Kolik vám vyjde cenově umělé mléko na měsíc?

svetlanalana
9. led 2017

Ahojte. CHci se zeptat, kolik tak vam vyjde cenove UM na mesic? Mame problemy s kojenim a porad je to jen horsi, dokrmuju UM a bohuzel mam pocit, ze budu muset prejit uplne na umele mleko. Chci se take zeptat, jakou znacku pouzivate? Mz jsme meli v porodnici tekutou Bebu, ta malemu chutnala, ale je to dost drahe... Od dnes zkousime Nutrilon. Tak jsem zvedava. Nejradeji bych kojila...

rajani
9. led 2017

Laktační poradkyni už jsi doma měla? Ta ti pomůže víc než házení flinty do žita a zkoumání cen UM.

Já můžu doporučit spíše LP od Mamily (seznam najdeš na jejich strankach, vzhledem k svému bydlišti). Nebo se taky jukni na laktační skupinky tady na koni.

kachnicky
9. led 2017

UM vyjde cca na 2 tis mesicne, ale je to opravdu orientacni.... Jinak bych ti chtela doporucit homeopatika ricinus comunis 5 CH, jsou super na zvíšení laktace, ja diky nim kojola plne 9 mesicu 😉Jinak kazde prikrmeni miminka znamena snizeni tvorby mleka.... Muj postup byl rano, poledne, vecer - 5 kulicek rozpustit v puse a nasledne po kojeni vzit odsavacku a stymulovat alespon 5 minut prsa, popripade mleko ktere vytahnes nechat do pristiho kojeni. Vze se da jeste zachranit, rozkoji se i matky co pomalu 14 dni nekoji 😉😉😉

jitka_zowie
9. led 2017

Ahoj, ty homeopatika jsem taky zkoušela, pomohly mi hodně na zvýšení laktace, teda měla jsem mlíka, že bych ho mohla rozdávat, ale ono často nejde až tak o množství mlíka, ale o to, jak prcek saje. Ten náš tomu taky moc nedával. Takže i když jsem měla mlíko, tak prostě nesál, u prsu se vztekal. Pediatr mi pak nakázal přikrmovat a to byla cesta do pekel, pak už z prsu nechtěl vůbec. Dneska si trochu vyčítám, že jsem mu ty příkrmy začala dávat, měla jsem vydržet, ale pozdě bycha honit.
Co se týče té ceny, my máme klasicky sunar a vyjde nas to cca na 1500 mesicne. Daji se na netu najit slevy.

rajani
9. led 2017

Je nutné zkontrolovat přisátí. Na laktaci je nejlepší zalézt si do postele spolu, tulit se, nechat prcka si cucnout jak bude chtít on sám. Tedy nejlépe kojit furt, vybodnout se na poučky jak dlouho po jaké době. Nejlépe se děti přidávají děti v polospanku. Ale nejlepší je LP, komplexně ti poradí a odhalí kde je nějaký zadrhel (nejčastěji to přisátí, a to přes net fakt zkoumat se nedá :D).

rajani
9. led 2017

*přidávají=prisavaji

svetlanalana
autor
9. led 2017

Malý se narodil ve 35 t. císařem. Už v porodnici byl problém s prisatim. Pak přišel zánět prsou, ten se pak dal do pořádku, mléko zmizelo. Pak zas se vratilo. Malý porad ma problém s prisatim, zkouším různé techniky, polohy, muze byt u prsu 30-40 minut a pak navazim 5 ml na váze, ze vypil. Nepřibíral. Mám zničené bradavky. Ale stejně to nevzdavam. Mléka sa tvoří moc málo, aj když malý nevypije, odsavam, občas je to 20 ml za jedno odsáváni... Domluvim setkání s laktacni poradkyní a budu doufat, že pomůže. Je to tak zlaté mimi, mám ho moc ráda a dopreju mu to něj, mezi mě a trápí svědomí to s tím kojením. Přijdu si špatná matka.

rajani
9. led 2017

@svetlanalana tak to vůbec, naopak si skvělá matka 🙂 snažíš se a hledat způsoby, co chceš ještě víc dělat 🙂 teď je jen třeba najít kvalitní radkyni, aby opravdu pomohla (ne všechny LP jsou dobre. Proto raději doporučuji LP z Mamily než z Laktační ligy, sama jsem byla na jejich přednáškách a přednáší i o škodlivých věcech :( a téměř všichni v nemocnicích jsou učení laktační ligou, jestli vubec).

rajani
9. led 2017

*hledat=hledáš (sry, automaticka oprava :D)

jitka_zowie
9. led 2017

Svetlano, pamatuj si, ze kdybys nakonec nekojila, i kdyby treba nedejboze bylo miminko nemocne nebo cokoli, nikdo nema pravo te soudit, tak to nedelej ani sama sobe. O dite se staras, jak nejlip umis, kazda mama nekdy selze, neco nezvladne, treba se sesype, to je uplne normalni, jsme lidi a s tema mrnouskama je to proste tezky.
Ja mam zase uplakanka, prakticky mi projecel prvni 4 mesice a uz jsem z toho lezla po zdi. Taky jsem si myslela, ze jsem priserna mama, ale proste ho to ve 4 mesicich preslo a ted je to usmevavy smisek, jen je proste lekavy.
Vydrz a preju pevne nervy.

kekulice
9. led 2017

@svetlanalana dcera se narodila 32tt, cisařem,taky byl problem s přisátím. Pomohla laktační poradkyně s technikou a piskavice - kapky nebo kapsle. Poradkyně je měla u sebe, pak jsem si koupila přes net. Zachránila mi kojení, dcera neměla sílu, usínala, jedla málo. Někdy malý detail udělá hodně. Ať to dopadne jakkoliv, tak držím palce!