Ahoj, rada bych se zeptala, jestli nekdo nema zkusenost s UM, po kterem by miminko vice pribiralo. Mala ma 12 dni, narodila se s vahou 3060 g a 47cm, z porodnice jsme odchazeli s vahou 2860 g. Na kontrole u doktorky po dvou dnech mala mela stejnou vahu, jako kdyz jsme odchazely z porodnice a dneska po tydeni kontrole byl prirustek vahy jen 70g, coz pry je malo a melo by to byt v rozmezi 150-300g tydne. V porodnici ji prikrmovali hippem, takze jsme jej pouzivali i doma, ted nam bylo doporuceno zmenit na sunar premium. Jsem z toho uz nestastna. Mala je hodne spava, na jidlo budim co tri hodinky. Vypada jako spokojene miminko a to me pak trapi jeste vic, kdyz na prevazeni u doktorky vidim, ze jen slokojene vypada ☹
Co vim, tak z Nutrilonu jsou buclate deti. A moje obe deti z pocatku pribiraly malicko a pak se rozjely. Az presly koliky
nekrmit co 3 hodiny, ale přikládat a přikládat a přikládat k prsu, klidně co hodinu. MM má jiné složení, než UM a je přirozené, že se dítě kojí častěji, mlíčko je na to uzpůsobeno i co do stravitelnosti. Hodně miminek si tahá i v polospánku. Důležité je taky noční kojení, tam je třeba budit tak, jak jsi schopná to zvládat sama s vyyspáním se, ale zase noční kojení nejvíc zvyšuje laktaci. A dokrmuj cévkou u prsa, zvýší se ti tím i laktace, protože mimi zároveň stimuluje prso a zároveň papá. Nabízej klidně z obou prsou při jednom kojení, ať si vezme tolik, kolik potřebuje. Hodně pij, kdyby to na zvýšení laktace nezabralo, existují i bylinky, které se zvýšením laktace pomohou. A pokud si nejsi jistá technikou kojení, neváhej s kontaktem laktační poradkyně, která techniku zkontroluje a případně upraví.
@kacinda Ja bych asi na tvem miste zkusila budit casteji, dokud nezacne vic pribirat? nebo ji dat trochu vic vypit.. nevim kolik ji davas ted pri kazdem krmeni ale dej ji trochu vic? (pokud nebude blinkat). Pokud opravdu jenom spi tak je to prave spis tim ze nema energii, coz je spatne.
S UM nemam zkusenosti, protoze kojim, ale kamaradka rikala ze nedava UM podle tabulek, dava trochu vic, protoze malymu ta ''tabulkova'' davka nestacila..
@kacinda Jo a pokud kojis tak se rozhodne vykasli na UM a spis jak psala predchozi diskutujici, prikladej ji casto, klidne co hodinu a pul!! Ja po prichodu z porodnice kojila prvnich 14dni co hodinu, protoze malej byl hodne hladovej. Za prvni tyden pribral 300g a za druhy tyden taky. Kojit co tri hodiny je mytus a blbost.. deti nejsou stroje a mely by jist a pit podle potreby. Ono se to pak casem ustali - muj malej ma ted 3,5 mesicu a ted prave spis pije po trech hodinach, protoze uz ma vetsi zaludek a to mlicko mu dyl vydrzi. Maly miminka maji tak maly zaludky ze jim to vetsinou po 3 hodinach nestaci.
Ahoj. Nas propousteli z nemocnice s vahou 2460g a 45cm. To bylo 7.2. Na kontrole u dr 8.2. Jsme meli 2530g. Kojim co 3hod a na doporuceni dr dokrmujeme Nutrilonem 1HA. Protoze byl Jirik malickej a ja mela dost otekla prsa kojili jsme pres kloboucky. Ted se to uz sronalo, kojime normalne., ale dle doporuceni dr cca 15min z jednoho prsu max a zbytek dorazit lahvickou, ale idealne odstrikanym. Nutrilon ted mam doma jen jako rezervu kdyby se mi nepodarilo odstrikat si dostatek do rezervy nebo z nejakeho duvodu jsem nemohla kojit. Na kontrole po tydnu jsme meli 2800.
Ted si prochazime nejspis prvnm spurtem protoze malej by pil klidne co hodinu takze prikladame a odstrikavame.
Ja bohuzel mlicko nemam, takze jsme pouze na UM. Mala ma problem vypit i doporucenou davku co je uvedena na krabici. Zaspava mi i u toho krmeni, takze ji porad ruzne budim a snazim se at vypije co nejvic. Kdyz budim co dve hodiny, tak nezvladne tu davku vypit, ale co tri uz jakz takz jo.
ahoj. vraj sa najviac pribera z francuzskeho mliecka. (aspon doma sme ho tak volali, este nemam obehane co je tu 🙂 ) akurat neviem ci zmena mliecka sposobi ze male bude viac priberat ked asi moc toho nespapa. 20 - 50 mi pride dost malo (ale to porovnavam s mojimi detmi co dali aj 120 v tom veku). mozem doporucit len to na com je teraz moja mala - amilk bifido. chuti jej a pribera statocne 🙂 mimochodom, ked jej strcis do pusinky aj pocas spanku flasku s mliecom tak sa nechyti? lebo mne deti papali aj poca spanku...
Podívej se na složení mlíček, které je více kalorické, obecně se říká, že na přibírání je Sunar (jak obsahuje ten mléčný tuk, jako jediný na českém trhu). Ale pozor na časté měnění mlíček! Třeba je potřeba, aby se jen malá rozjedla, neměla žloutenku, že je tak spavá a slabá tahat z flaštičky? Ono se to upraví, chce to zřejmě jen čas. A zkus krmit i v (polo)spánku, jak radí stastnablcha.
Já si myslím, že složením si mléka budou hodně podobná (musím říct, že jsem to tedy nezkoumala...), ale taky mě napadlo, jestli malá právě nemá žloutenku...? Věřím, že se to spraví, je ještě malinká a přírůstek, i když malý, máte... Moje dcerka po narození taky nedobrovolně "hladověla", protože jsem měla málo svéhomléka a nepoznala jsem, že malá má prostě hlad... začli jsme dokrmovat UM stříkačkou přes prst a malá přibrala za týden 400g!
Přeji hodně štěstí!
@stastnablcha no ona vlastně každé krmení má v polospanku. Vzdycky ji prebalim, u toho se probere, pak krmim, ale po chvilce mi usne a tak porad budim, aby aspoň něco víc snedla. Zloutenkumjsme měli jen minimální a podle doktorky je až na tu váhu v pořádku. Jinak žlutá nebyla ani není, tak tím zo asi nebude. Ještě mě napadlo ji zkusit vyměnit cumlik od flašky, jestli ji to jde třeba těžko a unavuje ji to, jestli ji to nepujde lepe s jinym...zkusim to a uvidime no
@kacinda vidis to neije zly napad s tym cumlikom... len ked bude vacsia dierka tak jej pojde moc mliecka.. to tiez nieje dobre... skus je do pusinky strcit tu flasticku castejsie... a hlavne nenervac ty 🙂 to ze nepribera podla tabuliek nieje nic tragicke, neboj bude to mat kedy dobehnut. netreba si robit az tak tazku hlavu z veci. uvidis, vsetko zvladnete 🙂
@stastnablcha zkusila jsem kukaty cumlik, co ma dirku jakoby na spicce a vypila mi 90ml za pul hodinku 🙂 predtim jsme meli dirku nahore a to bylo asi pro ni namahavejsi tahat. No snadnto nebyla nahoda a zacne hezky bastit i pribirat 🙂 dekuju za povzbuzeni, musime to zvladnout 🙂
Ted zss vypila sice 60ml, ale i to je uspech a ma to vypizo rychleji
To je super, držím palečky ať se daří i nadále 🙂
@kacinda moc drzim prsty, urcite to pojde 🙂 daj vediet akodopadlo vazenie..
@stastnablcha jojo, urcite dam. Dekuju 🙂
Tak jsem stastna, mala na sumaru premium pribrala 300g, je to moje sikula 🙂 akorat nam porad nekaka, tak zkoousime ruzne kapicky. Snad neco zabere
@kacinda super🙂 počkaj až sa ti po.. že budete utierať až za ušami 🙂
@stastnablcha no musim priznat, ze kdyby se mi takhle po... tak mam ted velkou radost 😀
Ted čtu, že má malička Sunar..Po něm se Petanek taky nemohl vykakat..byl ucpanej hrozně. Po tom Nutrilonu Ok.
@kacinda Já bych tomu ještě třeba týden dala. Ono zase prý není moc dobré, ho často měnit, že to prý pak dělá v bříšku neplechu.. (ale to nevím, píšu jen, co jsem četla). Každopádně držím palce, at se to brzy srovná, at s tímhle mlíčkem, nebo novým. Vím moc dobře, jak je na prd, když je trápí bříško.. ♥
@rainbow_x my sme menili mliecko kazde 2 tyzdne skoro.. a je to naprd.. to mozem len potvrdit.. ale inak vtedy neslo. museli sme najst nieco co by sadlo.. hrozne to bolo.. preplakali sme obaja niekolko noci.. je naprd ked ten prd u dietata chýba 🙂
@kacinda ja by som pocuvala doktora.. predsa len ma asi najviac skusenosti s tym co robi... drzim palec
My máme amilk a dnes des malá se nemůže pořádně vykakat má týden kolik by měla vypít nemáte někdo tabulku?vypije tak v průměru 70 po 3 hod
Zhubla taky
Opravdu nikdo nemate zkusenost??