Miminko odmítá lahvičku Co pomohlo?

nika110818
7. říj 2021

Ahoj, prosim, muzete mi poradit? Dcerka ma 4M, prvni 2 tydny po narozeni byla prikrmovana UM z lahvicky, vse bez problemu. Pak se rozebhelo kojeni a doted je plne kojena. Posledni tydny mam ale min mlicka a mala min pribira, tak by to chtelo prikrmit. Mam UM i moje odsate mlicko, ale mala nechce zadnou lahvicku. Prosim, kdo mate podobnou zkusenost, co pomohlo?

kmarie81
7. říj 2021

@nika110818 ahoj, já to mela podobně, jen s tím rozdílem, že jsem první mesice odstrikavala a dávala ji to z láhve, a kdyz došlo moje mliko, tak sme se taky natrapili s lahvičku, ze který předtím normálně pila. Moc ti neporadím, mýto měli lehčí v tom, že mala byla už šesti měsíční a už byla zvyklá i na prikrmy, tak sem ji do mlika že začátku přidával banan, protože na ten byla zvyklá že silikonovyho ochutnavaciho dudliku - stačilo to dvakrát takhle vytunit a přestala se s lahví prat

nika110818
autor
7. říj 2021

@kmarie81 dekuji i tak. Ja bych chtela vydrzet s prikrmem jeste alespon mesic. Mala sice po papani nijak nebreci, nevypada hladova, jen pribira o neco min.

codal
7. říj 2021

@nika110818 kojené děti přibírají skokově, pokud nebrečí, že jí to nestačí, tak bych nedokrmovala, přijdeš zbytečně o mlíko... Ani jedno dítě mi nepřibíralo podle tabulek, ale jinak to byly zdravě holčičky...

kmarie81
7. říj 2021

@nika110818 jo tak, ja právě o mliko vážně přicházela, mala chtěla každou chvíli pít, najednou se budila i 3x, 4x za noc a začala min čůrat, tak sem zkusmo odstrikala a ejhle dohromady sotva 30 - jasne že kojením asi vytáhla víc, ale zase urcite ne 150 ml, takže teď už si jen tak pocuca co vytahne to vytahne (ale už ji to moc nebaví) a mliko dostává umely

jana_zofie
7. říj 2021

@kmarie81 No, já nevím, mě to dělala při růstovém spurtu taky, než se to srovnalo. A mlíka jsem ručně neodstříkla nikdy víc než 15 ml, s odsávačkou potom třeba 60. A to jsem malou vážila na začátku s laktační po kojení (byla jsem nervní jak pes, takže mi to hodně pomohlo, ač bylo vše v pořádku) a ta vyzunkla 150 ml naprosto v pohodě, jen to hvízdlo. Je teda pravda, že přibírala v normě, to zase na druhou stranu ano.

jana_zofie
7. říj 2021

@nika110818 já bych se asi ze začátku zkusila obrátit na laktační poradkyni. Měla bych strach, že jak nabídnu příkrm, zkazím si tím kojení... Spousta pojišťoven to proplácí a z okolí nevím o špatné zkušenosti.

codal
7. říj 2021

Já jsem třeba odsávačkou neodsàla nikdy nic, za půl hodiny třeba 10ml a přitom jsem úplně bez problémů plně kojila. Ani jedno dítě mi nepřibíralo podle tabulek, holky byly do roka obě drobnější (na roce 7,5kg), ale jinak velmi čiperné a zdravé, otáčely se brzo, chodily na roce, nebyly nemocné, jen byly drobnější.

kmarie81
7. říj 2021

@jana_zofie no já právě v době, kdy jsem plně odsavala, tak sem přes den hravě odsavala davala 120 a v noci i 240 (odsavala sem za noci 1x). Ale jak pisu vys, hlavní ukazatel byl ten pokles pocuranych plen, ač sem malou měla prisatou každou chvily

atekram42
8. říj 2021

Proč si zbytečně kazit kojení... jak poznáš, že máš málo mlíka? Neříkám, že se to stát nemůže, ale je to tak výjimečné, že bych si to určitě hned nemyslela... mlíka se tvoří tolik, kolik miminko potřebuje. Že nepřibírá podle tabulek bych vůbec neřešila, hlavně že je miminko spokojené, hlady nepláče, předpokládám, že ani jiné projevy nedostatku nemá? Jak už tu bylo psáno, může přibrat skokově nebo prostě jen momentálně to není podle tabulek, to je normální. Kvůli tomu bych kojení fakt nenarušovala, navíc se tím zbytečně stresuješ.

dashyyy
8. říj 2021

ani jedno dítě mi lahvičku nikdy nevzalo, zkoušela jsem u obou dětí a museli jsme přejít rovnou na příkrmy.. ani jeden nikdy nepil UM

sirinfirst
8. říj 2021

@nika110818 koj častěji a na lahvičku se vyprdni, tím si fakt spíš jen uškodíš

nika110818
autor
8. říj 2021

@atekram42 dekuji za radu. Ze mam min mlika poznam podle toho, ze malou vazim pred a po kojeni. Tak vidim, kolik spapala. Po kojeni jeste odsaju. Lahvicku nabizim vzdy po kojeni, kdyz spapa malo. Je ok, kdyz dopoledne spapa klidne 160, odpoledne uz jen 80 a vecer jen 40?

codal
8. říj 2021

@nika110818 vážení je zlo, strašně to stresuje.. koj na požádání, častěji, klidně co hodinu, lahvičku bych zrušila...

jjasmina
8. říj 2021

@nika110818 nestresuj se vážením a koj, pokud kojis, nabízís, mleko se neztratí. Zbytečně se stresujes akorát

atekram42
8. říj 2021

@nika110818 Jak už psaly holky nade mnou, na vážení bych kašlala. Ono pokaždé může mít jinak velký hlad, mléko má pokaždé jiné složení, jak je potřeba, někdy je řidší, jindy výživnější.. Že podle váhy vypije méně, neznamená, že je mléka málo, ale že mimi v tu chvíli víc nepotřebuje. Když nebrečí hlady, tak víc vypít asi nechce. Pokud kojíš na požádání, kdykoliv si miminko řekne a je pak spokojené, tak je to tak naprosto v pořádku.