Ahoj maminky,
Mozna toto forum jiz tady nekde je, ale nenasla jsem aktualni. Potrebovala bych poradit. Jsem tyden po porodu a 3 dny doma. Bohuzel se mi nedarilo kojit, tak hned malemu nasadili UM. Bohuzel mi ale nikdo nevysvetlil, jak vlastne krmit. Jedine, co mi rekli, ze je potreba dodrzovat 3h interval mezi krmenim. Ne vzdycky se mi to podari. Maly ma proste hlad, je to v poradku?
A dalsi vec, se kterou bych potrebovala poradit je davka, kterou krmit.
Je normalni, ze krmime 60ml a za dva dny to uz nestaci a musim pridat na 80ml? Nebude se to takto zvysovat az do aleluja?
Nemam nikoho, kdo by mi s timhle poradil, vsechny zeny v rodine kojily.
Moc Vam dekuji za odpovedi.
Daniela
Jak jak krmit? Normálně připrav láhev a strč to do pusy 🙈😂
Jinak pauza mezi jídlem by měla být 2-3 hodiny, kvůli bolení bříška a blinkání..u um trvá déle,než se to mlíčko stráví 🙂
A já dávám teda od 9.dne 90ml a dle dr můžu klidně navýšit na 120ml, ale to mi zatím většinou nesní...udělám 90ml a když má ještě pak hlad,tak ještě 30ml přidělám. Na krabici s um máš napsáno jak um připravovat i jaké je cca dávkovování 🤔 těch 90ml mi přijde v tomhle věku v pohodě....60 mi přijde málo, možná proto ti přijde, že má po chvilce zase hlad .
@marcicek84 moc dekuji za radu
@dajenkaaa já jsem měla vždy víc flašek a když byli malinký ,tak jsem se sterilizovala.Na noc jsem si dávala teplou vodu do termosky a studenou do flašky.A v noci jsem to pak smíchala ,aby to mělo teplotu akorát.
Na cesty jsem si koupila dávkovač na mlíko,tam jsme měla přesně odměřeno na dávku.A vodu jsem měla jako na noc.Jedna v termosce a jedna ve flašce a další na krmení.
Držím palce ❤️
@dajenkaaa Ještě možná jedna věc, co tu nezazněla - naší pediatričce jsme mohli volat skoro kdykoli (v pracovní době) a pokud to není nějaký spíše "alternativní" dotaz (kde se občas dozvíš věci jako že v roce už kojit netřeba 🙂 ), tak poradí ráda a dobře. Takže pokud máš dítě plně na UM, tak určitě v podstatě cokoli, to oni fakt umí.
"Krmné dávky" se budou zvyšovat skoro "doaleluja" 😀 - můj "drobek" ve 3 letech vyžahne 250 ml k snídani 😀 (jo, jídlu jinak moc nedá). A to jsem si myslela, jak člověk tím kojením vlastně ušetří... no, tak leda první rok, kdy byl na UM jen částečně, teď když nechci koupit nejlevnější Tetrapack tak raději nepočítám, kolik vyžahne za den jen v mlíku 😀. Takže klid, pokud ti po krmení nějak zásadně nezvrací či nevypadá, že by ho bolelo břicho, tak bude nejspíše vše v pořádku. Záleží na věku, hmotnosti i tom, zda aktuálně nemá "růstový spurt". Pokud nestačí, tak klidně dělej víc. A některý značky si zbytek klidně můžeš dát do kafe (třeba Kendamil mi dávala kamarádka vyloženě místo smetany do kávy, vlastně jediné, co mi fakt přijde nedobrý je Nutrilon a pak antialergická mlíka).
Jediné, kdy se s mlíkem "šetří" je, kdyby nabíral nějak šíleně moc - to ale po týdnu od porodu ještě nepoznáš, proto se chodí častěji na kontroly k pediatrovi, aby se případně poznalo, zda tam není nějaký problém.
Držím pěsti, je to občas magořina (pořád hlídat, aby člověk měl s sebou vlažnou vodu, mlíko...), ale zpětně hodnotím, že kojit částečně a dokrmovat, je magořina ještě větší.
Hipp treba můžeš dávat častěji než po 3hodinach.. taky záleží jak UM sedne...
@dajenkaaa Prosim Tě, krm kdy si dítě řekne! Nějaký tři hodiny hoď za hlavu! Když má hlad, dej mu! Tohle mi cpaly do hlavy taky a bylo to na nic. Díte nemá mít hlad, at ho krmíš UM nebo MM. Takže v klidu mu dej už za dvě hodiny, nebo i dřív. Jinak to že najednou vypije víc je normální a do aleluja to nepovede, neboj. Poslouchej mimimko a krm, jak si řekne.
@janinasm Souhlasim. Mam to ted a je to hruza. 😔
@dajenkaaa no UM by se melo davat tak,aby dite ty 3 h vydrzelo,kdyz se dava driv tak pak deti boli brisko.Ano muze byt to zvysovani naroku ne normalni a jednou se to urcite na chvili zastavi...ale ksou deti co pijou vic a deti vo jim.staci meme,prvni dcera mi pila v cca 4 mesicich uz tak kolem 200 ml a druhe staci ve stejnem veku 130-160 ml a ma to tak uz 2 mesice.