Zdravím, synovi bude 7 měsíců, je na příkrmech a UM.
Pití nabízím mezi jídly, ale dnes se mi stalo, že jsem nabídla a on chlastil pokaždé o sto šest a několikrát jsem doplňovala lahvičku. Je pravda, že je strašně živý, furt někde leze a je zadýchaný. Často se potí, protože je horkokrevný a nesnese více vrstev, musíme furt udržovat chladněji.
Dnes vypil za den cca 250 ml tekutin. Čaj, voda..
Je to v pohodě?
@lencaa11 jenže to je těžké, když hltá opravdu jak o závod a tu lahev nechce ani pustit.. a cukrovku poznám jak ?
Kolik k tomu vypije UM? Ono... i to může být "jen" návyk prostě naplnit žaludek obsahem flašky bez ohledu na to, jestli má nějakou kalorickou hodnotu (nerozlišení haldu a žízně), ale pokud k tomu má ještě třeba 5 dávek UM, tak mi 250 ml dalších tekutin přijde opravdu hodně a konzultovala bych to s pediatrem nikoliv proto, že "je špatně mu to pití dát", ale že to fakt může být příznak jiného metabolického problému.
@cilkat nene nemá tolik UM 🙂🙏🏻 má jen na noc a ráno k snídani kolem 210 ml dávku dávám. Tak možná proto, že byl zvyklý na hodně mléka a teď s příkrmy dohání tekutiny takto
Článek dr.max: Kolik tekutin pro dítě je „tak akorát“?
Během plného kojení není třeba další tekutiny přidávat. Jakmile dítě začne přijímat i jinou stravu, pak se vám bude hodit stručná tabulka s doporučeným příjmem tekutin podle věku.
6 měsíců: 950–1100 ml/den
9 měsíců: 1000–1250 ml/den
1 rok: 1100–1300 ml/den
2 roky: 1350–1500 ml/den
Tak teda nevím, pokud pije jen ráno a na noc mlíko, jak píšeš, tak má těch tekutin spíš sakra málo, ne?
@eloise02 Ty jo, to je celkem dost, to dcera (8 měsíců) ani za nic nevypije. 😂 Normální pití odmítá a UM tolik za den rozhodně nedá. 😅
U cukrovky je priznak toho piti prave ale i x dalsich veci. Trd z hlavy nevim ale zkus vygooglit ale treba segrin syt taky silene pije, vyzere trrba lahev vody pred spanim . Ale je v poradku nic mu neni
Dala bych jinou lahvičku, než na na mleko
250ml je ale prece malo, potrebuje vypit kolem litru s UM
Tak pokud má UM takle málo, tak má fakt 'zcela nárok' mít žízeň. Jsem předpokládala, že má těch dávek víc (jsem kojila, ale ještě v roce byl syn na jednom pořádném jídle, jinak na mléku).
Jinak do celkového příjmu těkutin je vhodné započítat i část příkrmů, pokud má různé kaše a piré, je v nich taky dost vody, ale už to prostě není mléko, no.
Takže bych řekla, že to má dítě vlastně zcela pod kontrolou, ale nebála bych e mu nechat lahev s vodou v dosahu, ať si to fakt reguluje sám.
Jinak ja urcite nabizim kazdou hodinu piti + ho ma i v dosahu. Mam 9m chlapecka - ma snidani, obed, veceri. Za cely den i noc vypije dohromady 600ml UM a cca 400ml caje.
A jeste bych popremyslela, zda neni brzy ho nechat fakt jen na mliku k snidani + na noc. Tech prikrmu uz sni fakt celou davku? Nema hlad?
A to má ty příkrmy, už ho plně zasytí? Jinak u 7mesicniho dítěte má pořád u stravy převažovat UM, já si úplně nepamatuji, že bych dítěti dávala neco jiného na pití? Možná tak jsem zkoušela dávat caj, ale UM bylo nejčastěji...
Dvě dávku UM jsou v 7 měsícich málo.Nediv se ,že pak pije čaj.
@nelly_strokova to je jak u nas dospelych. Ty vypijes 2,5-3l denne? ja teda rozhodne ne. 3l mam tak na tyden 😀 a pokud bych mela pit jen vodu tak nevypiju uz vubec nic a takhle to ma hromada lidi.
Naopak muj manzel ten je sschopen vypit vlétě litr na ex a za den da i 5l pokud je vedro
@hanka_12345 No jasný, já prostě nabízím a když nechce, tak co se dá dělat. 😂 Kdyby měla žízeň, tak si to vezme. A přece jen má stále to mléko, tak i to má trochu jako pití.
Asi bych to hlídala aby si nezatěžoval ledviny a nebo aby nebyla někde za rohem cukrovka