Ahoj, ráda bych si přečetla Váš názor na mou situaci. Mám dceru (6 týdnů) první cca 3 dny než se mi udělalo mléko jsme dávali malé příkrmy v podobě umělého mléka, protože už měla opravdu hlad. V tu dobu neměla žádné problémy. Kolem 4. Dne už jsem začínala s kojením a v tu dobu začala mít prdiky. Od rána do večera, pořád. Takže pořad plakala a tlačila jen v noci spí. (Vím že to není hlady když se naji prso už proste nechce a ještě mi v nich něco zbyde..). Žádné kapičky, nahrivani, cvičení s nožičkama, nošení v šátku nepomáhá. Už jsem z toho byla nešťastná, všichni říkají, že se to má vydržet, že to přejde kolem 3. Měsíce, jenže ono říct si vydržet jde ale v určitých chvílích skutečně vydržet je opravdu těžké. Poslední asi týden a půl se ji nešlo ani vykakat, nakonec jsme vždycky museli pomoci rourkou (vím ze kojené děti nemusí kakat několik dní, ale na ni bylo vidět že se ji chce ale nejde ji to. Vždycky po vykakani byla lepší). A včera ráno už jsem to nevydržela a řekla jsem si, že když to po tom UM neměla tak že nebudu kojit a zkusím přejít na UM.Koupila jsem HiPP, ale doufala jsem že se nic nezmění. Jenže malá po něm prděla krásně dokonce se i vykakala. Večer jsem ale měla úplně úzkosti, že ještě chci kojit. Zapomněla jsem dodat, že se opravdu držím abych nejedla nic co by ji mohlo nadymat, až se bojím sníst prakticky cokoliv. Dnes už zase jen kojim a mala křičí nespí a neprdí (respektive prdí ale provází to řev a spousta tlačení) a já teď nevím.. mateřské mléko má být to nejlepší co dítěti mužu dat jenže podle její reakce nevím jak moc je s tím mým spokojená.. a teď mám pocit že jí trápím, když by se mohla cítit lip po umělým, ale já mám psychickou potřebu s tím nepřestat. Opravdu teď nedokážu zpracovat co je správně. A vím, že i na umělém mléce můžou děti krásně prospivat, být chytré a zdravé ať si říká kdo chce co chce. Jen mi přijde, že se tím přeruší nějaké pouto co teď mezi sebou máme. Opravdu teď vůbec nevím co mám dělat..
Pouto se asi nepřeruší, ale já měla docela jasno, že chci kojit, tak sme to vydrželi i přes řev, bojkoty apod. UM neměla ani jednou, ikdyž párkrát mě napadlo po něm sáhnout.. Dnes skoro v 10 měsícich je to teda prsomilka a když jsem jí chtěla dát ochutnat UM tak tu láhev jen zahodila 🙂 Musíte si to sama v sobě ujasnit, ani UM určitě není zlo 🙂 Držím palce.
Jinak tedy mě se malá po 4. měsíci začala budit i co 20 min a dnes jsem fakt ráda, že kojím, protože ji nic jiného neuklidní 🙂
Může to být i špatnou technikou kojení, příp. může mít malá takovou reakci na nějakou složku tvé stravy - nejčastěji mléko, lepek, vejce.
Může mít alergii na něco z toho, co jíš. Stolice je v pořádku? Neměl by být hlen, pěna...
Ten HiPP je obyčejný? Sama nemáš na něco alergii?
Přijde mi, že bude mít nejspíš nějakou potravinovou alergii. Jak už někdo zmiňuje výše, nejčastěji to bývá mléko nebo vajíčka. Zkus to vysledovat. Je určitě velká škoda přecházet na UM, pokud nemáte s kojením jinak problémy.
Já bych teda takové s****y dítěti nedávala, pokud to není opravdu nutné. Pokud má nějakou alergii, tak to pak stejně budete řešit s příkrmy.
Pokud UM toleruje (a není to speciální mléko se štěpenou bílkovinou), tak alergii na mléko mít nebude. Leda že bys ji měla ty a prckovi předávala i protilátky proti bílkovině kravského mléka. Co vše jsi vyřadila, nebo co vše ještě jíš? Co cibule, ovoce (jablka), některým prý vadí kojicí čaje...
Já první dvě děti kojila do roka a půl. Třetí je na Hippu. Měla jsem to podobné jako ty. Byla jsem tak psychicky a fyzicky vyčerpaná, že jsem to vzdala. Obrecela jsem to ale neskutečně se mi ulevilo. Malej je spokojenej a já taky. Kojení není všemocné. První dítě nemocné pořád a výhradně jen kojena. Do 3 let měla 80x Pichle uši. Druhé dítě také kojené a zdravé jak řípa. A třetí na UM a zatím ani rýma. Pokud máš pocit, že budete spokojenější na UM tak jí ho dej nebudeš o nic horší matka než ty co kojí. Mě taky chvíli trvalo se s tím srovnat ale spíš to byl tlak z okolí. Nechápu proč lidi začínají rozhovor ....a kojis?
@mateju_sm taky ten komentář nechápu ... myslím si že ze všeho co se dá na světě k jídlu/pití koupit, je UM to nejméně závadné, protože by si nikdo nedovolil aby to tak nebylo ... a ikdyž mateřské mléko je samozřejmě super, tak když to nejde tak to prostě nejde, a věřím že stres který do mateřského mléka prochází je mnohem horší než nějaký sunar ...
Omlouvám se, pokud se můj komentář někoho dotkl. Četla jsem složení několika UM a bohužel, jinak to prostě nazvat nejde 😕 nevím zda se najdou nějaké výjimky, které neobsahují palmový olej a podobné chuťovky, možná ano.?
Sama mám zkušenost s neustále rvoucim dítětem, u kterého se mi potravinové alergie díky eliminační dietě potvrdily. Takže tuším, jaký stres si zakladatelka zažívá, mám to za sebou.
Znama mela stejny problem.Mimco po MM natlakovane, vecny rev, katastrofa. Zkousela vse na svete a pak i Mudra rekla at da UM. Proste MM delalo neplechu. Co se tyce emocni stránky veci🙂, chapu zcela.Na druhou stranu, ona bude spokojena, ty mene unavena, vystresovana z place.Holt kdyz kojit nejde, nejde.
Rozhodne si projdete, jestli jste nejedla neco nadymaveho. Drzim pesti, at vydrzite. Umele je fakt zbytecne davat, pokud vlastni mleko mate.
@mafulin moje dítě um vidělo max. Na polici, máme na oddělení putovní nutrilon, který si předáváme “pro jistotu”, nikdy ho neměla. Palmový olej je etický problém, ale nikoliv zdravotní, takže tvářit se, že ten kdo dává um, tráví svoje dítě je dost mimo. A to říkám z pozice člověka, co pět let neměl v puse nic s palmovým olejem.
Zakladatelko, ačkoliv osobně moc nevěřím na nadýmání dítěte z jídla mámy (fyziologicky je to nesmysl, ale i některé mé kámošky ten problém měly, tak asi je možný všechno), tak bych zkusila promyslet, jestli tam nemůže být nějaký méně zjevný problém typu kojících čajů.
Žiadne puto sa nepreruši. To je kravina. Vieš koľko deti je na UM?
No a k tvojmu problému skus vysledovať podla svojej stravy, pripadne ak davas Vigantol skus vysadit a dávať iný vit.D.