Dobrý den maminky, mám chlapečka nar.31+6tt. V 34t nás budou zřejmě propouštět. Bohužel vluvem stresu nemám dost mlíčka,teď dokrmujeme hotovými mlíčky PreBeba2, určenými spec.pro nedonošené děti v porodnici. http://detske-speciality.heureka.cz/nestle-beba... Chtěla bych navázat Bebou,když nám sedla.https://www.kojeneckavyziva.cz/specialni-...
Ale nevím,zda je to dobře. V porodnici moc neporadí...děkuji.
@btrnkova1 bohužel bez dokrmu by byl o hladu, nasbírávám již po 10-15 ml a dle dr má mít 1 dávku 45-50ml...homeo užívám, mám i Motherlive More Milk Plus, kojo čaje...
aha, tak to chápu, to je hrozně málo a jakou máte odsávčku? Doporučuju medela swing, ono se to rozjede, taky sjem měla kolem 15-20ml a pak najedsnou 50 a 100.Syn naštěstá potřeboval zkraje 8-15ml, tak jasem ho ukrmila, než se to rozjelo
@englerova14 ahoj, moje dcera se narodila ve 34. týdnu, ale rozměrově odpovídala miminku ve 30. týdnu (1420 g a 39 cm).. Mlíčko jsem neměla, v porodnici mě zrazovali, že těch pár kapek, co vozím, ani vozit nemusím ☹ Bylo mi to tak líto, ale i přes to jsem po 3 hodinách odsávala - ve dne, v noci. Při propuštění se mě ptali, jestli chci předepsat tu preBebu, nebo jestli už zkusím Bebu H.A. Nerozuměla jsem tomu, tak jsem řekla, že zkusíme už tu Bebu.. (pouštěli jí v necelých 2 kilech). Když nás propustily, tak mě manžel vysadil u Tesca a já tam rychle skočila koupit lahvičky (sháněla jsem podobné savičky jako měla v porodnici), a koupila sterilizátor, což byla výborná volba. Jel u nás každou chvíli, díky tomu, že pila z lahve. Měla jsem odsávačku Medela Swing, a mlíčko se mi začalo tvořit až, když jsem měla malou doma. Ne moc, ale třeba jednu dávku jsem jí dávala MM a pak dělala UM. Když jsem měla víc, dávala jsem jí UM a MM na střídačku.. Odsávala jsem až do jejích 8 měsíců. Nikdy se mi na kojení nepřisála, ale z lahve pila a přibývala.. Přeju, ať to zvládnete v pohodě 😉 Hlavně hodně pít - vodu, já měla vanilkový gravi milk a kojící čaje..
Ahoj, kdyz mi v porodnici doslo mliko, dcera dostavala umely preBebu discharge 400g, celou pikslu jsme dostaly i domu, pocase jsme najeli na bebu 1 zelenou po rozhodnuti doktorky. Na bebe jsme do dnes 🙂
Pro upřesnění, doktorka rozhodla jen o prechodu na dalsi mliko, vhodne dobe.... A doporucila mi, ze by bylo lepsi pokracovat v bebe, kdyz uz jsme ji meli predtim....
@madulinka děkuji, vidím, že na to jfuvdost podobně, jako vy😉 snad mi aspoň ta troška mlíčko vydrží co nejdéle
Nemám vyloženě zkušenost s bebou u nás se dokrmovalo Nutrilonem Nenatal a byl na recept do určité váhy mám takový pocit že to bylo do jejich 4 kg pak se přešlo na normální mléko a určitě pokud máte dost sil a nejste z toho úplně hotová tak jsem taky pro odstrikavani a snažení se rozkojit u nás to nevyšlo, byla jsem úplně vystresovana a nezvládala to takže u nás jsem dokrmovala měla jsem hrozný strach ze nebude pribirat ☹
@englerova14 dcera se narodila v 32tt, laktaci mi rozjel more milk v kombinaci s jestřabinou a pravidelné odsávání. Jakmile byla dcera doma, tak se asi díky domácímu klidu a bylinkám laktace upravila a byla plne kojena. Pomahala jsem si i suplementorem nez byla schopná sát sama.
Synové jsou narození 25+2, přikrmovat jsme začali v 6 měsících PreBebou, která vyhovovala. Potom jsme přešli na Beba 1, po které měli kluci zácpu. Vyhovoval Nutrilon. Každé dítě to má ale jinak, chce to asi vyzkoušet.
@kekulice , @laurinka 2016 zkoušeli jsme ricinus, jestřabinu,hipp aj kojo čajdy, odsávání 2 dny v kuse po 1,5hod ( což mělo jediný výsledek- dostala jsem teplotu z vyčerpání a prasklý mi oba koutky),Motherlove More Milk Plus jedu už od porodu na doporučení lakt.poradkyně, přikládání horkých obkladů před odsáváním, klokánkujeme i před odsáváním...už i sest4ičky nad námi zlomily hůl, že to prostě nepůjde. Rodila jsem 9 dní, zastavovali mi kontrakce, což se z nm kontrakcí po 1-2 min.povedlo nm oddálit na 3-5 min. Takto jsme byly oněch 9 dní. V den porodu se opět rozjely naplno. Porod byl kvůli neznalosti miminka protrahovaný, v leže a na monitoru celý den a noc až do konce. Celou dobu šílený strach a nejistota co bude...možná příště tělo zahájilo bojkot...
@englerova14 omlouvám se za překlepy, tablet dělá autokorekturu
@laurinka2016 ten strach mám taky. Když je u prsu, hned se unavý a vypije stěží 5 ml, váha se skoro nehne. S pak už nemá sílu dopapat sevz lahvičky. Takhle jsem to zkoušeli 3 dny a zhubli jsme 300gr. Tskžebidsávám ,8-10x denně, podle svých díl, bohužel mi přes veškerou snahu padá mlíčko .
@1111nickel a v porodnici jste měli taky taková ta hotová mlíčka Prebebu2 discharge nebo vám sestry delali že sypké?
Měla bych jednu radu, na kojení se neupínejte. Mám předčasně narozená dvojčátka a kojení nám také nešlo, sice se holky přisály, ale mléka bylo málo. Pila jsem kojící čaje, odsávala, ale nakonec jsem si řekla, že bude nejlepší, když budou mít děti štastnou a spokojenou maminku a ne servanou nervní mámu, co se klepe, před každým kojením, jestli bude dost mléka. Skončilo to tak, že jsem částečně kojila a zbytek, co holky ode mne nevytáhly, jsem dokrmovala. Nejdřív Pre-Beba discharge (2 balení mi napsala doktorka na recept při propouštění, ostatatní mi psala obvodní doktorka, dokud obě holky nevážily 3kg) a potom jsme najely na Bebu HA (kvůli mé alergii). Takto jsem "kojila" a dokrmovala 7 měsíců. El. odsávačku jsem měla, ale sama doktorka mi po dvou měsících, co se kojení nezlepšilo řekla, ať s tím přestanu a ten čas raději věnuji dětem a spánku nebo skončím na blázinci. 🙂 Měla pravdu, velmi se mi ulevilo. 🙂
To moc dobře znám,ten strach z toho že budeme v nemocnici ještě déle nebo že se tam budeme muset vrátit byl větší navíc i díky sestrám jsem to vzdala jedna říkala kojte druhá mě servala co dělám že to malou hrozně vysiluje pak že už tu trochu mléka nemusím ani nosit a bylo to... ☹ každopádně i na UMM je vše v pohodě a žádné vycitky ja si je dělala a vůbec to ničemu neprospelo
Nenatal na recept od pediatra je skvělý, pokud miminko pije dávky,jaké by mělo, ale přesto nepřibírá. Pokud by se Vám rozjela laktace a byla jste schopná odstříkávat více mlíčka, je možné přidávat do VMM fortifikáty - ty také nejsou na škodu u nedonoše ;)
@mmaajjaa, @ kaurinka2016 tady je to co sestra, to nazor. Jedna mě seřve, že nekojim (že to malý nezvládá nezájem), druhá proč ho trápím u prsa a sebe (ne)odsáváním, že dnes jsou tyvum na tak vysoké úrovni, že by to neřešila a byla hlavně v pohodě pro mimi...manžel taky říkal, že se nemám trápit, že je pro něho důlležitější ženská vpohodě, než uřvaný uzlíček nervů, kterÿ nedovede mluvit o ničem jiném, než o mlíku s kolik zrovna ideální.
@englerova14 ...o mlíku s kolik zrovna odsál
@englerova14... Sypké, sestřička nám namíchal a přinesla. Poté jsme ji měli i doma, dostavali jsme na recept. N.
malý se narodil 32+4,kojit jsem se snažila,ale nešlo to...byla u mě při každém kojení i laktační poradkyně,aby nám pomohla...byla jsem z toho špatná,že to nejde,ale řekla jsem si,že třeba doma to bude jiné...nebylo,malý byl hladovec,chtěl jídlo hned a u prsa byl nepříčetný...takže ze začátku jsem krmila odstříkaným mlékem,jak pramen vyschl, přešli jsme na nutrilon anti-colics...hlavně se kojením nestresovat,ano,je důležité a je to fajn,když to jde,ale když to nejde,svět se nezboří🙂
Ahoj, mám naprosto stejnou zkušenost. 15ml jsem odsávala hodinu, pak už mléka jen ubývalo. Čaje ani homeo nezabralo... Do odsátého mateřského jsem na doporučení z nemocnice přidávala fortifikaci od Nutrilonu. Z nemocnice jsem odcházela s receptem na Nenatal. Když měl prcek kolem čtyř kil, z Nenatalu přešel na Nutrilon Profutura. Musím říct, že mléko to je superdrahé, ale nekonaly se žádné bolesti bříška, malému chutnalo a pěkně přibíral. Myslím, že jsem nemohla zvolit lépe. Držím pěsti!
@englerova14 cauki. kasli na kojeni, zensky co nerodily predcasne vubec nevi "vo co go". Milovala jsem dotazy zdali kojim kdyz decko bylo na ncpapu a ja silela zdali nebude postizena nebo tak. Takze klid, UM je taky dobre a hlavne, at vysosnete (v lahvicce) kolik mate a pusti vas domu. Ja jsem teda kojila (ale u mne nebyl od zacatku trabl s mlekem), ale davala jsem zezacatku fortifikaci. Hodne zdaru 🙂
Ahoj, nám se malý také narodil jako nedonošený, mlíčko měl moje zezačátku ale pak jsem ho už neměla dost, takže jsme dávali přesně jak píšeš BEBU a přibíral po ní jak blázen. Sedla mu okamžitě a vše bylo OK, takže za mě, doporučuju! 🙂
Doporučuju nepřikrmivat, jinak se vám mlíko nerozjede a po um bude mít strašnou zácpu. Syn 29+5tt neměla jsem moc mlíka zkraje, byl boj se rozlaktovat - Pula jsem hodně cajů kojících a hlavně homeopatika Ricunus communis 5 kuliček 5x denně a mlíko se rozjelo jak blázen. Čím víc dokrmujete, tím míň mléka se tvoří. Pro nedonošence je mm to nej.