Jídlo u kojence. Poradíte, prosím?

jola123456
11. zář 2023

Zdravím, jdu si pro radu. Mám čtyř měsíční holčičku a dávám Hipp. Není kojena. Doktorka teď na kontrole říkala,že má jíst častěji přes den, když v noci se nevzbudi. Přitom dávám podle tabulky 4-5x 200ml už hotového mléka a vypije téměř vše. Pauzy mezi jídly jsou tak 4-4,5h. Předtím jedla menší dávku a tak co 3-3,5h. Mám to nějak řešit, zkratit interval menšími dávkami? Jak to máte vy? Doktorka říkala,že má jist 6x denně. Pribira pekne s tim neni problém. Díky za rad.

jaja01k
11. zář 2023

@jola123456 Jestli přibírá a je spokojená, tak bych to neměnila.

emillyhk
11. zář 2023

@jola123456 Takhle - ty časové rozestupy se mi zdají dlouhé, to bych měla hlad i já, natož moje dítě. Na druhou stranu pokud ti dcera mezi jídly neřve hlady a přibírá, tak moc nechápu, že to doktorka řeší.

mama_mila
11. zář 2023

Řídila jsem se dítětem. Dcera měla během půl roku asi tři růstové spurty, kdy jedla fakt max co dvě hodiny, třeba pokaždé týden v kuse a pak ok.
Syn jedl od začátku míň, první měsíc pravidelně každé 3-4 hodiny, i v noci, po měsíci se přestal budit v noci a začal jíst přes den každé 3 hodiny, v noci nic. Když začal řvát hlady po 2 hodinách, zvedla jsem dávku a zase chtěl až po 3 hodinách.
S Dr jsem tohle moc neřešila, ptal se, jestli mu chutná, kolik má mléka cca na jednu dávku, pak jestli jí příkrmy, zvážilo se, změřilo a hotovo. Jediné co tak hodně blinkal, takže se ještě Dr ptal na tohle, jestli je to lepší atd.

mama_mila
11. zář 2023

Z toho vyplývá to co píšou holky nahoře, jestli je dítě spokojené, přibírá atd, tak bych byla v klidu 🙂 každé dítě je jiné a fakt to není jen taková fráze 😉

andreacantu
22. zář 2023

@jola123456 tabulky je lepe neresit. Jestli pribira tak ji staci. Nase mala se odstavila od kojeni v 5. mesici a pak byla na Nitrilonu v noci se na jidlo nebudila vubec a mela 5x denne cca 200 ml. A stejne za chvili zacnes davat mrkvicku a bamborky a na to zadne tabulky nemas davas dokud bere a kdyz bude mit jeste hlad rekne si jeste o mlecko. Detatka vetsinou presne vedi co chteji.

orangutan123
22. zář 2023

@jola123456 neřešila bych pokud je spokojená a nepláče hlady, přibírá normálně..mudr bych to odkývala a hotovo. Malý byl od 2 měsíců dokrmován UM, po půl roku na něm zůstal úplně. Ale nikdy mi nevypil dávku co by měl mít na svůj věk