Miminko málo pije a nepřibírá. Co říkáte?

vigorka
11. lis 2019

Miminko málo pije a nepřibírá
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, ráda bych se zeptala, jak mám řešit tento problém- Mám 5měs holčičku, která už měsíc a týden málo pije mléka celkově málo jí i příkrmy, váha ji stojí, ve 4měs měla 7,9 kg, v 5měs měla 8 kg, teď je jí 5 měs a týden a má 7,8 kg. Jsem z toho velmi špatná, naše paní doktorka to neřeší a říká, že v půl roce má mít dítě dvojnásobek por. váhy, což už ona sice má (por. 3,60 kg), ale mě to stále trápí a jsem nešťastná, že málo jí a není schopna vůbec přibrat, spíš ještě 10dkg zhubla. Poradíte mi prosím? Jsme od 2 měs na Nutrilonu, krmíme 5x děnně, v poledne příkrm, dříve pila pravidelně kolem 200ml, teď jen někdy 150ml, někdy 100ml, včera na večeři je 60ml, celkově za den je to málo, zkoušeli jsem i měnit mléka, savičky, nic nepomáhá. Děkuji moc, hezký den.

veronikav31
11. lis 2019

Můžou to být zoubky a to se pak nelze divit,že nechce jíst. Upřímně,váha 5m 8kg je krásná, to měl náš syn v 1roce.Váha bude stagnovat jak se bude víc hýbat,neřešila bych to pokud by to netrvalo delší dobu.Ještě se zeptám v 5m ji važila doktorka a v 5m a 1 týdnu taky nebo jste ji vážili doma?

vigorka
autor
11. lis 2019

Děkuji za reakci, váhu mám i doma a váží stejně jak u doktorky, to mám vyzkoušené, v 5m jsem byla u doktorky, měla 8kg, ted po týdnu má 7,8kg, mě hlavně znepokojuje, že ve 4měs měla 7,9kg, takže ona za ten měsíc spíš jště malinko zhubla. Přijde mi, že nemá moc pocit hladu, například včera na odpolední svačinu 170ml mléka, na večeři skoro nechtěla jen 60ml mléka a 3 lžičky kaše, ráno 200ml mléka, to asi vyhladověla, jenže teď dopoledne na svačinu jen 50ml mléka a 5 lžiček rozmačkanýho banánu jsem do ní nacpala, sama by to ani nechtěla. Děkuju.

veronikav31
11. lis 2019

@vigorka syn má 1r a 8m, dneska k snídani nejedl nic, napil se 3x čaje, ke svačině si kousl 2xkoláčku.V 1,5 roce měl okolo 9kg. Vím,že mu rostou 4 poslední stoličky naráz.Až ti bude jíst jak náš syn tak se můžeš stresovat.Do té doby bych neřešila. Jak se bude víc prcek hýbat tak může váha stagnovat nebo i trochu zhubnout

vigorka
autor
11. lis 2019

Děkuju, no a pamatuješ jak jste to měli s váhou, třeba kolik měl ve 3m, v pul roce, v roce?

veronikav31
11. lis 2019

@vigorka syn měl porodní váhu 2,8kg, ve 3m 5,3kg, v 6m 6,4kg, v 1roce 8kg, v 1,5roce 8,7kg
dcerka(byla jedlík,taktéž na UM) porodní váha 3,5kg,ve 3m 6,1kg,v 6m 8,4kg,v 1roce 10kg,v 1,5roce 12,1kg

eithelwing
11. lis 2019

Dcera měla v tomto věku 6.5 kg na 65 cm delky. Cca. Podle mě dobrá váha. 🙂 Děti přibírají obcas skokově. Nic, nic a pak šup.
Zoubky opravdu působí na chutě prcka.
A s prikrmy dcera trochu zpomalila v prirustcich, ono dusena zelenina podle mě nikoho ještě nevykrmila. 🙂 Pokud by to bylo zlé, udelala bych krok zpět v prikrmech a davala víc mleka. Ale podle mě je to opravdu dobrá vaha.

vigorka
autor
11. lis 2019

Tak to máte pěkné děti, já mám první mimi tak mě asi všechno víc trápí, malá ze začátku přibírala i přes kilo měsíčně, porodní 3,6, ve 3 měs 7,05 kg, ve 4 měs 7,9 kg, kojila jsem skoro do 3 měs, pak se mi špatně zpouštělo mléko a bylo ho málo, malá byla vzteklá, že nic neteče, pak se ani nechtěla přisávat, tak jsme postupně přešli na UM. DR. tvrdí, že děti mají taková období, kdy jedí víc a kdy míň, jenže ona už jí málo celý měsíc, tak jsem špatná, že není schopna nic přibrat. Chvilku fungovalo pití u televize nebo při houpání, to vypila celkem normálně, jenže po týdnu už jí to taky přestalo bavit a jsme tam, kde jsme byli )-:

kuttu
11. lis 2019

@vigorka Pokud je spokojena,tak bych to neresila.Dcera v roce mela 9 kg,PV 3400 g,je tedy porad kojena a uz i normálně ji,ale ted ji lezou zuby raketovou rychlostí a je to s jidlem jako na houpačce...pribira cca 150 g za měsíc,pak i nic a pak zase...ono zalezi na výšce,muzeti ted rust do výšky a na váze stojí

vigorka
autor
11. lis 2019

No já jsem si všimla, že asi docela vyrostla, že jí jsou dupačky dost krátký, které ještě nosila nedávno, kdyby normálně jedla, tak myslím, že by i pomalu přibírala, jenže teď jí málo a váha jí stojí. Ona spí celou noc, ale napadlo mě, mám ji třeba vzbudit jednou v noci na krmení, když toho málo sní přes den?

fandysek_1
11. lis 2019

@vigorka chápu tě, je to tvé první dítě a jsi z toho vyplasena. Popíšu ti jak to bylo u nás. Syn měl problémy s mlékem od 4 měsíce. Já měla málo mléka a um nechtěl. Takže jsem ho kojila hlavně ráno a večer. Do UM kendamil jsem mu dělala ráno kaši nominal. Pak svačina ovoce. Oběd maso,zelenina. Občas se nakojil. Svaca ovoce. První večeře hustá polévka nebo co zbylo od oběda. Druhá večeře opět UM a kaše nominal. Pak jsem ho nakojila. V noci spal krásně celou noc. Kolem roku měl váhu 9 kg. Pořád jsem ho na začátku vážila, ale bylo to spíš kontraproduktivní. Takže pokud nechce mléko, dávej víc prikrmu. Některé děti to tak mají. Dcera má teď v roce 8,5 kg a ta pro změnu chce jen kojit. Každé dítě je vážně jiné.

xcassiopea
11. lis 2019

Ahoj, vyzkoušej další příkrmy, třeba najdeš něco co jí bude vyloženě chutnat, u nás se chytly vývary a pak batáty s mrkví, můžou to být i zoubky, nebo skokově vytáhla, jestli není víc unavená nebo nepociťuješ nějakou změnu v aktivitě, radosti nebo komunikaci, nemusíš se bát. Jestli spí celou noc, není potřeba budit, nabízej častěji, ale má pěknou váhu, nic bych si z toho nedělala, já u všech třech dětí pozorovala období méně jídla, pak zase více, myslím, že je to normální. Držím palce

vigorka
autor
11. lis 2019

Děkuji,polívky jí docela chutnají ale, moc jich nesní, dělám mrkev, celer, brambory, vajíčko, králičí maso, jenže sní 15 lžiček a už nechce, pak si cucne mléka, dneska jsem ji dala jen mléko a vypila 200ml a pak 3 lžičky polívky, to mléko se mně zas zdá výživnější. Mám kamarádku, které zase obě děti pili do 1 roka JEN mléko, všechny příkrmy pry plivaly, no a jsou to hezké zdravé děti, tak aso opravdu každé dítě je jiné.