Dobrý den včera jsme byli u doktora na prohlídku po šestinedělí. Malej je na UM má váhu 4.5 kg a výšku 55cm. Většinou dostává v jedné dávce 90-100ml a pije tak 7x za den. No a doktor říkal, že mu máme dávat dávku max 80ml.
Jak teda zjistit kolik by měl vypít ? Někde sem četl, že má přijmout šestinu své váhy? Na dítě od UM je zase 5x 120 ml za den.
Ahoj, taky krmim Kendamilem. Malý má cca 3500 kg a dávám mu 80ml někdy to vypije všechno někdy ne. Před 14 dnama pil 60 ml když několik dní vypil vše tak jsem mu to navýšila. Podle tabulky pije málo ale nepláče hlady a hezký prospívá tak to do něho netlačím. Pokud ti malý vše hezky vypije a neblinka ti z toho a neboli ho bříško z precpani tak bych mu nechala dávku jakou dáváš 🙂
Úplně nevím, co na tomhle ti doktoři řeší. Jako pokud dítě moc přibývá, tak má člověk krmit min, nechat dítě plakat hlady, budit se neustále hlady? Ten vzorecek je fajn na tu prvotni orientaci, kolik má male miminko vypít, jestli vypije dost, zda budit na krmení, atd. Pak už bych se řídila ditetem. Krabici používám jen jako návod k poměru um a vody. Jinak prostě krmim nějakou dávkou, když už to celé vypije, tak začnu dělat víc, zbytek vylivám. A až zase pije celé, tak zase navýšim dávku. Ten vzorecek bych použila, pokud by se mi zdálo, že pije málo. Jinak, pokud nezvraci, neboli bříško, apod, tak prostě krmim, ono si dítko řekne samo.
jsme na sunaru comfort..podle tabulky na krabici by mel malej vypit 200ml mleka 5x denne jsou mu 3 mesice a 3 tydny...vypije mi max 140ml vyjmecne 165ml...hlady nerve,vypada dobre vahu ma taky v pohode snad takze to uz neresim..kdyz hystercila ze malo ji a pije to co ma byla to katastrofa..takze ty tabulky na krabicich jsou opravdu jen hodne informativni
Dávkování je uvedeno na krabici UM. Bývá tam hmotnost a věk.