Ahoj všem, potřebovala bych poradit.. mám třítýdenní holčičku, která není kojená. Z UM jsme vyzkoušeli Nutrilon, Nutrilon HA a BEBU HA - malá má po všem šílené větry a pořád pláče, tak už si nevíme rady. Z kapek jsme zkusili Sab Simplex, Baby calm - celkem bez efektu a taky probiotika Bio gala, ale po těch zvracela.. Podle doktorky máme mít kvůli alergiím mléko HA - ale jaké ještě vyzkoušet? Nevíte co na tyhle problémy zabírá? Různé nošení, polohování, nahřívání a mazání bříška.. to všechno už jsme zkusili a problém je pořád stejný. Budí ji to po každém krmení a není vůbec k utišení.. :(
Děkuju moc za všecky rady!
@jaspina ahoj. proti prdikum nam pomahali probiotika. s mlekem ti moc neporadim,ale pokud uz mimco melo stepenou bilkovinu (tj. klasicke UM) nema smysl uz podavat nestepenou bilkovinu (tj HA UM) uz to nema smysl.
Polštářek na bříško jsme taky dávali, ale ona má vždy takový hysterák, že nic z toho ani nevnímá a nebo jen 2 minutky a pláče dál.. Nemá prokázanou alergii, ale já a manžel jo, tak prý kvůli tomu. První 2 dny jsme jí dávali obyč nutroš, pak nám řekli že radši ten HA, ale toho měla jen plechovku, protože pořád plakala, tak jsme zkusili tu Bebu a první 2-3 dny se nám zdála lepší a pak to samé.. 😒
Take jsme meli malehocastecne na UM, kazdopadne se nedoporucuje casto stridat mleko, max. co 4 dny, kdyz jedno dela problemy. Ale pokud mozno zustat stale na stejnem. Nam se osvedcil Sunar Premium, mel super slozeni a dobrou cenu, ale uz se nedela. A po case jsme presli na Babylove mleko (z DM) a malemu chutna tak, ze vypije dve lahve 😉. Prdiky ani zvraceni nebylo.
@jaspina jak holky pisou fakt by se nemelo takhle casto stridat mleko. ale ted uz HA nema zadny efekt... spis bych zustala uz u jednoho mleka a snazila se delat masaze, davat probiotika a tak...
Jo, taky ty koliky nemusi byt zpusobene jen mlekem, ale take zpusobem aplikace - lahvi, strikackou. Pri alternativnim krmeni pry dite nasaje vice vzduchu, proto ho vice trapi prdiky. Doporucuju anatomicke dudliky NUK, maji i v Dm zn. Babylove, jsou stejne. A spise ty uzsi.
@power700 Dík moc, taky jsem nad ním uvažovala, tak ho asi ještě zkusíme - dívala jsem se, že mají i HA.. Vím, že se to nemá střídat, ale když prcek řve ve dne v noci a vidím, jak ji to bříško bolí, tak udělám cokoli, abych jí pomohla..
@veruska007 My jsme právě koupili spoustu lahví kde bylo uvedeno že jsou antikolikové a od narození a pak jsme doma zjistili, že mají šíleně rychlý průtok, tak používáme Avent s pomalým průtokem, ale nalapá se vzduchu taky.. Zkusím ještě ty DM nebo nuk - to se koupí zvlášť jen ty savičky nebo celé láhve i s tím? A netečou moc rychle?
@jaspina ahoj ja malej tiez davam umele mliecka. Ale tiez prve 5-6 dni bola nervozna ale potom si na to zvykla.
@janocka951 My to máme právě naopak - vždy se pár prvních dní zdá, že je to po jiném mléku lepší a pak to začne znova..
@jaspina Já teda kojila do desátého měsíce, pak jsem přestala. Zkoušela jsem Nutrilon, Nestle junior bifidus a mléko z DM. To z DM mu chutná hrozně. Vůbec po něm neprdí jako po Nutrilonu. O jiných moc nevím. Kamarádka měla taky problém s malým, nekojila, a zkoušela spoustu mlíček a Bebu nemohli vůbec. Ta malého zabetonovala. Pak zkusila s Rossmana to jejich a jsou jenom na tom. Je s tím spokojená.
Náš malý taky brečíval, měl prdíky a tak. Přešlo to s věkem a jak se začal pohybovat.
Hodně štěstí a bez bolavého bříška a prdíků. 🙂
Já malou přes den kojím, ale před spaním dáváme Nutradefense a je to v pohodě. Taky jsme dávali nejdřív Nutrilon, ale po tom malou taky bolelo bříško a neuměla se vykakat 🙂 A ještě ji mažu bříško kolem pupíku tymiánovou mastí od Justu. A to taky zabírá na bolest bříška 🙂
@jaspina Jen savicky, jdou na jakoukoli lahev - uzsi typ. Tecou pomalu, kup vel. 1 na mleko, prip. na vodu to tece jeste min.
Ahoj, zkus dávat i lehat na bříško na polštářek s třešňovými peckami, to pomáhalo nám. Ještě jsem jí ho nahřívala na topení. A taky jsem dávala každý den laktobacílky baby do mlíka, akorát nám to dělalo jen při nutrilonu a potom s Bebou se to zlepšilo. A taky mi pomáhala mastička flatulin od altermedu. A trochu teplejší voda ve vaničce. S UM asi neporadím, když vám beba nedělala dobře.... co třeba sunar? Babička mi říkala ještě cosi, že uvařit rýži a z té vody, ve které ji vaříš udělat UM, ale to jsem nezkoušela, že prý tohle jí pomáhalo u mojí mamky. Tak ať to brzo přejde. U nás to skončilo v 5. měsící. Ale s tou Bebou to bylo teda snesitelnější jak s Nutrilonem.