Noční buzení na mléko. Jak odnaučit?

ttterka
2. únor 2022

Dobrý den, nemáte nějaké rady pro lepší spánek miminka? Můj 9 měsíční syn se budí každou hodinu, někdy i častěji. První polovinu noci spí v postýlce, pak si ho beru k sobě. Neustále se hýbe, někdy ho stačí otočit na jeden, nebo druhy bok a spí, většinou zabere mléko.
Jak dítě na mléko odnaučit?
Děkuji za tipy a rady!🙂

malazena
2. únor 2022

Dat mu vic najist vecer a prvni noci vytrvat,pokud bude rvat a dozadovat se mlika ze zvyku,ne z hladu😉

jjasmina
2. únor 2022

@ttterka ste na um nebo kojite? Já kojila a měla jsem to stejně, musela jsem počkat na odstav

ttterka
autor
2. únor 2022

@jjasmina jsme na um ale to bude asi podobné, jak jste to udělala prosím?

ttterka
autor
2. únor 2022

@malazena děkuju a přestalo se vám pak tak často budit?

jjasmina
2. únor 2022

@ttterka postupně jsem odebirala kojeni, ale ve 14 mes, kdy byla na plnych davkach jidla, už se pak tolikrát nebudila, v 9mes je asi brzy

malazena
2. únor 2022

@ttterka davala jsem na noc kasi a decka mi spaly celou noc od 7 mesicu.

mamikry
2. únor 2022

@ttterka Neni mu horko, zima, nerostou zoubky? Muze to byt separacni uzkost, kontroluje maminku. Muj maly ma 8,5 mesice a budi se taky. Kdyz jsem mu dala pres perinku jeste slabsi deku, spinka mi lepe. Kdyz se mi probudi kratce po usnuti, nedam mleko, ale dudlicek a hladim. Ted uz mu staci i ten dudlicek. Do postele se snazim brat co nejmene, aby se ucil spinkat ve sve a naucil se i zabrat sam.

veru181
2. únor 2022

Nám se podařilo v 10 měsících (ale měl odmalička 2 noční porce). V 8 jsme snížili na jednu porci, pak úplně. V obou případech jsem v noci zkusila jen pochovat a stačilo to.

lenerka1
2. únor 2022

V tomhle věku je tak časté buzení úplně normální, tipla bych to na zuby, separačku nebo zpracovávání podnětů, mlíko ho zaplácne, proto pak spí lépe. Já teda obě děti v tom věku kojila, takže jsem si z toho nedělala hlavu, dala cucnout a spalo se dál, u obou to časem přešlo, budili se tak 2x za noc a spát celou noc začli tak ve 2,5 letech (vidím souvislost s prořezáním posledních zubů).

te_reza
2. únor 2022

No tvl by mě šlehlo. Holka byla na um a dostala v 9, ve 2 a v 5. Kdybych ji blb ze začátku nebudila, spala by celou noc.

jadadee
5. únor 2022

Asi spis vydrzet, jak je uvedeno vyse, je jeste malicky, kazde ditko je jine.. mne se obe deti budili casto i po hodine v dobe rustu zubu, kdyz jim bylo kolem 16 mesicu sel s nimi spat tatinek, eventuálně dostali vodu namisto mleka, ted se ta temer dvouleta budi cca 1x za noc, piti ani nepotřebuje, spis ujistit, ze tamjsem. Starsi spal poprve celou noc asi od dvou a ctvrt..

lucinka_16
5. únor 2022

@malazena Nad tímhle vždycky žasnu. To se u nás nekonalo ani v jednom případě. Kaše-nekaše budili se kluci pořád stejně 🤷🏼‍♀️

lucinka_16
5. únor 2022

@ttterka Malý má 13 měsíců,na UM je skoro dva měsíce... když je blbá noc,dělám mléko i 5x😫. Měl období,kdy byl co hodinu vzhůru,pomohlo nošení na rukách než usnul a spal v tom období s náma v posteli. Přešlo to 😊

vodnarka2013
5. únor 2022

Malému jsou 2 roky, stále kojim a je to cca 14 dni co jsme odbourali kojení v noci. Má před a po spaní. Proste jsme mu ho v noci nedala. Cca 3 noci řev a zvykl si 🙈