Ahoj maminky,
bohužel musím svoji dceru (3 mesice) dokrmovat, jelikož se mi tvoří méně a méně mléka, malé bohužel nestačí. Jaké mleko by jste doporucily? Vím, ze každému miminku sedne neco jineho, ale nez neco koupim, chtela bych se přesvědčit, ze nekoupim zrovna neco, co nesedne treba téměř nikomu.
Zatim me zaujala Beba comfort a Kendamil, máte zkušenosti? Díky
Od 3 mesicu davam Kendamil a jsme spokojeni oba dva. 👍
Kendamil u nás totální pruser. Vyhrál Sunar.
@anetttta123 Mě doktorka Kendamil nedoporučovala ale na důvod jsem se neptala. U nás frčí už u druhého dítěte Nutrilon ✌️
@anetttta123 ahoj, prvních 14 dní jsem malého kojila bohužel jsem musela přestat a malej skončil na Nutrilonu. Nedopadlo to dobře, měl bolesti břicha a zvracel obloukem 🙄. Přešli jsme na Bebu Comfort a spokojenost od té doby ani neblinkal je mu teď skoro 9 měsíců a nemá žádný problémy 🙂 Ale každému sedne něco jiného 🙂
@anetttta123 jednoznačně kendamil sice vyšší cena ale top složení
Měli jsme Kendamil a od roku a půl Sunar complex, obojí ok
A jak prosím pripravujete umělé mléko v noci,aby to bylo nejrychlejší? Lze mit prevarenou kojeneckou vodu v zaple ohřívačce s funkci udrzovani teploty treba 3 hodiny? A potom jen prisypat mleko? Děkuji
@anetttta123 tenkrát složením vyhrál sunar.
Ale já dávala mléko až později po odstavu.
V noci bych to řešila termoskou nebo v ohrivaci
@anetttta123 Sunar Complex. Jinak nejrychlejší je ohřívačka, udržuje stálou teplotu. Takže mám v ní pořád lahvičku s vodou ( mám v láhvi převařenou kohoutkovou a jenom dělám denně čerstvou) hned vedle naplněné dávkovače s mlékem. Při potřebě jenom smíchám, vyměním lahvičku kdy dám druhou do ohrivacky na další krmení.a po cestě do ložnice rozmíchám. Jedu takový kolotoč, vzít nasypat vyměnit sníst umýt nalít..... Je to nejrychlejší a roky odzkoušené než alchymisticky v noci smichavat horkou a studenou, nebo zbytečně pouštět mikrovlnku
U nás taky Sunar. Nevyhovovali nám nutrilon, beba, kendamil....
@anetttta123 mám ohřívačku na kojenecké láhve je to nejrychlejší způsob vždycky mi to ohřeje na max 40° a během ani ne 1 minuty to mám hotový v noci je to nejlepší věc a stejně tak na cesty 🙏
Kdyby se synovi neprojevila alergie na mléčnou bílkovinu, dávala bych mu kendamil.) Teď o něm uvazuju zase, když se mu to vytratilo a máme mít normální mliko.)
@anetttta123 my máme skoro od narození Nutrilon a naprostá spokojenost, taky nepatří mezi nejlevnější, ale sedlo. Plus nám v nemocnici bylo řečeno, neměnit hned po 14 dnech například, že to mrně se stále vyvíjí, zůstali jsme u něj a malá má 7 měsíců, přes 10kg váhu a krásně celkem spinká aji v noci. V noci nejrychlejší metoda je asi udělat vodu do termosky ve 3 měsících je to tuším 120-150mk teď nevím přesně, ale tak jsem to dělala já, odmerila jsem si vodu přesné množství, dala do termosky, ve flasce jsem už měla nasypané um a jak se malá vzbudila hladem tak jsem jen zalila vodou, prošterchala a mohla hned pít, pokud se stalo, že voda už byla trošku studenci, tak jsem malou prebalila, mezitím se mlíko ohřálo v ohřívačce
@anetttta123 za me jsou ty ohrivace jsou k nicemu. u nas vede termoska, kde je tepla voda. v lahvicce je polovina normalni vody pripravena. jakmile mimco chce mleko, tak dolit tu druhou polovinu tou vodou z termosky a prisipat mleko 🙂
Jeste me dnes napadlo poridit rychlovarnou konvici s regulací teploty, da se nastavit na 40 stupnu, vic to neohreje a nalit do lahvicky s pripravenym mlekem. To se mi zdá, ze by to mohlo byt nejrychlejší. Jen nevím, jestli je dobre ohrivat tu jiz prevarenou vodu v rychlovarné konvici?
@anetttta123 malé nakonec sedla Beba, a vodu jsem měla v ohřívaci, úplně ten nejobyčejnější z dr.maxe za 300kc v akci. A udělal super parádu, ted ho ma kamarádka. Jen jsem zalila flašku, protřepala, podala ;)
@anetttta123 Měla jsem převařenou vodu v termosce, v dávkovači na mléko přesně odměřenou dávku a vše hned u postele. Takže jsem jen namíchala a bylo hotovo ✌️
@anetttta123 Co vim, tak Kendamil pouziva hodne maminek, my jsme taky dokrmovavali, davala jsem mu jak svoje tak i Hipp Combiotik a sedl nam(sedi dodnes). Hlavne nemenit ty mleka hned, briska si musi zvyknout. Hodne mamek dela tu chybu, ze si mysli, ze to detem nesedi a behem mesice jich vyzkousi nekolik.