Dobry den, mam takovy problem. Moje mimi ma 3,5 mesicu a posledne dva tydni dva a pul se strasne zlobi u piti mleka. Menili sme savicky, lahve prve to vypadalo ze je to ok ale pak se to jeste zhorsilo. A co je zajimavy cajik pije normalne vypije na jednou i 60-70 davam ji do nej cukr aby to mela sladky ale ne moc. No a jak jdeme na mlicko proste konec boj, mala se krouti place, lahev si da pryc s rukama no proste hruza. Kdyz jsme byli u lekara tak pribira normalne no ted je to horsi tak nevim.. Pila normalne 150ml a ted nevi vypit ani 100 a uz vymysli..
Snad mi nekdo pomuze uz jsem zoufala :(
Pochopila jsem, že je na UM. Vraťte zpátky lahvičky a savičky na které je zvyklá. Cukr okamžitě pryč, ve stravě miminka ještě rozhodně nemá co pohledávat, pít můžete dávat ideálně vodu. Pokud se kroutí u jídla, zkuste jí rozbalit a nechat vyčůrat/vykakat. Zkuste se podívat na bezplenkovou komunikační metodu. Miminka často vyměšují u jídla, nebo těsně kolem něj a některým to prostě vadí (komu by se chtělo tlačit a u toho jíst). Ještě jsem si vzpomněla - nedáváte náhodou Vigantol? Po to miminka hodně bolí bříška. Na trhu jsou i jiné doplňky s vitamínem D, které miminkům problémy nedělají. Pokud tohle nepomůže, můžete uvažovat o vyzkoušení jiného mléka.
Davali jsme kapky espumisan na boleni briska ale uz jsme je vysadili.. Praveze ona je neklidna jej pri piti jinak se smeje.. Mleka jsme menili od narodeni uz 3 a tohle ji nejlip vyhovuje... Cukr jsem zacala davat protoze jinak ten cajik moc nechtela :/
@minnie95 Cukr opravdu nedávejte a na med je ještě moc malá. Dítě nepotřebuje sladké pití, ostatně stejně jako dospělí. Akorát tím jí i sobě zaděláváte na problémy, protože až začnete s příkrmy, nebude jí přirozeně sladká chuť například mrkve stačit.
Moje dcera, nyní 3,5 roku nedostala oslazený čaj ani sladkou vodu do dvou let. Cukry měla pouze přírodní z přijaté potravy. Teď si vždy může vybrat, jestli chce čaj s medem, nebo neslazený a většinou pije bez. A to dokonce i ty bylinkové. Ona vám ten čaj vypije jen proto, že je sladký, ne proto, že by měla žízeň a taky si tím zaplácne žaludek, může míň jíst. Když chcete dát pít, dejte čistou vodu, klidně po lžičkách, bude to chtít trpělivost, když je naučená na ten sladký čaj. A opravdu jí zkuste při krmení, až se bude zase kroutit, svléknout, jestli se vyčůrá na podložku, nebo ji vezměte do klubíčka třeba nad misku. Potravu a vylučování mají dětí spojené.
Kojící maminky většinou chválí například tento vitamín D
https://www.terezia.eu/cz/produkt/terezia_vitam...
@minnie95 Přestaňte s cukrem, to jí radši kupte granulový čaj od Sunárku a postupně snižujte až bude pít i vodu nebo pytlíkový čaj. Od Sunárku můžete dávat i fenyklový granulovaný, pokud ji bolí bříško.
Zkuste Infacol na to bříško, klidně i preventivně a dejte zpátky staré savičky i flašku. Měnili jste tu savičku? Jestli jí to málo/moc neteče? Jaké mléka jste vyzkoušeli a po jaké době jste je měnili? Někdy se to projeví až po delší době...
@g_m savicku i lahvicku jsme menili protoze uz vypila 150 to mela NUK tak vacsi lahev lenze pak to zacalo tak jsem koupila lahvicku MAM se savickou c. 2 pila normalne trosku se zlostila ale ne az tak jak ted. Na UM jsme od prvniho mesice meli jsme nutrilon ten ji zapekal pak sunar ten taky nebyl moc dobrej taky mela problem s kakanim a ted mame hami uz asi 2 mesice a vse bylo ok az doted... Po tych kapkach nebyl zadnej problem takze skusime asi zase dat
@beruda my sme taky nosili pleny na kycle az 3 ted chvalabohu uz jen na noc .. Ale to je taky tak ze ona behem dne prdikuje takze fakt nevim.. Ale rozdil to je protoze kdyz ji brisko bolelo to byl hrozny plac celej den a ted uz vubec i kdyz je nebere..
No prave s tymi tabulkami taky je napsano ve veku 3-4 mesicu by melo pit 150ml coz pila jen uz nepije tak se divim..
@minnie95 zkuste co psaly holky a cukr jí už nedávejte, dítě se má poprvé s "cukrem" setkat ve formě ovoce, tj až dávno po zavedení zeleninových příkrmů...s cukrem rafinovaným nebo medem úplně pozdě -s tím navíc přidaným raf. cukrem nejlépe vůbec, nebo jen malilinko v jídle a až opravdu co nejpozději to jde, klidně ve dvou letech..sladit čaj či cokoliv jiného 3,5m miminku je cesta do pekel...To že nechce čaj se neřeší tak, že se osladí...ale tak, že se změní čaj, dá se voda, nebo se vytrvá!
jinak za nás nejlepší na bříško babycalm kapičky...jsou přírodní a pomohly daleko víc než espumisan , infacol i sab 🙂
@minnie95 Hlavně zahoďte tabulky 😀. Jsou dobrý akorát na to, aby byl mámy na nervy, na nic jiného. Moje dcerka 150 vypila snad až v roce. V porodnici pila 15, oni chtěli 50 podle tabulek. To bylo hádek. Ale když viděli, že je spokojená, a začala zase přibírat, nechali nás být. Vy taky nejíte každý den stejně. I miminko může trpět nechutenstvím. Ona hlady neumře, nebojte se.
Proboha cukr??? Tady se asi nekdo zblaznil, je to tak male miminko kriste pane !!!! Jeste ze jsi zde anonymne jinak bych ti dosla nafackovat. Prober se !
@absintka19 tak to snad nebylo nutné . Ano cukr je trochu přestřel ale takhle se do pani pustit.
@minnie95 me jeste napadá , říkáte ze mela savicku nuk . Co vim od kamarádky tak nuky tečou samy ale u většině ostatních musi deti trochu zamakat a mléko ma předobjednali trochu jinou konzistenci nez caj . Tak zkuste možna větší dírku na savicce. Jinak bych taky omezila caj . Muze ji to zapucnout a pak nema tolik hlad . Držím palce !!!
Jsme na tom stejne, dokoncd jsme uz byli dvakrat hospitalizovani. Vic muzeme kdyztak do zprav...
@absintka19 jeste ze ty tu nejsi anonymne, aspon vim co za lidi mam ve svem okoli. nevim co je horsi jestli maminka co z nevedomosti dava miminku cukr nebo maminka co si mysli, ze ma pravo ostatnim vyhrozovat nafackovanim.
@tulikiss
@absintka19 tak cukr mozna prestrel je, ale napr glukopur se pouziva v nemocnicich naprosto bezne..
@minnie95 Miminko 3,5 měsíce staré nepotřebuje mít čajík a s cukrem už vůbec ne, zaděláváš si na starosti u příkrmů atd, pak ti nic nebude chtít pít, když to nebude sladké. Na pití dávej jen vodu, ten čajík pije právě kvůli tomu, že je sladký a nahrazuje si tím mléko. Zkusila bych asi zapracovat s těmi savičkami, když jste je měnili, zkusila bych jí dát ty původní a uvidíš jestli bude pít.
@tulikiss nevedomost to neni, to je primo blbost...a kdyz nevi tak ma minimalne doktorku a ono staci pouzit zdravy rozum....
A ano, nafackovala bych ji, priste prijde s tym, ze po alkoholu dite rychleji usne...
@absintka19 trochu zbytecne a nedustojne komentare, ne?
@mku a to ji mam za cukr pochvalit? To snad ne.
@absintka19 To po Vas ale nikdo nechce . Ale taky mi prijde nemístné maminku zprominutim zprcat na tri doby a dat najevo ze je úplne blba . Maminka přišla pro radu . Takže by stačilo napsat . Cukr je nevhodný zkuste to a to . Nikdo neni neomylny. A nikdo nejsme perfektní .
@absintka19 takhle radikalni reci jsou dost zbytecne.. btw me mamka davala do kazde lahve sunaru 6kostek cukru! 😱😎👍🏻 A vysledek? Jsem naprosto zdravy jedinec!
@absintka19,
o tom, že ji za cukr máte chválit zde nikdo nic nepsal. Vzhledem k Vašim komentářům to však něco vypovídá o Vás samotné. Dobře je, že Vy sama ten zdravý rozum máte. Jen bych si možná dala pozor, aby jednou nevyfackoval někdo Vás, až se mu nějaký Váš dotaz nebo článek nebude líbit a bude Vás samotou pokládat za jednodušší.
Jinými slovy řečeno, troška slušnosti by rozhodně neuškodila, dá se to prezentovat i jinak.
Změnit mléko,polohu, nebolí ji bříško u toho ? Přestat dávat cukr, Bože,vždyť je to malé miminko ! ! !