Maminky nedonošeňátek, čím jste doma dokrmovaly miminko?

englerova14
7. pro 2016

Dobrý den maminky, mám chlapečka nar.31+6tt. V 34t nás budou zřejmě propouštět. Bohužel vluvem stresu nemám dost mlíčka,teď dokrmujeme hotovými mlíčky PreBeba2, určenými spec.pro nedonošené děti v porodnici. http://detske-speciality.heureka.cz/nestle-beba... Chtěla bych navázat Bebou,když nám sedla.https://www.kojeneckavyziva.cz/specialni-...
Ale nevím,zda je to dobře. V porodnici moc neporadí...děkuji.

btrnkova1
7. pro 2016

Doporučuju nepřikrmivat, jinak se vám mlíko nerozjede a po um bude mít strašnou zácpu. Syn 29+5tt neměla jsem moc mlíka zkraje, byl boj se rozlaktovat - Pula jsem hodně cajů kojících a hlavně homeopatika Ricunus communis 5 kuliček 5x denně a mlíko se rozjelo jak blázen. Čím víc dokrmujete, tím míň mléka se tvoří. Pro nedonošence je mm to nej.

englerova14
autor
7. pro 2016

@btrnkova1 bohužel bez dokrmu by byl o hladu, nasbírávám již po 10-15 ml a dle dr má mít 1 dávku 45-50ml...homeo užívám, mám i Motherlive More Milk Plus, kojo čaje...

btrnkova1
7. pro 2016

aha, tak to chápu, to je hrozně málo a jakou máte odsávčku? Doporučuju medela swing, ono se to rozjede, taky sjem měla kolem 15-20ml a pak najedsnou 50 a 100.Syn naštěstá potřeboval zkraje 8-15ml, tak jasem ho ukrmila, než se to rozjelo

madulinka
7. pro 2016

@englerova14 ahoj, moje dcera se narodila ve 34. týdnu, ale rozměrově odpovídala miminku ve 30. týdnu (1420 g a 39 cm).. Mlíčko jsem neměla, v porodnici mě zrazovali, že těch pár kapek, co vozím, ani vozit nemusím ☹ Bylo mi to tak líto, ale i přes to jsem po 3 hodinách odsávala - ve dne, v noci. Při propuštění se mě ptali, jestli chci předepsat tu preBebu, nebo jestli už zkusím Bebu H.A. Nerozuměla jsem tomu, tak jsem řekla, že zkusíme už tu Bebu.. (pouštěli jí v necelých 2 kilech). Když nás propustily, tak mě manžel vysadil u Tesca a já tam rychle skočila koupit lahvičky (sháněla jsem podobné savičky jako měla v porodnici), a koupila sterilizátor, což byla výborná volba. Jel u nás každou chvíli, díky tomu, že pila z lahve. Měla jsem odsávačku Medela Swing, a mlíčko se mi začalo tvořit až, když jsem měla malou doma. Ne moc, ale třeba jednu dávku jsem jí dávala MM a pak dělala UM. Když jsem měla víc, dávala jsem jí UM a MM na střídačku.. Odsávala jsem až do jejích 8 měsíců. Nikdy se mi na kojení nepřisála, ale z lahve pila a přibývala.. Přeju, ať to zvládnete v pohodě 😉 Hlavně hodně pít - vodu, já měla vanilkový gravi milk a kojící čaje..

1111nickel
7. pro 2016

Ahoj, kdyz mi v porodnici doslo mliko, dcera dostavala umely preBebu discharge 400g, celou pikslu jsme dostaly i domu, pocase jsme najeli na bebu 1 zelenou po rozhodnuti doktorky. Na bebe jsme do dnes 🙂

1111nickel
7. pro 2016

Pro upřesnění, doktorka rozhodla jen o prechodu na dalsi mliko, vhodne dobe.... A doporucila mi, ze by bylo lepsi pokracovat v bebe, kdyz uz jsme ji meli predtim....

englerova14
autor
7. pro 2016

@madulinka děkuji, vidím, že na to jfuvdost podobně, jako vy😉 snad mi aspoň ta troška mlíčko vydrží co nejdéle

laurinka2016
7. pro 2016

Nemám vyloženě zkušenost s bebou u nás se dokrmovalo Nutrilonem Nenatal a byl na recept do určité váhy mám takový pocit že to bylo do jejich 4 kg pak se přešlo na normální mléko a určitě pokud máte dost sil a nejste z toho úplně hotová tak jsem taky pro odstrikavani a snažení se rozkojit u nás to nevyšlo, byla jsem úplně vystresovana a nezvládala to takže u nás jsem dokrmovala měla jsem hrozný strach ze nebude pribirat ☹

kekulice
7. pro 2016

@englerova14 dcera se narodila v 32tt, laktaci mi rozjel more milk v kombinaci s jestřabinou a pravidelné odsávání. Jakmile byla dcera doma, tak se asi díky domácímu klidu a bylinkám laktace upravila a byla plne kojena. Pomahala jsem si i suplementorem nez byla schopná sát sama.

pav_la
7. pro 2016

Synové jsou narození 25+2, přikrmovat jsme začali v 6 měsících PreBebou, která vyhovovala. Potom jsme přešli na Beba 1, po které měli kluci zácpu. Vyhovoval Nutrilon. Každé dítě to má ale jinak, chce to asi vyzkoušet.

englerova14
autor
7. pro 2016

@kekulice , @laurinka 2016 zkoušeli jsme ricinus, jestřabinu,hipp aj kojo čajdy, odsávání 2 dny v kuse po 1,5hod ( což mělo jediný výsledek- dostala jsem teplotu z vyčerpání a prasklý mi oba koutky),Motherlove More Milk Plus jedu už od porodu na doporučení lakt.poradkyně, přikládání horkých obkladů před odsáváním, klokánkujeme i před odsáváním...už i sest4ičky nad námi zlomily hůl, že to prostě nepůjde. Rodila jsem 9 dní, zastavovali mi kontrakce, což se z nm kontrakcí po 1-2 min.povedlo nm oddálit na 3-5 min. Takto jsme byly oněch 9 dní. V den porodu se opět rozjely naplno. Porod byl kvůli neznalosti miminka protrahovaný, v leže a na monitoru celý den a noc až do konce. Celou dobu šílený strach a nejistota co bude...možná příště tělo zahájilo bojkot...

englerova14
autor
7. pro 2016

@englerova14 omlouvám se za překlepy, tablet dělá autokorekturu

englerova14
autor
7. pro 2016

@laurinka2016 ten strach mám taky. Když je u prsu, hned se unavý a vypije stěží 5 ml, váha se skoro nehne. S pak už nemá sílu dopapat sevz lahvičky. Takhle jsem to zkoušeli 3 dny a zhubli jsme 300gr. Tskžebidsávám ,8-10x denně, podle svých díl, bohužel mi přes veškerou snahu padá mlíčko .

englerova14
autor
7. pro 2016

@1111nickel a v porodnici jste měli taky taková ta hotová mlíčka Prebebu2 discharge nebo vám sestry delali že sypké?

mmaajjaa
7. pro 2016

Měla bych jednu radu, na kojení se neupínejte. Mám předčasně narozená dvojčátka a kojení nám také nešlo, sice se holky přisály, ale mléka bylo málo. Pila jsem kojící čaje, odsávala, ale nakonec jsem si řekla, že bude nejlepší, když budou mít děti štastnou a spokojenou maminku a ne servanou nervní mámu, co se klepe, před každým kojením, jestli bude dost mléka. Skončilo to tak, že jsem částečně kojila a zbytek, co holky ode mne nevytáhly, jsem dokrmovala. Nejdřív Pre-Beba discharge (2 balení mi napsala doktorka na recept při propouštění, ostatatní mi psala obvodní doktorka, dokud obě holky nevážily 3kg) a potom jsme najely na Bebu HA (kvůli mé alergii). Takto jsem "kojila" a dokrmovala 7 měsíců. El. odsávačku jsem měla, ale sama doktorka mi po dvou měsících, co se kojení nezlepšilo řekla, ať s tím přestanu a ten čas raději věnuji dětem a spánku nebo skončím na blázinci. 🙂 Měla pravdu, velmi se mi ulevilo. 🙂

laurinka2016
7. pro 2016

To moc dobře znám,ten strach z toho že budeme v nemocnici ještě déle nebo že se tam budeme muset vrátit byl větší navíc i díky sestrám jsem to vzdala jedna říkala kojte druhá mě servala co dělám že to malou hrozně vysiluje pak že už tu trochu mléka nemusím ani nosit a bylo to... ☹ každopádně i na UMM je vše v pohodě a žádné vycitky ja si je dělala a vůbec to ničemu neprospelo

markeetice
8. pro 2016

Nenatal na recept od pediatra je skvělý, pokud miminko pije dávky,jaké by mělo, ale přesto nepřibírá. Pokud by se Vám rozjela laktace a byla jste schopná odstříkávat více mlíčka, je možné přidávat do VMM fortifikáty - ty také nejsou na škodu u nedonoše ;)

englerova14
autor
8. pro 2016

@mmaajjaa, @ kaurinka2016 tady je to co sestra, to nazor. Jedna mě seřve, že nekojim (že to malý nezvládá nezájem), druhá proč ho trápím u prsa a sebe (ne)odsáváním, že dnes jsou tyvum na tak vysoké úrovni, že by to neřešila a byla hlavně v pohodě pro mimi...manžel taky říkal, že se nemám trápit, že je pro něho důlležitější ženská vpohodě, než uřvaný uzlíček nervů, kterÿ nedovede mluvit o ničem jiném, než o mlíku s kolik zrovna ideální.

englerova14
autor
8. pro 2016

@englerova14 ...o mlíku s kolik zrovna odsál

1111nickel
8. pro 2016

@englerova14... Sypké, sestřička nám namíchal a přinesla. Poté jsme ji měli i doma, dostavali jsme na recept. N.

jouzis
8. pro 2016

malý se narodil 32+4,kojit jsem se snažila,ale nešlo to...byla u mě při každém kojení i laktační poradkyně,aby nám pomohla...byla jsem z toho špatná,že to nejde,ale řekla jsem si,že třeba doma to bude jiné...nebylo,malý byl hladovec,chtěl jídlo hned a u prsa byl nepříčetný...takže ze začátku jsem krmila odstříkaným mlékem,jak pramen vyschl, přešli jsme na nutrilon anti-colics...hlavně se kojením nestresovat,ano,je důležité a je to fajn,když to jde,ale když to nejde,svět se nezboří🙂

prostenika85
8. pro 2016

Ahoj, mám naprosto stejnou zkušenost. 15ml jsem odsávala hodinu, pak už mléka jen ubývalo. Čaje ani homeo nezabralo... Do odsátého mateřského jsem na doporučení z nemocnice přidávala fortifikaci od Nutrilonu. Z nemocnice jsem odcházela s receptem na Nenatal. Když měl prcek kolem čtyř kil, z Nenatalu přešel na Nutrilon Profutura. Musím říct, že mléko to je superdrahé, ale nekonaly se žádné bolesti bříška, malému chutnalo a pěkně přibíral. Myslím, že jsem nemohla zvolit lépe. Držím pěsti!

annaluciapetrzel
8. pro 2016

@englerova14 cauki. kasli na kojeni, zensky co nerodily predcasne vubec nevi "vo co go". Milovala jsem dotazy zdali kojim kdyz decko bylo na ncpapu a ja silela zdali nebude postizena nebo tak. Takze klid, UM je taky dobre a hlavne, at vysosnete (v lahvicce) kolik mate a pusti vas domu. Ja jsem teda kojila (ale u mne nebyl od zacatku trabl s mlekem), ale davala jsem zezacatku fortifikaci. Hodne zdaru 🙂

nikkimakri
8. pro 2016

Ahoj, nám se malý také narodil jako nedonošený, mlíčko měl moje zezačátku ale pak jsem ho už neměla dost, takže jsme dávali přesně jak píšeš BEBU a přibíral po ní jak blázen. Sedla mu okamžitě a vše bylo OK, takže za mě, doporučuju! 🙂