Zdravím maminky, vím že takových to témat je tu spousty, ale nejsem z toho nějak moudrá ..:/
Ráda by jsem věděla kolik UM mám dát 10ti dennímu dítku na jedno nakrmení :/ aby se nepřejedl ..:/
Vážíme 3.360g ..🙂 A zbytečně neblinkal ..:/
Moc děkuji všem za odpovědi :-*
obě dcery byly jen na UM a máš to napsané na každé krabici s UM - kde je napsano dávkování.
Nikdy mi ale nevypily celou dávku najednou, takže pily méně, za to častěji (přes den co 2 hodiny). Řídila bych se tím, abych se co nejvíce přiblížila denní dávce. Každé dítě je jiné - časem vychytáš jak to bude tvému miminku vyhovova.
@bubinko1506 pouze UM ..:-/
@pinkmonkey tak potom by som sa riadila davkovanim na krabici. Aspon zo zaciatku, neskor uz budes vediet, kolko priblizne vypije. Ked spravis menej, tak predsa nie je problem dorobit este trosku mlieka
my jsme uz s porodnice odchazeli z um,zacala bych mensi davkou,nase mala zacinala na 30ml.dala byc ji 60ml a uvidis zda to mimcu staci nebo si vyzaduje vic.
@pinkmonkey pro orientaci kokni na krabici a pak dej na svuj pocit. Pokud bude plakat hlady, dej mu vic a kdyby pil tolik, ze bude blinkat, dej mu mene casteji. Porad se s pediatrem o mnozstvi mleka na den a pak to vychytas, neboj.
@pinkmonkey Můžeš se řídití tím, že miminko by mělo průměrně vypít 150 ml na kg a den (ale ten rozptyl může být mezi 120-180 ml). Takže pokud ti prcek vypije něco mezitím, bude to OK. Při váze, kterou píšeš a 8 krmeních denně mi to vychází na 63 ml - [(3360/1000)*150]/8. Někdy může vypít o něco víc, někdy míň. Já jsem vždy připravila cca o 10 ml víc, kdyby náhodou měla dvojčata větší apetit.
Mě dětská doktorka říkala že miminko by mělo vypít šestinu své váhy za den (3360/6/7=80ml ) na jedno krmení pokud má sedm porcí denně jako měla moje malá.Vždy to bylo akorát,vždy vše vypila,neblinkala a spinká krásně.
Ahoj, a drobec bude cisto len na um, alebo aj kojis? Ja som mojim davala bebu ha, podla davkovania mali vypit 90 ml na jedno krmenie. Mala som velmi malu trosku mlieka, tak z um vypili kazdy tych 60ml.