Kombinace bezlaktózového a laktózového umělého mléka. Je to možné?

baambulee
17. črc 2024

Ahoj, mám dotaz, doma máme chlapečka 7 měsíců. Podáváme laktózové mléka Kendamil 2 HMO+ BIO, malý je s ním v pohodě jen mi přijde, že je zahleněný a odkašlává si, zkoušeli jsme i bezlaktózové mléko a byl ok, chci se zeptat, je možné malému podávat kombinaci mlék? Příkrmy dáváme, ale malý je moc nechce takže stále nabízíme a zkoušíme.

cilkat
18. črc 2024

Úplně nevidím důvod dávat bezlaktozové mléko. Pokud z důvodů zahlenění, tak mi to přijde zcela bez vlivu. ... Ale pokud se ptáš, jestli můžeš dopotřebovat načatou krabici/zásobu, tak ve chvíli, kdy máte obě mléka vyzkoušená a navíc už zkoušíte příkrmy, mi míchání mlék nepřijde jako problém (ať už "ráno jedno, večer druhé", tak vyloženě jako směs v jedné lahvi.)

baambulee
autor
18. črc 2024

Super, děkuji máme vyzkoušené obě mléka, malý byl nějakou dobu i na bezlaktózovém, dle rozhodnutí pediatričky, šlo mi třeba teď o situaci kdy byl nemocný a byl hodně zahleněný tak abych mu aspoň ulevila od toho zahlenění z mléka.

jittuli
18. črc 2024

@baambulee zrovna jsme ve fázi kombinování po střevní chřipce. Dva dny jsem dávala jen bezlaktózové, pak dva dny jsem míchala každou lahvičku půl na půl a dnes už jen klasické.

baambulee
autor
18. črc 2024

@jittuli moc děkuji 🙂

elesse
19. črc 2024

Zadnym vedeckym výzkumem nebylo potvrzeno, ze by mleko zpusobovalo zahleneni. Takze bych to nedelala🙂