Krmit pravidelně nebo dle hladu. Poradíte?

9. lis 2019

Ahoj holky, potřebuji názor. Malou krmim od narození UM. Bylo jí pět měsíců. Denně toho vypije poměrně málo. Poslední dobou nevím, co je správně. Jestli ji krmit pravidelně po cca třech hodinách, a to pak vychází časově pěkně-snídaně svaca oběd svaca večeře. Když ji krmim pravidelně, tak toho vypije vždycky méně cca 90ml, ale nikdy nehlta a nezvrací. Když ale čekám, až začne mít hlad, tak mi to občas vyjde jen na čtyři krmení denně, vypije cca 120ml na jedno pití a občas hlta. A já prostě nevím co je lepší. Jestli pravidelnost nebo počkat až se ozve hlady? U dospělých se říká že pravidelnost je důležitá, ale u miminek prostě nevím co je lepší. Váží cca 6200g a měří 65cm. S prikrmama podle doporučení doktora cekáme do 6.mesice.

lv
9. lis 2019

4 dávky denně se mi zda málo.

pribylovapetra
9. lis 2019

A taky s prikrmy se ceka do 6.mesice u kojenych dětí. U těch na UM se muze začít dřív, protoze pestrá zdravá strava je mnohem lepší nez UM.

marcicek84
9. lis 2019

Ma mit za den tj.24 h 5-6 davek po 3 hodinach (zalezi jak spi v noci zda 6 nebo 9 h v kuse,dle toho pocet davek)

sobist
9. lis 2019

To jsem řešila se synem, kterého jsem sice i kojila do 6.měsíce ale problém s lahví byl stejný - vypil toho v konečném důsledku stejně. Takže bych zvolila přes den častěji po míň a v noci podle hladu. Třeba s tou pravidelností začne jíst víc.
Později jsem to přehodila a krmila ho častěji v noci, protože v tom polospánku toho snědl víc - a později jsem tak řešila i jeho bídný pitný režim, ten se mu teda upravil až tak tři čtyři měsíce zpět a vypije zhruba to, co má.

autor
9. lis 2019

@pribylovapetra Mně doktor řekl, že i když je na UM tak ať určitě počkám do toho ukončeného měsíce.....

autor
9. lis 2019

@sobist v noci chce mliko výjimečně. Stačí ji dát prso k dudani a spí dal. Do třetího chtělo pít i v noci, pak už ne. Z prsa vytáhne minimum.

zrzeckas
9. lis 2019

Treba ti pomuzou trochu tabulky.... Podle hmotnoati ditete se uvadi kolik by melo snist/vypit a neco na tom je, i kdyz nejsem tabulkova treba ti to pomuze trochu ... Malemu jsem davala a davam po trech hodinach, vyjmecne pozdeji, ale na nem uz to jde poznat, a vypil si po celkem kratke dobe 200ml pozdeji to same mnozstvi, ale krupice. K tomu pil cajik..... Dokrmovat muzes od 4. Mesice uplne klidne.... V noci jsem dava normalne jist.... Kdyz se obudil pojedl si a ma to tak i ted.... Nekdy se obudi nekdy ne.... Odpozorovala jsem, kdy potrebuje jist a kdy staci dudlik..... Dej na svuj rozum a vsimej si mimca.... Poznas, co kdy potřebuje, ci jak to da najevo

autor
9. lis 2019

@zrzeckas Podle tabulek by měla pít tak dvojnásobek UM😔 jinak dle rozumu se přikláním ke krmení pravidelně 5x denně, ale mám prostě pochybnosti, jestli není špatně mimčo krmit, když ještě nemá takový hlad.

kuttu
9. lis 2019

No ja nevim,ale ja taky jím...snídám,obědvam..jeste kdyz nemam uplně hlad...za me lepsi kdyz vypije vicekrat 90 ml nez 4 x 120 ml a s prikrmy uz bych pomalu zacala,uvidíš,jak bude malá reagovat

autor
9. lis 2019

@kuttu Jo to já taky jim cca 5x denně a ne vždy bych měla děsný hlad, ale někde jsem tu četla článek, že je dobré krmit dítě až když má opravdu hlad, že prý když se mu dává jídlo aniž by bylo hladový, tak se nenaučí vnímat hlad a sytost, nebo tak něco.

kspp1
9. lis 2019

Mame 3mesicniho syna a resim neco podobneho. Do 7.tydne pil tabulkove a pak z niceho nic zacal pit polovinu a budou mu 3 mesice a vypije tak 500 za den. Krmim podle hladu, ale on je jak hodinky. Pred tydnem jeste pil co 1,5-2 hod. a vypil vzdycky tak 20-70 a ted tri dny pije co 3-4 hod. 100. I kdybych mu davala driv, nevezme si, kdyz nema hlad.

zrzeckas
10. lis 2019

Vyhladovet by nemel pry nikdo...... Neni pravda... Maly obcas vypije min a normalne to da najevo, kdyz mu dam driv, tak svi treba pulku a pak to proste nechce..... Tak nevím no

lenula02
14. lis 2019

Nam je taky 5 měsíců a mliko má pravidelně 4xdenne a 1xdenne 190g prikrm a pak na savicku 1x100g jablíčko. Mezi tím čaj a staci jo. Máme 7,6kg. Jinak denně všeho co vypije tak je 800-900ml. A prospívá. Taky jedla víc ale pak se to upravilo jak ji to vyhovuje. Měla jsem z toho nervy na dranc ale hlady neplace a vše je v pořádku i dle dr. Tak to nechávám a jsme obě spokojene🙂