Zdravím,
Jdu si pro radu. V porodnicích údajně připravují UM do foroty. Jak to dělají a jak je možné, že to jde? Na krabicí píšou, že vydrží pouze 2 h. Myslíte že je to jen upozornení? A co by to mohlo způsobit, kdybych si to připravila a pak ohřála?
Já si ráno převařím koj. vodu, do hrnce naleju kolik je třeba na celý den, až začne vřít stáhnu oheň a nechám 10 minut převařit. Voda po převaření je prý možná dát miminku po dobu 24 hodin, tak mám na celý den nachystáno (pak vylít a převařit novou, takže druhý den ráno).
Až je třeba naleju z hrnce množství, které budu dávat, do lahvičky, tu si ohřeju ve vodní lázni (ne mikrovlnka) a přidám UM a hotovo. Co do 2 hod. nevypije vyleju.
Vodu davam primo z flasky rajec kojeneckej. Naleju do vyvareny lahvicky, dam do mikrovlnky - u nas cca 20s, nasypu mleko, protrepu. Otazka chvilky. Kdyz byla dcerka uz pak vetsi a davky mleka hodne velke a nevypila nic, treba kvuli bolesti zoubku, davala jsem to do lednice. Chtela treba za pul hodky, tak jsem to ohrala. Ale malemu (2 mesice) bych to nedelala, to brisko by to nemuselo uplne davat bez nasledku.
...když už někam náhodou jdu dám vodu do lahvičky, nebo do víc lah., UM do krabičky a odměrku s sebou. (I v kavárně ti dají půllitr horké vody aby sis to ohřála, není prblém =)
Kamarádka rodila císařem a než se jí rozjelo mléko, tak dokrmovala v nemocnici. Není to dopředu nachystané, je to v takovým ampulkách, nějak to mají udělané, že to vydrží, rozhodně bych ale doma nepřipravovala doma dopředu.
Delala jsem v noci treba dve lahve, byly v lednici, nic mu nebylo a dcera je ziva, jen jsem pak ohrala v mikrovlnce
mě se kolikrát stalo, že mi syn ráno vyžahl noční nedopité. To ještě jde, ale jednou jsem našla pod kočárkem skoro 2 dny staré mléko a to už bylo sražené a fakt to páchlo.
Já si vždy večer převařila vodu do skleněné konvice, pak jen dala do lahve a ohřála v mikrovlnce (prý se to nesmí, ale nevím, proč). Později - od roku - již dávám normál z kohoutku teplou. Dávky mám v dávkovači přímo naměřené.
Já byla s malou v nemocnici do jejich skoro tří měsíců (na dětské klinice - po porodu jsme byly asi 10dnů doma) a tam běžně chystají UM (nutrilon) na 24hodin předem (a je to normálně prášek plus koj. Voda- ne ty hotová co mají v porodnicich) a pak na jednotlivých odděleních ohrivaji v mikrovlnkach / ohrivacce dle toho jak která sestra. A dopředu to chystají jen kvůli tomu že tohle dělají v "mléčné kuchyni", která funguje jen asi do 15:00. Co děti nevypiji do druhého dne, to vyhodí a další den znovu. Takže pokud je připravené UM v lednici tak bych v tom problém neviděla, ale na cesty bych to takto nikam nevozila s tím že v restauraci by mi ohrali už mliko. Tam bych volila prášek plus voda a smíchat až před konzumací.
v porodnici mají maličký lahvičky - vypadají třeba jako takový ty minipitíčka pro deti s lactobacilama,tam je to pripravenemjen to ohreji,ale v lekarnach to nemaji ☹ jinak UM je i po hodině hnusná,natož po delší době.