Ahoj, mám 14ti měsíční dceru, a chtěla bych ukončit podávání Nutrilonu. Jí pěkně, sní všechno, nevybírá si. Ale na noční dávku je zvyklá..Dávám dávku před spaním, pak v noci, když se vzbudí, a někdy i na snídani. První dceři jsem dávala místo dávky plnotučné mléko, ale matně si vzpomínám, že už měla 18 měsíců. Myslite, že je ještě brzy na úplné ukončení podávání Nutrilonu?
ahoj,máme taky 14 měsíční holčičku a Nutrilon jsem koupila ještě 3 balení-pije jej občas jen ráno,jinak dostává kaši a k večeři má maso se zeleninou, v noci Nutrilon nedáváme. Do jara chci Nutrilon nechat kvůli vitamínům a pak už bude dostatek zeleniny a ovoce, tak jak dojde tak nový kupovat nebudu. Klasické mléko na pití nedávám, přes den i v noci pije vodu nebo čaj
@sonamik Mne mudr chvalila, ze UM jeste davame, kdyz jsem tehdy byla s dcerkou na 3 lete prohlidce. Pry do tri let je to prospesne, a opravdu se nesnazila propagovat nejake partnerske mleko, naopak mi potvrdila, ze po 1. roce zivota je prakticky jedno, kterou znacku pouzivas, a neni treba vyhazovat za to nejdrazsi. Obe deti pily mlicko od roka, nejdriv Nutrilon, pak Sunar Complex. Dcerka do 4 let (vecer pred spanim), syn od 2,5 taky uz jen 1x denne. A se treti to nebudu delat jinak. 🙂
Mam proste dobry pocit, ze co jsem do nich nedokazala pres den nacpat jidlem (zvlast v obdobich odmitani uplne vseho krome kecupu), to jim UM aspon trochu vynahradi.
na jednom roce života jsem se snažila nahradit UM kravským
- starší byl na UM od 10m do 12m z důvdou mého odstavení kvůli vážné nemoci a příkrmy přijal až na 10m (do té plně kojen) a na 12m jedl už vše ke svému věku, kravské mléko pil každé ráno a každý večer asi tak do 2 roku, potom jak potřeboval, ale stále ho má v jídelníčku ve velkém množství
_ mladší synek byl na UM od 3m do 2 let - kvůli refluxu - kravské mléko nepřijal, do 1 roka plně, zapíjel i příkrmy a do dvou let ráno a večer, po 2 letech přijal kravské už v pohodě, ale do 3 let jsme se ještě s refluxem trápili
Zkuste podat kravské - třeba ráno, to bude lépe pobírat a zvykat si a uvidíte, pokud ho nebude chtít, nenutila bych. U nás se to zlomilo až tím 2 rokem, ze dne na den si řekl, že chce místo UM kravské a vypil ho 🙂 Nechala jsem to na něm.
Na tvojom mieste by som rozhodne zrusila nočné mlieko (to netreba nahrádzať) a Nutrilon ponechala do 2r veku. Takéto malé dieťa má mať okolo 500ml mlieka denne, myslím, že kaša+jogurt denne potrebu mliečnych produktov nepokryju dostatočne. UM a mliečne produkty nie sú len o vitaminoch, ale aj o vapniku či živočíšnej bielkovine.
Děkuji moc všem za tipy...🙂
@sonamik Na uspání přes den a na noc dávám od roku domácí kravské mléko, ale v noci, když se vzbudí, dáváme stále ještě Sunar a takhle to asi i zůstane do nějakých dvou let počítám. Ale ona (má 17 měsíců) se v noci budí často a vypije mi za noc třeba i půl litru mléka, takže tam bych do plně kravského nešla. Pokud za noc vypije 200 ml, nic se podle mě nestane, když přejdeš z Nutrilonu na kravské nebo vodu, čaj.