Ahojky,chtěla bych se zeptat,když vám mimčo vypije málo mléka (cca 60ml) při jednom krmení UM do hodiny,co udělat? Když se potom za 1,5h od začátku krmení vzbudil a plakal. Udělala jsem mu další 2 odměrky a nevypil to celé. Cítím se teď provinile,že jsme narušili krmení. Co vy na to? Malý má 6týdnů a kamarádka mi říkala,že je ještě hodně maličky,že mu můžu dávat UM častěji,když pláče. Jenže člověk nikdy neví,zda pláče hlady (v tomto případě asi určitě ano po 60ml mlíčka)... ☹ A následně: za jak dlouho mu můžu dát další krmení UM?
@milejdy ja jsem nekojila,a a pokud si myslis,ze ma hlad, tak bych mu dalsi mlicko udelala, preci nebude hlady 😖 to je prave vyhoda toho,ze u UM presne vis, kolik toho dite vypilo a muzes mu dat dalsi ''davku''
malý je také na UM, jsou mu nyní 4 týdny a občas řešíme podobný problém - od dr. se ale snažíme striktně dodržovat ty 3 hodiny a když to nejde, tak dávám feniklový čajík - on si jen malinko cucne a chvili vydrží. Naopak když jsem dala mlíčko dřív, tak mi je pokaždé nakonec ublinknul a bylo cítit, že se v něm to mlíčko kazí.
Jsme plne na UM a kdyz se mala hlasi o jidlo o neco driv, tak ji uvozim v kocarku, kde mi spi a tim padem ziskam potrebny cas. Dodrzuji interval min. 3hod. rozestupu.
Já jsem první dceru nekojila a vždy mi mudr kladla na srdce, abych dávala UM po 3 hodinách, ne častěji... Teď kojím s dokrmem a taky mi hned v porodnici řekli, že kojit si ho můžu jak chci, ale dokrm nedávat dřív než po 3 hodinách. Ale když vypije jen malinko a pak za hodinu pláče vyloženě hlady, tak bych mu asi taky dala dřív, jenže jak píšeš, pak to má rozhozený... :( Právě, že u miminek nikdy nevíš, proč pláčou, třeba měl jen žízeň...
Já bych to asi udělala tak, že bych ho naložila do kočáru a vozila 3 hodiny (nevím, jak vy, ale my v kočárku celou dobu spíme, že ho musím na jídlo budit) a pak ho nakrmila až za ty 3 hodiny, aby se to srovnalo...