko na UM, poraďte co s rýmou. Mám 2 měsíce staré miminko poprve na UM. Má rýmu, stříkáme do nosu a pořádně nejde nic odsát. Špatně pije z lahve, je hladový a nasává do sebe vzduch, jak špatně pije, vypije toho málo, křičí... také se vám to dělo?
Nebolí ho břicho z té kaše před spaním?