Ahoj ..zajímá mě průzkum jaké jste volily um v případě že nebylo možné kojit??se kterým jste třeba byli a nebyli spokojené a proč?my třeba měli nutrilon a spokojenost... ovšem je drahý,kdyby ted bylo potřeba zvažuji sunar..nikam do zahraničí pro mléko jezdit nebudu takže něco volně dostupné..co volíte vy?
My jsme začali v porodnici Hipp, ale malému nesedl a hrozně ho po něm bolelo bříško, takže jsme kupovali Nutrilon. V obchodě vyjde na 365-379,- pixla, ale objednávám přes internet feedo.cz, kde mě jedna vyjde na 309,- v akci i 299,- a u něj jsme zůstali až do teď.
Prvni syn mel Bebu a spokojenost. Druhemu jsem nejdriv zkousela dat Sunar, ale mel po nem problemy s kakanim, tak jsme vymenili za Hipp a ten mu vyhovuje.
Kdyz měla dcera 8m musela jsem ze dne na den prejit na um. Zkusila jsem bebu a sunar a nechtěla mi to pit. Pak jsem nasla vzorek hami a to pije do ted. Proc ji chutilo zrovna toto netusim ☺
Nekojila sem a od zacatku do ted Hipp. Je sice drahej, ale dobrej. Nemyslim chutove, ale slozenim.
Po porodu se mi neutvořilo mateřské mléko (asi stresem) a v porodnici dcera dostala HiPP. Doma jsem měla pro jistotu Sunar, ale nakonec jsem ho vyhodila a pokračovala v HiPPu, když byla dcera zvyklá z porodnice na něj. Musím říct, že super, krásně přibývala, netrpěla na koliky, byla spokojená a prospívala. Jiné UM jsem nikdy nezkoušela, nebylo to potřeba.
Kluci dostali v porodnici nutrilon. Při částečném kojení jim ale dělal takové potíže, že jsem ho musela vyměnit. Pak už kojení nešlo vůbec. Zachránila nás beba. Od prvního nakrmení bebou byli spokojení a krásně spinkali, nic je netrápilo. Každému děťátku vyhovuje něco jiného.
Starší dcera měla UM Babylove a mladší dcera UM Bebivita. Obě UM jsem zvolila podle ceny a recenzí. Naštěstí oběma holkám sedlo mlíčko hnedka od začátku a tak jsme u něj zůstaly. Nebylo potřeba měnit za jiné.
Brala bych mléko bez palmového oleje- ten je třeba v Nutrilonu ...
syn je nedonošený a ke kojení nedošlo, v nemocnici dostával nutrilon nenatal - tekutý, doma v prášku. a pak nutrilon klasický. moc se mi nelíbil vůní a barvou (prostě mi smrděl), a se stolicí měl syn problém. přešla jsem na sunar premium (líbil se mi mléčný tuk ve složení) a asi od půl roku jsem začala "šetřit" a dávat sunar original. po nějaké době jsem opět prostudovala složení a rozhodla se pro mléko bez palmového oleje - firmy "Babibio". nemá tak výraznou vůni jako třeba sunar, je méně "sladký". cenově trochu dražší, ale syn už má mléko jen večer a ráno, takže spotřeba už není tak veliká. dostupnost v obchodech je horší, kupuji přes internet. všechny změny mléka syn přijal bez problémů.
Já mám dobrou zkušenost s Hippem, sedl prvnímu synovi a tak jsem po něm sáhla i u druhého. Vyhovuje mi, že už obsahuje probiotika, takže není nutné přidávat kapky s probiotiky a kluci po něm netrpěli na prdíky. Moc jim chutná.
Každému vyhovuje něco jiného, takže těžko radit. První vyrostl na Hippu, po roce Sunar, druhá měla Nutrilon, po zavedení příkrmů Babylove z DM a teď jsme vyzkoušeli Nutrilon, po tom měla bolení, pak Babylove, po tom měla průjem a teď máme Bebu Comfort a jsme maximálně spokojení.
U nás malé nevyhovoval Nutrilon a Hipp. Zkusila jsem Bebu Comfort a ta je super.
První syn vyrostl na Nutrilonu. Druhému nechutnal a vyhovoval mu sunar (bylo to první mléko po nutrilonu, co jsme zkusili a už u něj zůstali) a třetí měl nutrilon do půl roku, pak jsem mu začala dávat nutrilon 2 a ten mi plival, zkusila jsem Bebu. První krabice super, pak zase plival. šla jsem teda do lékárny pro něco jinčího. Nabídli mi Amilk a ten máme doteď. Vyhovuje mu, chutná a zažívání v pohodě.
Malý je od narození na Nutrilonu. Nyní jsou mu skoro 4 měsíce a přecházet na jiné UM jsme naštěstí nemuseli, malému sedí skvěle. Ale každé miminko je originál, proto to, co sedí jednomu, nemusí sedět druhému... Chce to vyzkoušet, co prckovi bude chutnat a co mu nebude dělat zažívací potíže. Všechna umělá mlíčka na trhu prochází stejným výrobním procesem, proto se nebojte zkusit i to, co vyjde cenově nejpřijatelněji.
Tak naše malá je od narození taky na UM. V porodnici byla přikrmovaná Nutrilonem, po příchodu z porodnice jí ale začaly problémy s trávením a hlavně byla neustále hladová, nezasytil ji. Přešli jsme na Hami a úplně bez problémů, jsou tam i probiotika. Trávení se zlepšilo, malá se budí na jídlo každé 3-4 hodinky. Krabice Hami stojí většinou 179,- 500g. Na netu kupuju výhodnější balení - 6 krabic po 500g za 895,- s dopravou zdarma.
Ahoj od porodnice, máme beba 1 pro, spokojená maximálně. Akorát jsem musela doplnit fenyklovym čajem kvůli vyprazdňování, ale neměnila jsem,máme pořád stejnou značku a i vyprazdňování se nakonec upravilo. 🙂 cena teda v obchodě kolem 280Kč já objednávám z netu 6 krabic za 1300 takže to vychází líp 🙂