Mytí lahviček. Jak a čím po UM?

alex97
26. pro 2021

Maminky jak a čím myjete lahvičky po UM? Mám i ten kartáč na lahve..A jsou poškrabané a zůstávají fleky ..Přípravek máme NUK..Mám si pořídit sterilizátor nebo je to zbytečné?? Děkuji za odpověď 🍀

meganx
26. pro 2021

Ze začátku jsme na to byli s manželem “citliví” takže speciální kartace, přípravky od Nuk nebo z DM, i jsme to strerilizovali. Pak nám to nadšeni odpadlo a dávali a dáváme to do mycky.

michaela666
26. pro 2021

Po každém použití hned umývám přípravkem na lahvičky ( momentálně nějaký z Tesca) a kartáčem. Propláchnu horkou vodou. Dřív jsem každý večer vyvařovala, teď když už je dcera větší a já nejsem tak úzkostlivá vyvařuju jednou za 3 dny. Olizuje podlahu, zdi a všechno co jí přijde pod ruku, takže lahvička už to nezachrání. Sterilizátor mi přišel zbytečný.

alex97
autor
26. pro 2021

Já po jídle vymiju ,horkou vodou a pripravkem na lahvičky ..A dám do odkápávače ..ale asi si pořídím ten sterilizátor..

sigyn
26. pro 2021

Používali jsme prostředek z DM - hned omyli a pak dali do sterilizátoru do mikrovlnky (stačí z druhé ruky za pár kaček)

emillyhk
26. pro 2021

Od začátku kartáč a jar, důkladně vypláchnout a sterilizátor. Když se syn začal pohybovat i po zemi a cpát si všechno do pusinky, tak už to s tou sterilizací (vědomě) moc neřeším. Pokud jsou lahvičky umyté z myčky, tak už většinou nesterilizuju, ty myté ručně většinou ano, ale je to spíš zvyk. Večer když si chystám vše na druhý den, tak lahvičky nastrkám do sterilizátoru a zapnu. Dělám to tak nějak na "autopilota", často si uvědomím, že jsem zapla sterilizátor, i když jsem si hodinu před tím říkala, že to není nutné. Takže dokud ho budu mít na lince, tak s tím nejspíš nepřestanu 🙈😂😂 (syn má 11m)

jako_mala_holka
26. pro 2021

Malá je od narození na UM, nějakou dobu jsme myli ve spesl prostredku na dětské nádobí, třeba jednou za týden jsme vyvařili... Teď už dlouho myjeme v obyč saponatu a vyvaruju cca jednou, max dvakrát do měsíce, jak si vzpomenu (je ji rok a půl)

tasimia
26. pro 2021

@alex97 máme MAM a dávám podle návodu každý večer do mikrovlnky. 2-3x do týdne vytvářím.
Jinak myju kartáčem a přípravkem na lahve ;)

pampeliska1313
26. pro 2021

Vymyju vodou a teda normálně jarem, vysterilizuju ve sterilizátoru - přijde mi, že díky němu nám lahvicky dyl vydrží. Dřív jsem vyvarovala ve vodě v hrnci a za chvíli tam byly takový matný ošoupaný místa a koupili jsme hnedka novou, protože už to bylo jetý.

laloogrey
26. pro 2021

Já jsem vždy vymývala kartáčkem na lahvičky a vřelou vodou a vyvařovala každý den, když byla dcera malušký miminko. Občas jsem při vyvařování do vody přidala trošku octa, aby zmizely skvrny na lahvičkách. A čím byla dcera větší, tak tím jsem vyvařovala méně často (třeba jednou za 14 dní).

mia_von_prag
27. pro 2021

Mám skleněné lahve, líp se to myje. Používám Avent kartáč + prostředek Baby Frosh na dudliky a lahve, odložím to sterilizátora Avent
. Když se mi nahromadí 5 lahví, pustím sterilizátor. Jeden gombík, deci vody a trvá to 5 minut.

delphine1
27. pro 2021

Celou dobu myju pouze houbickou a jarem. Kým jsme byli v nemocnici (tak do cca 2 měsíců, syn měl potíže s bříškem) tak jsem k tomu každý den sterilovala v mikrovlnce- máme NUM, ten se steriluje “sám”. Když jsme pak byli doma tak jsem sterilovala třeba 1x týdne, teď když si náhodou vzpomenu (tak za 2-3 měsíce). Synovi je rok a půl a někde tu imunitu nabrat musí. Od půl roku stejně všechno olizuje takže vyvarovat lahvicku každý den podle mě nemá smysl.

marcicek84
27. pro 2021

@alex97 sterilizuji po kazdem nakrmeni z dane lahve (u 4 lahvicek to je 2 x denne), taktez je peclive omyju vodou a kartackem a jednou tydne vymyju od mastnoty jarem,jak to tak ctu,tak to asi prehanim....