Kojenecká voda v plastu

lastovenka
15. črc 2019

Ahoj holky, pro UM používám kojenecké vody v plastu. Chci se zeptat co vy? Doma máme studnu, ale voda z ní není vhodná pro kojence ani po převaření a není možnost s tím něco udělat, takže jsem odkázaná na vody v plastových lahvích. Jsem z toho celkem špatná, protože víme, jak jsou plasty škodlivé....... Jenže mě nenapadá jiné řešení....... Jak to máte vy? díky

linee
15. črc 2019

Pokud nemas jinou moznost,tak nemas.Kazdopadne prevaruj,idealne aspon do roka,pry je lepsi do dvou.Ale hodne matek napise,ze to tak nedela.

michaelllas
15. črc 2019

Nemusíš být z toho vůbec špatná. Vím, o tomhle kolují různé názory..ale z potravinářského hlediska ti můžu garantovat, že kojenecké vody rozhodně nejsou baleny ve zdraví škodlivých obalech. Případné škodliviny by se z obalu uvolnily pouze při vysokých teplotách (např. požár) rozhodně ne za normálních podmínek 😉 Dělej jak děláš do teď, děláš to dobře 🙂

lastovenka
autor
15. črc 2019

@linee Převařuju jí vždycky a pořád budu i když píšou ,že to není třeba....

lastovenka
autor
15. črc 2019

Ještě jsem koukala že se prodává kojenecká voda ve skle, nějaká Aqua Anna. Neznáte ji?

zelenaesmolda
15. črc 2019

@lastovenka
existuji filtry vody na baterie,zvazili jste tuhle moznost?dela to tusim i Brita.

lastovenka
autor
15. črc 2019

@zelenaesmolda To mě nenapadlo.... mrknu na to!

ah1234
15. črc 2019

Ja ti fakt silne odporucam cisticku vody. My mame vody normalne z vodarni a mame to doma zabudovane pod dresom - voda prejde troma filtrami, raz rocne sa vymenia a voda je cistejsia. Za mna kojenecka voda v plaste fakt nie.. uz len pre to mnozstvo plastov.. existuju riesenia 🙂

michaelllas
15. črc 2019

@ah1234 kojenecké vody jsou fakt peklo co se týče plastového odpadu, to máš pravdu... a jakou máte čističku doporučíš? 🙂 čistička mě také nenapadla, dnes už je ta technologie asi úplně jinde, když se dá zbavit dusičnanů, kovů atd. i doma 🙂

linee
16. črc 2019

@lastovenka to je marketingovy tah. Prevarovat je potreba kazdou, i Rajec. Aqua Anna je ok, ja kupovala klasickou z Lidlu. Jde o to, ze v tech kojo se snizeny obsah dusicnanu.

drep
16. črc 2019

@linee a proč je třeba převařovat? Protože miminko jinak žije ve sterilním prostředí a nikdy si samo do pusy nestrčí nic, co by nebylo sterilní?

kami1984
16. črc 2019

Kojeneckou vodu jsem nikdy neprevařovala. Kdybych měla jít bdo důsledku, kolik věcí je v plastu a nikdy nás nenapadlo nějaké ořevařování.

linee
16. črc 2019

@drep to ano, imunita ditete se vyviji do 6ti let. Na balene vody jsou vysoke naroky. Nejde o sterilitu, to kratky prevarenim ani nedocilis, ale treba se vyvari oxid uhlicity nebo nektere bakterie, ktere tam muzou byt. Vim, ze hodne matek neresi, ale at si kazdy udela tak, aby mel pocit, ze udelal pro sve dite maximum🙂

kejcvil
18. črc 2019

@lastovenka Aqua Anna je chuťově vyborna. Syn je teprv na cestě, ale naše voda z kohoutku chutná jak žabinec a já sama piju aqua annu a je fakt super. Podle mě chuťově nejlepší z kojeneckých vod. Jinak existují nějaké nástavce na kohoutky které čistí vodu a nebo džbány s filtrační vložkou.