Ahojky holky začala jsem pomalu zkoušet davat umělé mleko bebe .Ale zatim si mala jen cucne a pak nechce .Je tam napsané dávkování ale to je cela lahvicka ,kterou pak musim vylit .Potrebuji vědět jestli se to dávkování může upravit na menší množství aniž by mléko ztratilo nejake vitaminy nebo neco jiného Děkuji za vsechny rady už předem ahoj .
@mendoza Netusim co mas za lahvicku, ale nesetkala jsem se s mensi nez 150 ml. Na kazde lahvicce co mam je ze strany odmerka od 60ml po 10ml. Davkovani je u um z 90% stejne 1 odmerka na 30 ml. Moje lahvicka sice nema 30 ml znacenych na lahvicce, ale na vicku. Takze, kdyz jsem zkousela prikrmovat nalila jsem si vodu do vicka, abych ji spravne odmerila. Pokud nemas znaceno ani na vicku, tak si kup v lekarne cca za 5 kc klasickou strikacku mam myslim na 20ml. Jinak i tu 30 tku, coz je ve vetsine lahvicek po dne mala vypila pred kojenim a pak se jeste dokrmila kojenim.
Kup si poradnou lahev pro mimina od Mam nebo Nuk antikolikovou, kde davkovani - voda i lzicky um jsou napsany. To ma kazda kojenecka lahev. Koupit novou je ekonomictejsi nez to nejak resit nebo toho delat moc a vylivat
No jasně, že si ho můžeš udělat kolik chceš. Je daný nějaký poměr vody a prášku, ten je dobré dodržet. Jak by mohlo mléko vyrobením menší dávky ztratit vitamíny??? To je jako bys udělala bábovku z poloviční dávky než je recept a ptala se, jestli bude stejně dobrá :D
Já jsem na tom byla stejně, malý se trochu napil a pak nechtěl, musela jsem vylévat. Takže když moje lahvička měla nakreslené rysky pro 30 ml, 60 ml, 90 ml, až 240 ml vody, dělala jsem z počátku jen 30 ml vody - 1 odměrka prášku, pak 60 ml vody - 2 odměrky. Není s tím žádný problém, jen ušetříš.
Děkuji všem za odpověďi
Syn ma skoro 7 mesiacov a pije max 120-150ml. To balenie je odporucane na vek, ale neberie sa ohlad napriklad na vahu, ktora je dolezita. Davaj tolko kolko ti mimi zje. 🙂
@malinkaelinka bohužel babovku jsem nikdy nepekl a jako tata se teprve zaskoluji dekuji za odpověď 😀
@mendoza hoj, dcerky taky pily mene, nez je doporuceno. Dodrzuj jen pomer vody ku lzicce, tj. 30 ml ku 1 odmerce. A take prednost. Nejdriv voda, do vody pak nasyp postupne urcity pocet odmerek. Neni to kafe 🙂
To dávkování je jen doporučení, každé dítě má jinou potřebu. Jen dodržuj správný poměr prášku a vody.